Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 08:50 1 736 6

Вечна дружба! Джонсън официално поздрави Байдън за изборната победа

  • борис джонсън-
  • джо байдън

Двамата държавници планират да се срещнат лично, най-вероятно на срещата на върха на Г-7 догодина, на която Великобритания е домакин

Вечна дружба! Джонсън официално поздрави Байдън за изборната победа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън официално поздрави Джо Байдън за изборната му победа в американските президентски избори.

Забавянето на Джонсън породи спекулации, че изчаква да разбере дали Доналд Тръмп ще признае поражението си.

Борис Джонсън се похвали в „Туитър“, че е разговарят по телефона с Джо Байдън. „Гледам напред към заздравяване на партньорството между нашите държави и да работя с него по общите ни приоритети – от борбата с климатичните промени до насърчаването на демокрацията и успешно възстановяване от пандемията“, написа Джонсън.

Разговорът е продължил около 25 минути, съобщиха от Даунинг стрийт. В декларация от канцеларията на премиера се казва още, че Джонсън е поканил Байдън на срещата на високо равнище COP26 за изменението на климата в Единбург следващата година.

Освен това, според Даунинг стрийт, двамата държавници планират да се срещнат лично, най-вероятно на срещата на върха на Г-7 догодина, на която Великобритания е домакин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опаааа

    7 3 Отговор
    Е тия двамцата сега ще се вземат-и двамата са представители на крайно либералната диктатура ---та любовта им е закономерна

    Коментиран от #4

  • 2 ужас

    4 6 Отговор
    Джонсън е Дебилен и сенилен като Байдън
  • 3 куку руку ку

    4 2 Отговор
    Борето пак бърза...
  • 4 плевен

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Опаааа":

    Ако сериозно наричаш Джонсън либерал, не знам как ще определиш лейбъристите, или управляващите в Ирландия.
    Иронията е на друго място. Джонсън беше естественият съюзник на Тръмп на острова. И за Брекзит, и за мигрантите и за НАТО. Сега "забрави" за досегашната си любов. Ала Байдън, колкото и да е склерозирал, няма да забрави.
  • 5 ха-ха

    1 2 Отговор
    Голямото близане, да започне ... . Сега! Който изпревари, той ще обере повече 'бръндзулки' :-)
  • 6 Нормален човек

    2 1 Отговор
    Сатанистите ще се разбеснеят с нова сила
Новини по държави: