Last news in Fakti

9 Декември, 2020 11:07 1 753 8

ООН: Над 80 млн. души са бежанците и разселените по света

  • оон-
  • бежанци

През март генералният секретар Антониу Гутериш призова за глобално примирие, докато светът се бори с пандемията, причинила вече смъртта на над 1,5 млн. души

ООН: Над 80 млн. души са бежанците и разселените по света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въпреки призивите за примирие и състрадание на фона на пандемията от коронавирус насилие и преследване продължават да принуждават хора да напускат домовете си и разселените са рекорден брой, обяви днес ООН.

Към края на 2019 г. 79,5 млн. души са останали без домовете си, включително 30 млн. бежанци – над 1 процент от световното население, предаде АФП.

А според агенцията на ООН за бежанците предварителните данни показват, че още повече хора са били принудени да бягат през 2020 г., с което броят им надхвърля 80 млн.

През март генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за глобално примирие, докато светът се бори с пандемията, причинила вече смъртта на над 1,5 млн. души.

Но докато някои се съобразиха с призива, Върховният комисариат на ООН за бежанците обяви, че по предварителни данни през първата половина на 2020 г. насилието в Сирия, ДР Конго, Мозамбик, Сомалия и Йемен е довело до нови вълни от бежанци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 0 Отговор
    Новите европейци, дето ще заменят фирата след ваксината. Или си мислите, че ръгнаха да бягат камиларите към Европа заради някаква си холивудкса терористична организация с име на древноегипетска богиня..?
  • 2 Хо хо хо

    8 0 Отговор
    Нападат Западналите кчини.Ниската раждаемост и разчитане на висока емиграция в краткосрочен план беше благодат за шепа крупни бизнесмени но в дългосрочен план ще бъде краят на Европа и "Западният" Свят.
  • 3 Евросатанизъм

    5 0 Отговор
    Браво на либерастите! Има мегдан за още до пълната подмяна на бялата и християнска раса!
  • 4 А причината

    1 0 Отговор
    ОоДа
  • 5 Аз40

    3 0 Отговор
    ООН са отговорни и за тази криза.

    Коментиран от #6

  • 6 В.В.П.

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аз40":

    Най вече ,Те!!!
  • 7 Gen Gurko

    5 0 Отговор
    И докога ще бъдат наричани бежанци кохортите икономически мигранти, стремящи се към социалнои фондове към чието пълнене не са имали и няма да имат отношение? Виж изпразването и ползването им е друга работа. Единственото което ме притеснява обаче е, че се закъснява със смяната на управляващите елити, за да дпйдат тези, от които новото време се нуждае.
  • 8 БПФ

    0 0 Отговор
    Няма да забравя един "клет бежанец" от Нeгрия, който се довлече в Англия с 13-те си деца и искаше да му се даде безвъзмездно къща с 14 спални - и изобщо не му пукаше, че нормалният англичанин след цял живот труд дори не може и да си мечтае за такава къща.
    И само англичаните са си виновни, че търпяха тоя скот, вместо да качат цялата му челяд обратно на самолета, а него да го вкарат в някоя мина, за да работи като роб, докато плати всички разходи по престоя и транспорта на родата му. Към тая нагла паплач милост не трябва да има. Да си оправят държавите, тука нямат място.