Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 08:03 5 367 70

Байдън: Цифрите показват, че ще спечелим

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори

Кандидат-президентът на Демократическата партия с призив за спокойствие към гражданите в САЩ

Байдън: Цифрите показват, че ще спечелим - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Кандидат-президентът на Демократическата партия Джо Байдън, който е на прага на победа в изборната битка над своя съперник - президента Доналд Тръмп, се обърна към американците тази сутрин с призив да запазят спокойствие и да проявят търпение след напрегната предизборна борба и отново изрази увереност, че ще спечели президентските избори, предаде БНР, позовавайки се на световните агенции.

Цифрите ясно показват, че ще спечелим тази надпревара, подчерта Байдън, като посочи и последните щати, където битката все още не е приключила - Пенсилвания, Джорджия, Аризона и Невада, но където броят на гласувалите за тандема на демократите все повече и необратимо расте.

Като отбеляза, че неговият тандем заедно с кандидатката за вицепрезидент Камала Харис е събрал най-големия досега брой гласове - 74 млн. - на американските избиратели, Байдън каза, че това не са просто цифри, а конкретни избиратели, които са предпочели промяната, градивността и обединението пред разединението на страната и нехайството към най-острите ѝ проблеми от страна на досегашната републиканска администрация начело с Доналд Тръмп.

Той конкретно посочи най-острите проблеми, пред които страната е изправена и с които бъдещата администрация трябва да се заеме от първия си ден в Белия дом - борбата с пандемията, възстановяването на икономиката, борбата с климатичните промени и системния расизъм. Ние спечелихме доверието на американците, и водим с над 4,1 млн. избиратели разлика от тандема на досегашния президент, каза Байдън. Това ни дава мандат да решаваме тези тежки проблеми, наследени от администрацията на Тръмп, подчерта той.

Речта на Байдън пред негови привърженици в Уилмингтън - в родния му щат Делауер, първоначално бе планирана като празнична реч на победата, но той промени подхода си поради липсата на официално искане от радио- телевизионните мрежи, които все още не могат да обявят крайния резултат от изборите, отбелязва Ройтерс.

Погледите са насочени към 4 щати - Аризона, Джорджия, Пенсилвания и Невада, където преброяването продължава. При победа на Байдън в Пенсилвания той ще има достатъчно електорални гласове, за да бъде избран за президент, предава oще БНР.

Към момента се смята, че Байдън има осигурени 253 електорални гласа. За да бъде избран са му необходими 270. Настоящият президент Доналд Тръмп е с 214 електорални гласа и вариантите за преизбирането му са все по-малко. Има разминаване между данните на различните медии като някои дават по-голяма преднина на бившия вицепрезидент.

Забавянето в обявяване на официални резултати се дължи предимно на щателната обработка на вълната от подадени по пощата бюлетини заради пандемията от COVID-19. Смята се, че гласуването по пощата облагодетелства демократите, особено след като Тръмп по време на кампанията отправяше необосновани опасения за измама.

Шансовете изглежда са за Байдън и заради това, че все още необявените резултати от Пенсилвания са от райони, които се смята, че са за него. В Джорджия първоначалната преднина за Тръмп му се изплъзна, но заради близките резултати в щата ще има повторно преброяване на гласовете.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мумия

    50 14 Отговор
    Ще си му сърбат попарата.

    Коментиран от #11, #53

  • 2 За добро

    12 19 Отговор
    или не , е сигурно , че ще спечелят ! Следва развода на Тръмп със словенката Мелания , тя си получава 500 000 $ по брачен договор и завеса !
  • 3 Мишо

    51 14 Отговор
    Този ли дядко намериха да противопоставят на Тръмп? Ще падна!!! Той оглежда със забавени движения, казано честно, остаряването му личи. Като се знае какво е натоварването на президента, как ще издържи? Или ще го намерят някой ден пукнал в Овалния кабинет. Да е мъж на около 45 - 50 става, но 75 как да стане?????

