Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 08:15 3 616 15

Балканска корупция! Бившият шеф на румънската агенция за борба с прането на пари беше задържан

  • румъния-
  • корупция

Баранга е бил назначен за директор на ведомството за борба с прането на пари в началото на септември

Балканска корупция! Бившият шеф на румънската агенция за борба с прането на пари беше задържан  - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията в Румъния съобщи снощи, че е задържала за 24 часа бившия шеф на правителствената агенция за борба с прането на пари Лауренциу Баранга в рамките на разследване за измама, предаде Ройтерс.

Според полицията, Баранга е използвал фалшива диплома за средно образование, за да завърши университет и впоследствие да получи научна степен по мениджмънт. Така той си е осигурил достъп до високи постове в държавни институции.

Баранга е бил назначен за директор на ведомството за борба с прането на пари в началото на септември.

Вчера румънското правителство съобщи, че той е подал оставка в петък. Преди това в продължение на 11 години е бил заместник-директор на регистъра за класифицирана информация. Той е и преподавател политехнически колеж


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    33 2 Отговор
    на Сачева няма ли да и проверите дипломите вече , с 5 висши мисля че беше , изкарани за 7-8 години. как е успял този вундеркинд
  • 2 А кога

    33 2 Отговор
    А кога и корумпиера Боко Тъпото ще бъде задържан за Шкафчето с Пачките???
  • 3 В Румъния Задържан за фалшива диплома,

    19 2 Отговор
    Не за Крадене, бив шев на отдела за борба с корупцията, бивш шеф, за фалшива диплома за средно образование!!!! Румънците явно са се преборил и с Крадците на Едро!! При нас ако почнат да проверява фалшивите дипломи за 7-8кл,Средно висше, образование, докторанти, доценти, професори, То трябва да бъдат арестувани около 800 000 човека, в това число 5000,преподаватели,декани,ректори,печетарите на дипломите, 1/3от притежателите на дипломи са фалшиви, купени, фиктивно учили!! Почва те от политиците и държавните чиновници, Калинки те също!!!

    Коментиран от #14

  • 4 А при

    17 1 Отговор
    Ганьо фалшиви дипломи , шофьорски книжки , всакакви титли и тескерета - на кило !
  • 5 щръкнал щърк

    11 3 Отговор
    Как веднъж не арестуват някой бойковец в България ?
  • 6 РЕАЛИСТ

    13 2 Отговор
    Балкански манталитет. Тук се приема за нормално властника да краде . Защо не чуваме подобни случаи в Англия, Франция, Германия и т.н. защото обществото има нетърпимост към корупцията. Тук един Пацо Терасата с длъжност като гореспоменатият го пратиха на друга държавна служба. Един Цветанов с 6 апартамента и мезонет с асансьор прави партия и вири нос отново. В Англия една депутатка от Редич я изгониха, защото мъжът и похарчил 10 лири за порно от държавните пари. В Германия един транспортен министър си замина, че ползвал държавен транспорт да си пренесе багажа в ново жилище.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 ГЕРЕН

    11 1 Отговор
    КОМШИИТЕ ДЕЙСТВАТ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА. ГЕШОВ ВНАСЯ ДОКЛАДИ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА. НАГЛИЦИ.
  • 8 Госあ

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    А във Франция един министър на здравеопазването и жена му бяха осъдени и вкарани в затвора за укриване на данъци. И жена му!
  • 9 до реалиста

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Има случаи, но не си ги спомняте. Например бившият министър на отбраната на Германия Карл-Теодор цу Гутенберг - скандала, че е преписал голяма част от докторската си дисертация, без да посочи източниците. Тогава най-популярният министър в правителството на Меркел подаде оставка и докторскота му степен беше отнета.

    Коментиран от #11

  • 10 истината

    4 0 Отговор
    В Германия дори милионерът и президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес беше осъден на 3,5 години затвор, за това че укрил от германските власти данъци в размер на 27.2 млн. евро, за да избегне данъците в страната си.
  • 11 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "до реалиста":

    То и тук някакъв тарикат си направи труда и намери кандидатската дисертация на Бойко в архива. Доколкото се чу, май Бойко му затвори устата с някаква добре платена служба, за да не каже какво пише вътре и откъде е плагиатствано.
  • 12 1-20

    0 0 Отговор
    Румънска Калинка. В едно нещо да сме преди тях.
  • 13 възпитаник

    0 0 Отговор
    докторската степен на боко за какви заслуги му я дадоха,че отпусна народна пара за зала
  • 14 Бавни

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "В Румъния Задържан за фалшива диплома,":

    Интерес представляват дипломите за средно образование на Цецерон и на тетка Цецка. А бе, къде е тетка?
  • 15 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Абсолутно всичко в БГ е фалшиво .
    Ракия , маркови дрехи и часовнитци , километри на коли , дипломи , книжки , пари , обещания , музика , спорт , политици , журналисти , изтория , бъдеще , мнение и останали те неща за каквото се сетите.
Новини по държави: