Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 11:20 1 576 4

Общата комисия със Северна Македония скоро започва работа

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • българия

Буяр Османи очаква диалог

Общата комисия със Северна Македония скоро започва работа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Договорът за доборъседство ясно определя как трябва да се решават двустранни въпроси. Това заяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Дипломатът предстои да посети България утре. Външният министър ще проведе разговор с българския първи дипломат Екатерина Захариева.

Той обяви, че страната му има поети ангажименти, които трябва да спази. Мнението му е, че двустранният договор с Гърция все още не е стабилен.

Отправен е призив за динамична дипломация. Страната опитва да договори подкрепа от България за предстоящия старт на преговорите с ЕС.

Двустранната комисия трябва да заработи през следващите дни или седмици. Тя трябва да договори споразумение за общата история.

Дипломатът очаква да има споразумение въз основа на добросъседските отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кирил Георгиев

    0 1 Отговор
    Стойчев,запомни ако имаш нещо в главата, тази изкуствено създадена държава която няма своя история а присвоява чуждата се казва РЕПУБЛИКА повтарям ти РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ.
  • 3 да де

    0 0 Отговор
    Защо триеш бе слуга каво обидно имаше в коментара ми за макетата
  • 4 Перо

    1 1 Отговор
    Да му се дадат условията за съгласието на БГ и когато станат готови,да се обадят.Дали ще минат 3 месеца или 30 г.,подобно на гръцкото вето,от тях зависи. С чугунените глави и промити мозъци не може да се разговаря,а се губи време! Правилата да ясни! Още им държи влага,гръцкия ход за признаване на измислената държава.
Новини по държави: