Last news in Fakti

17 Октомври, 2020 08:45 5 187 33

САЩ отхвърлиха предложението на Путин за ядрените оръжия

  • нов старт-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • оръжия

Договорът между Москва и Вашингтон, подписан през 2010 г., ограничава броя на стратегическите ядрени бойни глави, ракети и бомбардировачи, които Русия и САЩ могат да разгърнат

САЩ отхвърлиха предложението на Путин за ядрените оръжия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предложи да се удължи с една година без всякакви условия договора със САЩ за контрола върху ядрените оръжия, но направеното вчера предложение бе много бързо отхвърлено от Вашингтон, предаде ДПА.

Путин каза, че едногодишното удължаване може да бъде използвано за "съдържателни преговори по всички параметри на проблемите", които се уреждат с договора. Но Съветът за национална сигурност на САЩ каза, че няма шанс това предложение да доведе до успех, а Вашингтон постави допълнителни изисквания за замразяване на ядрени бойни глави.

Договорът между Москва и Вашингтон, подписан през 2010 г., ограничава броя на стратегическите ядрени бойни глави, ракети и бомбардировачи, които Русия и САЩ могат да разгърнат. Ако не бъде удължен, може да се стигне до нова надпревара във въоръжаването и напрежение между Москва и Вашингтон, отбелязва Ройтерс. Срокът му изтича през февруари. Преговорите между двете големи сили продължават, но без изгледи за прогрес, съобщава ДПА.

САЩ предупредиха, че ако договорът не бъде удължен, може да се стигне до нова надпревара във въоръжаването, но поставиха нови изисквания пред Москва. "Надяваме се, че Русия ще преразгледа позицията си, преди да започне скъпоструваща оръжейна надпревара", каза съветникът на американския президент по националната сигурност Робърт О'Брайън.

В Туитър специалният представител на американския президент за контрола над въоръженията Маршал Билингсли заяви, че Русия е отстъпила от постигнатите със САЩ договорки за контрол на ядрените оръжия. САЩ положиха всички усилия. Разочароващо е, че Русия се отказа от споразумение, обхващащо за пръв път всички ядрени глави, заяви той, цитиран от ТАСС.

Американците искат евентуално удължаване на договора да бъде съчетано с налагане на ограничения и върху бойни глави, които не са предмет на Новия СТАРТ. Вчерашното предложение на Путин не предвижда разширяване на обсега му на действие.

Джо Байдън, кандидат-президентът на демократите, който беше вицепрезидент при договарянето на договора и ратифицирането му от Сената, е казвал, че няма да се поколебае да удължи действието му с пет години, каквото беше първоначалното предложение на Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    40 16 Отговор
    Залага се на Байдън. Рижия клоун си отива, идва склерозата.

    Коментиран от #7

  • 2 Рошко

    73 3 Отговор
    Човечеството вече е завладяно от глупост и алчност, вървим към самоунищождние
  • 3 Сандо

    69 7 Отговор
    Американците стъпиха на пътеката на войната и нямат намерение да се върнат назад.Алчността и безотговорността са ги обсебили.Чакат ни трудни и съдбоносни времена.

    Коментиран от #11

  • 4 минчо

    35 17 Отговор
    СТИГА ГЛУПОСТТИ ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ СА СПАСЕНЕЯ .АКО ГИ НЯМАШЕ СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ В 10 СВЕТОВНА ВОЙНА.А СЕГА СЕ ЗНАЕ ЧЕ АКО ИМА ВОЙНА НИКОЙ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 урана е мир

    15 4 Отговор
    Искам всеки да има по една малка Абомба-меташ по комшията кат те ядоса и половин Пловдив го нема...
  • 7 гост

    13 62 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Време е джуджето да осъзнае че вече не е фактор и никой не го бръсне за слива ...
  • 8 САЩ

    11 42 Отговор
    поумняха, не се връзват вече на ватенките.
  • 9 През

    11 52 Отговор
    втората световна война Щатите дадоха на руснаците хиляди танкове, самолети, камиони, храна, войната може би щеше да бъде друга, а сега се правят на велики.

    Коментиран от #18

  • 10 ****

    35 11 Отговор
    Путин заложи капан на сащ с това предложение,сега когато сащ не приемат този план,нямат повод да обвиняват Русия пред света,че се е отказала да продължи договора.

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ядрени кратуни

    12 13 Отговор
    Когато "всичко имаше"

    Пoрaди липca нa тoaлeтнa хaртия,
    кaпитaлиcтичecкaтa глeзoтия,
    пo coциaлиcтичecки, гoрдo cи бършeхмe д.тo c "Рaбoтничecкo дeлo"!

    A лятнo врeмe нa ceлo, кaтo Бoриcoв,
    cи бършeхмe д.тo c лиcтo oт лaпaд...

