Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 14:07 1 490 1

Призив за оставка на президента на Киргизстан

  • киргизстан-
  • президент-
  • алмазбек атамбаев

Алмазбек Атамбаев очаква промени

Призив за оставка на президента на Киргизстан - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Киргизстан трябва навременно да подаде оставка. Това заяви бившият президент на страната Алмазбек Атамбаев, цитиран от РИА Новости.

Самият Атамбаев е един от поддръжниците на протестите в страната. Преди той застана зад кандидатурата на Сооронбай Джеенбеков като негов приемник.
Той заяви, че е важно президентът да се оттегли възможно най-скоро, било и чрез протестите. Съобщението беше разпространено от неговите адвокати.

Според него след последните протести в опозицията се наблюдава разединение. В същото време Джеенбеков е започнал да подобрява държавните позиции.

Новият премиер Садир Жапаров е дал доверието си на президента. Той получи поста с негова подкрепа.

Протестите в Киргизстан започнаха след резултата от изборите в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гжгж

    3 1 Отговор
    Да не гласят и там киргизка пролет?