Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 08:05 1 824 11

13 души арестувани в Мичиган! Планирали отвличане на губернатора

  • мичиган-
  • гретчен уитмър

Седем от задържаните са част от крайнодясната бяла групировка "Уулврин Уочмен" и предполагаемите им планове са още по-сериозни

13 души арестувани в Мичиган! Планирали отвличане на губернатора  - 1
Снимка: Shutterstock

Американските власти задържаха 13 души по подозрения, че са планирали отвличането на губернатора на Мичигън - Гретчен Уитмър.

Демократката Уитмър смята, че арестуваните са повлияни от президента Доналд Тръмп, който от началото на Covid-пандемията я напада заради строгите мерки срещу разпространението на заболяването в щата.

Шестима от арестуваните могат да получат доживотен затвор.

"Адам Фокс, Бари Крофт, Тай Гарбин, Кейлъб Франкс, Даниел Харис и Брендън Касерта са планирали да отвлекат губернатора от нейната ваканционна къща в западната част на Мичиган преди изборите през ноември", заяви прокурорът на Западен Мичиган Аднрю Бърдж.

Другите седем задържани са част от крайнодясната бяла групировка "Уулврин Уочмен" и предполагаемите им планове са още по-сериозни:

"Арестуваните предполагаемо са се опитали да намерят домашните адреси на служители на закона, заплашвали са с насилие, целящо започване на гражданска война, планирали са и са тренирали за операция да нападнат сградата на щатската управа и да отвлекат нейни служители, включително губернатора", каза главният прокурор на Мичиган Дейна Несел.

По-късно в свое изявление самата Гретчен Уитмър благодари на властите и разкритикува президентът Тръмп, който по време на предизборния дебат миналата седмица не пожела изрично да се отрече от бели расистки групировки.

Уитмър често е критикувана от Тръмп, който през април написа в Туитър "Освободете Мичиган!" и така подкрепи протестиращите срещу строгите анти-ковид мерки, наложени от губернатора.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    12 5 Отговор
    Ха-ха ето от къде и нашите каскети са се научили да арестуват по предположение за нещо си. Все си мислех, че са нужни факти иначе всеки може да бъде вкаран на топло по ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ.
  • 2 Сливи за смет

    24 2 Отговор
    Демонократите водят открита война срещу бялата раса по цял свят. А после само някой да се опита да опровергае това е обвинен във всякакви фобии, сексизъм, езици на омразата, нетолерастност и т.н.т, и т.н.т.
  • 3 О неграмотни уроде

    3 2 Отговор
    Английския ти е лош
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 село

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Прогресивен млад ром":

    А кой ще храни кърлежите?

    Коментиран от #8

  • 6 хаберих

    1 0 Отговор
    "Вулврин Съчмен" са планирали да отвлекат губернаторКАТА от нейната ваканционна къща.
  • 7 трепача

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Прогресивен млад ром":

    ХЕЙ СВЪРШИ МИ САПУНА
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    0 0 Отговор
    Имената им са почти "същите" като българските имена.....не сме само "стратегически съюэници",но и "блиэки роднини".
  • 10 Gen Gurko

    2 0 Отговор
    Демократите трябва да се трепят , а не да се отвличат. Трепане на либерастите и п----растите му е майката. Иначе край.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.