    Коментиран от #18, #25, #65

  • 4 Behemoth

    23 41 Отговор
    Браво !Американската тиква е победена...скоро и наща!

    Коментиран от #7, #30

  • 5 равам се

    26 52 Отговор
    че се отървахме от терориста тръмп

    Коментиран от #33, #68

  • 6 БАЙ Х@Й

    35 12 Отговор
    ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА СПЕЧЕЛИ!!!
  • 7 не се тревожи

    7 10 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    има стабилна вице президентша

    Коментиран от #9

  • 8 Karosel

    13 19 Отговор
    Тръмп по време на кампанията отправяше необосновани опасения за измама.//
    Той призова своите избиратели да гласуват в изборния ден, а не по пощата. И после обвинява, че гласовете по пощата били само за Байдън.
  • 9 не се тревожи

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "не се тревожи":

    това беше за 6
  • 10 БАЙ Х@Й

    39 3 Отговор
    Този ли е победителя::::: " Това е моят син, Бо Байдън, който много от вас помогнаха да влезе в сената на Делауер", заяви той, прегръщайки своята внучка. Усещайки какво е казал, кандидатът за президент на САЩ се поправи и заяви "Това е внучката ми, Натали." Но не, момичето до него далеч не беше Натали, а братовчедка й - Финеган. 16-годишната Натали е дъщеря на покойния Бо Байдън, но 20-годишната Финеган е дете на неговият брат - Хънтър.

    Коментиран от #14

  • 11 Хуйдо Коленко

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мумия":

    То, по името ти личи,че ти е трудно да мислиш!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Трета световна война пред портите

    41 8 Отговор
    Tия спечелят ли,дупе да ни е яко.И на нас,и на целия свят.

    Коментиран от #34

  • 14 Мадтър оф Пъперс.

    32 4 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й":

    Не той ще управлява,така че няма никво значение че е с деменция.Кукла на конци.

    Коментиран от #21, #35

  • 15 Видял

    40 6 Отговор
    По голяма делавера не бях виждал на изнори. На Бай Дончо му издърпаха килимчето изпод краката. Гласували отдавна починали. 100% гласовете по пощата за дем. партия. Хора гласували по 2 пъти. 3 дена след изборите още идват по пощата. Нашите само могат да се учат.
  • 16 Защо ли

    11 4 Отговор
    Апа, Русия е зафиксирала излитане от базата на ВВС на САЩ Райт- Патерсон на самолета Е 4В команден, пункт който се използва при война и кризи!
  • 17 Бай Донча с мадамата

    41 4 Отговор
    Ще плачете за мен,но аз нямам вина че сте толкова прости!Исках мир и бизнеса да върви,но нямаха файда от тая работа и ме пуснаха по пързалката от първия ми ден като президент.Аз си отивам с мадамката в имението на луната,вие сега ще го ядете големия рептилски!Бай Бай!Бай ви Добча!
  • 18 Янки

    37 4 Отговор

    До коментар #3 от "Мишо":

    Този е на 78. Най дъртия президент в историята им. Ще му дърпат конците яко от Уолстриит. Що поразии ще направят по света. Тръм никъде не му се воюваше и се изтегли почти навсякъде. Този ще компенсира военния комплекс набързо.

    Коментиран от #26

  • 19 Бай дън

    32 5 Отговор
    Ще ревете за Тръмп.
  • 20 Град Козлодуй педала

    5 6 Отговор
    Аз съм президента
  • 21 БАЙ Х@Й

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мадтър оф Пъперс.":

    О има! Като не можаха да осъдят здравия Милошевич в нощта преди да го освободят му подариха МАСИВЕН СКОРОТЕЧЕН ИНФАРКТ ! Този е готов да отнесе всяка ВИНА на оня свят !
  • 22 ТОЗ ПЕДОФИЛ

    21 5 Отговор
    ГНУСЕН ПЕДОФИЛ И САТАНИСТ БИДОН

    Коментиран от #36

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 5 Отговор
    БАЙДЪН е поставено лице кукла на конци
  • 24 Ники

