Last news in Fakti

1 Декември, 2020 13:07 3 321 6

Премиерът обеща: Догодина референдум за независимост!

  • никола стърджън-
  • шотландия

Референдум за шотландската независимост вече бе организиран през 2014 г., като на него 55 процента от шотландците гласуваха да останат в състава на Обединеното кралство

Премиерът обеща: Догодина референдум за независимост! - 1
Снимка: Shutterstock

Шотландската премиерка Никола Стърджън заяви днес намерението си бързо да организира втори референдум за независимостта на Шотландия, ако нейната Шотландска национална партия спечели изборите за шотландски парламент идния май, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"През идния май ще поискаме от шотландския народ да ни гласува доверие, за да можем да изградим една по-добра страна", заяви Никола Стърджън на годишния конгрес на предвожданата от нея партия.

"Ще поискам вашата подкрепа за организирането на референдум за независимостта на Шотландия веднага щом новият парламент започне да действа", изтъкна Стърджън.

Референдум за шотландската независимост вече бе организиран през 2014 г., като на него 55 процента от шотландците гласуваха да останат в състава на Обединеното кралство, припомня Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    6 0 Отговор
    Помислих , че нашият премиер но обещава независимост !!! А #ТОЙ май иска да отлага изборите!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Опа

    6 0 Отговор
    Точно така! Да видим европейското мислене за самоопределянето сега?
  • 3 БАЙ Х@Й

    4 0 Отговор
    Франсетата е добре да напомнят как на онзи референдум ЕС измами шотландците !
  • 4 един от многото

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й":

    Еша ви няма да хвърляте димки и кьор-фишеци в медийното пространство.
  • 5 Пацо

    5 0 Отговор
    Едни се обединяват други се разделят. Идеята на Шотландия да се интегрира със скандинавските страни. Те са си направили един пазар общ и си щтракат с пръсти. Интегриране между Франция и Германия. Вишеградската четворка от друга страна. Южна Европа увисва. Северна Европа от друга страна. А тези нашите тъпаци стоят и лапат мухи. Тъпаци. Далечния изток преди седмици си направи договор за свободна търговия. 30 процента от търговията на света е там. На САЩ не зная кой им е пътя и едва ли и те знаят. Динамично се променя света неясно накъде. Ако Шотландия все пак се отцепи то и с Ирландия ще има промени и край с англичаните. Сингапур на Темза щяло да има. Цирк.
  • 6 СусБе

    0 0 Отговор
    ИСКАМ ДА НЕ ЗАВИСЯ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА И ОТ ТИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ САТРАПИ И ОТКРОВЕНИ ФАШИСТО-КОМУНИСТИ-ГЕРБЕРАСТИ!
Новини по държави: