Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 18:48 2 127 9

Избирателната комисия в САЩ: Няма доказателства за злоупотреби на президентския вот

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Настоящият президент и кандидат за втори мандат Доналд Тръмп призова Байдън да не бърза да се смята за победител

Избирателната комисия в САЩ: Няма доказателства за злоупотреби на президентския вот  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Увереност, че ще спечели президентските избори в САЩ изрази кандидатът на Демократическата партия Джоузеф Байдън. Той запазва преднината си пред Доналд Тръмп в четирите щата, в които надпреварата най-оспорвана.

Вниманието е насочено най-вече към Пенсилвания, където започна обработката на последните бюлетини. В Пенсилвания кандидатът на демократите Джо байдън увеличи преднината си, и ако я запази докрай, ще си осигури достатъчно гласове в избирателната колегия - 273 при необходими 270, за да бъде избран за държавен глава. Байдън продължава да води в щатите Аризона, Джорджия и Невада. В обръщение към нацията той вече изрази увереност в победата си.

"Ще спечелим това състезание, вижте също цифрите в национален мащаб. Събрали сме най-големият досега брой гласове в историята на САЩ - 74 милиона. Това са избиратели, които са предпочели промяната, градивността и обединението пред разединението и нехайството към най-острите проблеми".

От своя страна, настоящият президент и кандидат за втори мандат Доналд Тръмп призова Байдън да не бърза да се смята за победител. Тръмп изрази очакване да си върне позициите в редица щати със заведените съдебни дела за оспорване на преброяването. От федералната избирателна комисия на САЩ обаче заявиха, че нямат доказателства за злоупотреби.

Няма доказателства за злоупотреби по време на президентските избори в САЩ. Това увери пред CNN Елън Уайнтрауб (Ellen Weintraub) от Федерална избирателна комисия.

Държавните и местнитe органи, както и участниците в преброяването, дават всичко от себе си. Дотук има много малко основателни оплаквания относно това как протекоха изборите. Няма следи от злоупотреби с незаконни гласове.

Продължава преброяването на гласовете в 4 ключови щата - Пенсилвания, Аризона, Джорджия и Невада. За момента във всички тях Джо Байдън има преднина. Победа в Пенсилвания ще му даде достатъчен брой електорални гласове, за да спечели изборите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    10 0 Отговор
    Как да няма... каруселите?!? )))

    Коментиран от #4

  • 2 герберистика

    10 0 Отговор
    Как се казва техния Мишо Константинов ?

    Коментиран от #3

  • 3 тръмпо

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "герберистика":

    Развързаха ми ръцете.Започвам бизнес със Северна Корея.Ас съм американец и за мен няма по важно от парите.Мой наследник с моето мислене в България е Ц. Цветанов.
  • 4 ИСТИНАТА

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    С 284 гласа от 540 възможни,
    Джо Байдън е новият президент на САЩ!

    Който и да е президентът,
    демократичните САЩ ще продължат да са локомотивът на съвременната икономика и цивилизация!

    С над 16 пъти по-голям БВП от Русия.
    Която извън Москва и Петербург е
    като Нигерия, но покрита със сняг.

    Хвалебствията и анимационните филмчета на Путин,
    няма да напълнят хладилника в кухнята на рускинята.

    Както самохвалствата и лъжите на Борисов,
    само закопават България на дъното на ЕС.
    Последна по жизнено равнище, пенсии и заплати!
    Първа по смъртност и корупция!

    Днес комунистите от ОПГ-ГЕРБ,
    и фюрерът им Борисов,
    са най-долната утайка на БКП!
    ФАКТ!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Behemoth

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНАТА":

    Извинявай много ама да слагаш Русия на Путин и България на БойкУ в един кюп е смешно....
  • 6 Рико

    1 1 Отговор
    До 24 часа не излезеш ли с неоспорими резултати - край с доверието. Като сълза де а е чисто всичко,не излезе ли в приемливете срокове-край на доверието. Американският избирателен модел е тежко компроментиран. Ако са самокритични,ще вземат мерки.
  • 7 Говеждите

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНАТА":

    се опозориха с тези псевдоизбори!
  • 8 барчо

    5 0 Отговор
    Интересно! Явно в САЩ когато гласуват по пощата умряли още от 1987 г е законно и не е нарушение на изборния закон, както и когато в изборните секции статистически гласуват над 100%., което се показа в поне 100 секции. В някои имаше гласували 134%. Това чисто математически значи, че са регистрирани да речем 1000 избиратели, но са гласували не само всички 1000 избиратели, но и още 340. Изобщо всичко е цветя и рози.
  • 9 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ,МАЙТАПЧИИИИИИ