    21 3 Отговор
    Този хамав старец да държи куфарче с ядрени бомби не мерси молете се за чудо, че ще погуби целия свят
  • 25 Чичолина

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Мишо":

    Щастлива съм,че не съм американка!Умът ми не побира факта,че се избира президент с деменция.Накъде отива този свят?Този ми прилича на баба Цола Драгойчева,казвали са ми съвременници,че се е напикавала,но е била на трибуната до Тодор Живков.И Джо -ще му обуват памперса и ще го завеждат до стола му в овалния кабинет.Трагикомедия!
  • 26 Юесей

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "Янки":

    По лошо сатанистите от дийп стейт.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мир

    6 7 Отговор
    Бай Дончо лъже повече и от Тиквата, а той лъже много. Дори е осъден за това
  • 30 цък цък

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Не съм очаквaл, че се радваш на победата на коалицията "Gender & Black Lives Matter" !? Иначе си прав, като победи Джо и наш Бо е довиждане и язък му за откупа, който плати на Дончо!
  • 31 оня с коня

    10 3 Отговор
    Джо ще трябва да почака...
    353 окръга в 29 щата са с активност над 100%...
    Това влита директно в съда.
  • 32 Каишков

    2 4 Отговор
    Тия по бетер от Беларус и Лукашенко. Нека след края на изборите , Лукашенко да не ги признае и да настоява за повторно провеждане.
  • 33 Макаренко

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "равам се":

    Тоя ще излезе още по голям войнолюбец. На бърза ръка ще разпали няколко войни .

    Коментиран от #41

  • 34 1 истина сега

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Трета световна война пред портите":

    Не !
    Света трябва да е преоткрит !
    Света принадлежи на 2 страни !
    А къде е България в цялата игра ли ?!
    На 1 от първите места е !
  • 35 Чонкин

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мадтър оф Пъперс.":

    Ще управлява,ама ако му дадат техните :)
  • 36 Гост

    2 13 Отговор

    До коментар #22 от "ТОЗ ПЕДОФИЛ":

    Ама като Путин ли е педофил ???
    За Путин е доказано , докажи за Байдън

    Коментиран от #37

  • 37 Смислов

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    При тебе доказано на сто процента.
  • 38 макробиолог

    5 2 Отговор
    Ех тоя вирус как слууучайно им дойде дюшеш-----хем срина икономиката на Тръмп,хем му цака преднината от легалния вот с 100% демократично настроени бюлетини по пощата....
  • 39 филаделфия

    2 4 Отговор
    всички големи градове и икономически центрове гласуват 70-80 процента за байдън..от друга страна всички селяци гласуват за тръм да правят на пук на останалите..истината е че нищо няма да стане така както не стана когато избраха некадърника тръмп
  • 40 копейкин

    6 1 Отговор
    Страх тресе кочината .
  • 41 ТАка така

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "Макаренко":

    Първо ще запали твоя за/ник, че е натъпкан с рубли!
  • 42 един българин

    2 9 Отговор
    Байдън ПРЕЗИДЕНТ - СТРОХ ТРЕСЕ КОЧИНАТА И КИТАЙ И ИРАН И ....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Факт

    5 2 Отговор
    Мошенник мръсник педофил престъпнил най долен крадец на избори
  • 45 Ели Оригинал

    8 2 Отговор
    Всъщност с Тръмп, Барни, си отива една епоха.
    Епохата в която в едно ръкостискане значеше повече от "многотомни хартийки с хиляди клаузи".
    Епохата в която да мечтаеш за деца и семейство не беше грях..

    Класическото "добро" си отива, завинаги, за да направи път на новите "свръхчовеци", които търсят своята идентичност в поли-та,мулти-та, би-тита др..
    Не ни остава друго, освен да сторим път и да благодарим за миналото, което сме имали, да се молим за бъдеще да не е особено "интересно", което най-вероятно в лицето на "глобалния капитал" няма да избегнем.
  • 46 sotir

    5 1 Отговор
    Знаете ли какво е цифра и какво е число.
  • 47 !!!?