    Не помните ли?
    Нямаше дори ковид...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нали

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "****":

    Ново предложение, не е продължаване на договора, нали?
    Твоето е елементарна манипулация, нали?
  • 15 Йорго

    17 5 Отговор
    Путин се излага като се моли на тез измекяри американците.има силни оръжия да унищожи сащ.да е винаги готов за удар,само така се работи с империализма.
  • 16 Бай Ганьо

    19 3 Отговор
    И с'а, к'во?! Отново са виновни Русия и Путин!!!!!!! Нали така, "невинни" краварчета!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Де Факто

    25 3 Отговор

    До коментар #9 от "През":

    А през ВСВ руснаците ДАДОХА ПОВЕЧЕ от 20 000 000 ЖЕРТВИ, бе евроГЕЙски ТУЛУП.

    Коментиран от #23, #24, #25, #26, #27

  • 19 🐷 Боко ТИКВАТА

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "USA 🇺🇸":

    Друго съм Аз, великия ТУЛУП, знаеш купища чужди езици, с акъл на 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Торпедото с

    0 0 Отговор
    кобалт-60 обърса 30 годишна политкоректност с плесник през устенцата на сценаристите. Май друг пише сценария...
  • 22 коронясания

    4 0 Отговор
    От тук нататък само смърт чакам
    затова ни дадоха короната вирус , сега малко само да замирише на радиация пада ти имунитета и умираш.
    Залагам на Тръмп той е човеколюбив няма да допусне да умрът много хора.
  • 23 Винету

    1 9 Отговор

    До коментар #18 от "Де Факто":

    Да те светна, половината от жертвите на руснаците си ги изби самия ‘Баща на народите’, дугата половина са избити поради некадърност на военоначалниците им.

    Коментиран от #30, #32

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ма мое ли

    1 8 Отговор

    До коментар #18 от "Де Факто":

    хич пък да не знаеш как са умрели руснаците.
    Едните застреляни от своите, а другите изпълнявайки болните амбиции на пълководците си да се докажат на оня кръвожадния жид
  • 26 Хитлер

    0 7 Отговор

    До коментар #18 от "Де Факто":

    затова забави атаката към Москва, защото видя, че тези са толкова тъпи, че ги грозеше пълно изтребление. Затова и "загуби" войната.

    Коментиран от #28

  • 27 Рико

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "Де Факто":

    Кой колко руснаци е изтребил? Сталин - 30 млн; Ленин - 10.5 млн; Хитлер - 6 млн. на Ленин в Москва мавзолей има ,а на Сталин портретите разнасят. Хитлер го няма защото е на последно място в класацията.
  • 28 СМЕРШ

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хитлер":

    А лютата зима през 1942, нея забрави ,да я споменеш соросче!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 пророк

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Винету":

    Г-не,създателите на християнството, и неговите първи проповедници живеят в комуни и проповядват комуни а Сталин изби противопоставящите се на християнизма-комунизма и въпреки това победи А Вие господине прочетете Евангелие Деяние на светите апостоли глава 2 стихове 44 , 45,защото говорите приказки на зола и убивате България
  • 31 2020

    8 0 Отговор
    Пред Русия и Президента Вл. Путин, сащ не могат да поставят условия.Това не е подлогата Бойко Борисов и Герб. С Русия се говори с уважение; на взаимна и паритетна основа.Това е естествено и най-правилното решение ,което могат да вземат сащ/нямат друг изход/.По-слаби са във всяко отношение от Русия.Неприятно ,но истина.
  • 32 Архитектор

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Винету":

    Трябваше да си останеш при бизоните или самотно на рафта в къщата в Бояна. С тези заучени и плитки познания даже няма смисъл и да се опитваш да се образоваш.
    Не за теб, мисията е невъзможна, за другите, които може би не знаят
    Официални данни - От 20-25 милиона загинали от СССР във ВСВ, военните жертви са малко над 8 милиона, другите 12 - 17 милиона ( какви страшни цифри ) са цивилни жертви на зверствата на един от съвременните „лидери на свободния свят” с неговите „ евроатлантически ценности” Между другото, питам за пореден път - може ли някой да посочи страна от „свободния и демократичен свят”, която да не е нападала и опитвала да граби и плячкосва Русия и която , както всеки мошенник, днес истерично крещи „дръжте крадеца” Идолите ви, които правели хубави коли , хладилници, прахосмукачки и други важни за такуива, като теб по важни неща. Да ви имам приоритетите, нещастни и повърхностни хорица
  • 33 15 ,16, 31, 32,

    2 2 Отговор
    😁😁😁😁😁 коментари на болни от неличима русофилня безродни червени продажници подплатени с копейки😁😁😁😁 повтарящи едни и същи зомбирани измекярски мантри и вмирани кремълски партенки 😁😁😁😁😁😁 за измисленото величие на чебурашките 😁😁😁😁😁