Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 07:52 3 670 3

Пълна карантина в гръцката област, която граничи с Албания и Северна Македония

  • гърция-
  • граница-
  • ковид-19

Заместник-министър Никос Хардалиас съобщи, че за първи път от началото на епидемията област Кожани преминава на четвърто ниво риск с 227 активни случая на заразени в последните две седмици

Пълна карантина в гръцката област, която граничи с Албания и Северна Македония  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцката област Кожани (Козани) е поставена под пълна карантина поради силна активност на заразяване. Мерките влизат в сила от утре сутрин и са валидни за две седмици. Районът се намира на 120 км. югозападно от Солун.

Областта, където живеят над 150 хиляди души, се поставя под пълна карантина по разпореждане на министерството по защита на гражданите.

Заместник-министър Никос Хардалиас съобщи, че за първи път от началото на епидемията област Кожани преминава на четвърто ниво риск с 227 активни случая на заразени в последните две седмици.

Въвеждат се следните мерки: задължително носене на маска навсякъде, прекратяват работа ресторанти и кафенета, забранява се използване на детски площадки и паркове. От търговските обекти в рамките на две седмици ще работят само магазините за хранителни стоки и аптеките. В повечето училища обучението ще е дистанционно. Препоръчва се градския транспорт да се използва само в краен случай.

Министър Хардалиас апелира, че е наложително всички жители на областта да спазват мерките, за да се преодолее риска от масово заразяване.

Това е първата гръцка област, в която се въвеждат отново крайни мерки срещу Covid -19.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    8 0 Отговор
    Първата, но едва ли последната ??? Дори и СЗО казаха, че бруталните мерки не водят до нищо добро !
  • 2 Чобанин

    10 1 Отговор
    Какви КоЖани бе, Козани е гръчкото наименование, Кочани -българското. На албански може да е така, ама....боже господи, слез си прибери вересиите. Нямам думи. Хептен окепазихте Българския език .
  • 3 шефче

    5 1 Отговор
    Теа гърци се оказаха големи дебили!!! Само и само да угодят на Господарите на света, са готови да съсипят икономиката си и да се гаврят с населението си!!!