    4 4 Отговор
    Тръмп направи всичко за да спечели изборите преди четири години и сега направи всичко за да ги загуби !
    Байдън не му е виновен.
  • 48 Вальо

    4 5 Отговор
    Пл пощата гласуват почти всички образовани американци, които в по-голямата си част са симпатизанти на Демократите.
    Освен това Пощите в САЩ са светиня и ямат нищо общо с тези в БГ.
    З 200-годишната им история няма случай на недодтавени или изгубени писмо.

    Коментиран от #52

  • 49 Карл Маркс

    8 3 Отговор
    Сащ си отива спете спокойно деца
  • 50 Stéphanie 🎲

    4 2 Отговор
    Глуппсти математически не може да се даде отговор още ,не лъжете!!! С тен съм Трънчо 👍Всяка заповед е предпосшедна .Байдън много бърза,да не получи инфаркт предварително от много емоция 😂
  • 51 цифриичисла

    3 2 Отговор
    Засега Байдън работи с цифри, а Тръмп с числа.

    Цифрите не се броят, цифрите се засипват само, броят се числата.

    Пощенските гробища на починали американци от избирателните списъци на демократите, които предстои да ги разследва главния прокурор, са цифрите с които се хвали Байдън.

    Както и да записваш яйцата, пилците се броят на есен.
    Тръмп това го заяви преди и веднага след изборите.
  • 52 Факт

    9 0 Отговор

    До коментар #48 от "Вальо":

    Особенно образовани са лгбт черните крадци и погромаджиии на магазини жална им майка на САЩ с Байдън педофила
  • 53 Ще му сърбате

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мумия":

    попарата вие. Следва завой във външната политика. След калъча с Китай на Тромпета следва нов гамбит къде - в Източна Европа, по стар демократски обичай. Познай къде ще треска, новата задачка-закачка.
  • 54 hah

    1 0 Отговор
    джо бидон е психопат и вижда врагове навсякъде. Такива изверги като бидон са заплаха за човечеството и нямат място сред нормалните граждани!
  • 55 сащ упадака

    0 2 Отговор
    Тоя има всички шансове да умре на президентския пост от естествена смърт. Егати и великата Америка с тия кандидати и президенти.
  • 56 Бесен Язовец

    1 2 Отговор
    Кланяйте се на господрите си капиталисти източноевропейски гниди!
  • 57 jko

    2 0 Отговор
    Този психопат и психясалите зад него ще затрият човечеството! Навсякъде им се привиждат врагове, публично си казват, че искат да започнат световна война! Такива изверги трябва да ги няма сред нормалните хора!
  • 58 az # MAGA

    4 0 Отговор
    Цифрите показват единствено мащаба на фалшификациите на демократите! Демократите не смеят да обявят победата си, защото Върховният съд вече е в играта. Някой накрая ще трябва да опере пешкира!

    Коментиран от #62

  • 59 гневна

    2 0 Отговор
    Понеже сайта не ми позволява да пейстна тук линк, напишете/копирайте/ в търсачката следното: "США. Бардак на выборах в Америке ! //Американцы ,иммигранты ,жить и русские в Америке".
    Това е великолепен анализ на руснак, който от 10 години живее в Маями за изборите в САЩ.
    Тръмп печели. ФАКТ. Демократите спретнаха такъв "Костинброд" на тези избори, какъвто света не беше виждал до този момент. Ако сте гледали митингите на Тръмп и Байдън, знаете, че САЩ гласува за Тръмп, а не за Байдъновци. ЗАТОВА им беше нужно на "демократите" гласуването по пощата. За да докарат чувалите с ФАЛШИВИТЕ бюлетини /през нощта, след като вече са станали наясно къде колко гласове не им достигат!!!!!/.
    А за да могат да оправдаят гласуването по пощата ИМ БЕШЕ НУЖЕН КОРОНАВИРУСА !!!! Той им е нужен и по други причини, но и тази е една от тях!!!
    Толкова гнусна ПОДМЯНА НА ИЗБОРИ СВЕТА НЕ ПОМНИ !!!
    Искрено се надявам тази измама да се срути с гръм и трясък върху главите на авторите и!!!

    Коментиран от #63, #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 az # MAGA

    4 0 Отговор
    Байдън е истински демократ! Не дели избирателите на живи и умрели! :))))
    Новият лозунг на Демократическата партия гласи: "Животът на мъртвите има значение!" :))))
  • 62 гневна

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "az # MAGA":

    Затова им трябваше гласуване по пощите, за да могат посред нощ да влачат ФАЛШИВИ бюлетини за Байдън. А за целта им беше крайно необходима "пЛандемия"-та...
  • 63 az # MAGA

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "гневна":

    Гледах го! Напълно съм съгласен с казаното. И всички знаят, че е така!
  • 64 Фъкoff

    0 3 Отговор

    До коментар #59 от "гневна":

    Много гледаш, слушаш и четеш руската пропаганда. Вредно е за здравето. Първо, американските пощи не са пробити решетки като руските и българските в които властта може да бърка както си иска. Второ американците следят на живо какво става. Трето американския съд не е кривия български такъв. Четвърто, "измисления вирус поразява и тези които не вярват, като Тръмп, Джонсън, пРезидентина ни, Нинова и куп други "отричари".
    Чакам момента в който Мангъров ще се гътне пред публиката и ще обърне палачинката както горепосочените.
    А най-вече с нетърпение очаквам Чалгаря Слави, който е най-големия провокатор срещу предпазните мерки да за извъргаля в накое интензивно барабар с лековерния си чалга електорат.
    Вместо да се "гневиш" и да плюеш по държава и хора които не познаваш, носи маска и спазвай дистанция. И физическа и умствена.
  • 65 Любен

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мишо":

    Рейгън беше "сенилен", но събори СССР и Берлинската стена. С вицето на Байдън Камала Харис, не случайно е сложена там, защото е печена прокурорка с голям управленски опит.
  • 66 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    ТОЗИ ПЪТ -ЕВРЕИТЕ -ЦИОНИСТИ -СЕМИТИ СГОТВИХА ТЪРЪТЪП И СИЕ - СЪС СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ПОДПРАВКИ : ПОДЛОСТ ;ДАЛАВЕРА ; ФАЛШИФИКАЦИИ И МАНИПУЛАЦИИ !!! НЕ КАЗВАМ ,ЧЕ НЕ Е ЗА ДОБРО - ДИМОКРАТИТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ НОВА ВОЙНА ,НО КЪДЕ - КЪДЕ Е НАЙ -УДОБНО ЗА ТЯХ ???? НО СЕГА ГО НЯМА -НИТО ЕЛЦИН -НИТО ГОРБАЧОВ -НИТО ПИН ПИН МЯН !!!!!!! РУСИЯ ;КИТАЙ И ИРАН И + +---СА ДОСТА ПО-СИЛНИ ОТ НАТЮ !!!!!!!!!!! ПАРИТЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ НЕ РЕШАВАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 67 репобликанец

    1 1 Отговор
    Сенилно старче с деменция.Не Байдан а еврейското
    лоби печели!
  • 68 антимарксист

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "равам се":

    Терорист е Путин.Тръмп се е доказал като
    силен и смел политик.Жалко че никой не може
    да пребори еврейското лоби в света.
    Приборите на световната трапеза са раздадени
    отдавна.Там няма място за случайни дори и
    мултимилиардери като терориста Путин с неговия
    новичок.
  • 69 БОКО ПАНДИЗ

    1 0 Отговор
    Здравно неосигурените са златната кокошка за болниците, които да източват бюджета на касата като за последно , ИНАЧЕ КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ШАЙКАТА НА МЪРШАТА !
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.