Last news in Fakti

10 Декември, 2020 20:05 2 358 14

Световната програма по прехраната към ООН предупреди за "пандемията от глад"

  • оон-
  • храна

В днешния модерен и високотехнологичен свят е трудно да си представим, че може да преживеем подобен глад

Световната програма по прехраната към ООН предупреди за "пандемията от глад"  - 1
Снимка: Shutterstock

Световната програма по прехраната към ООН, която е тазгодишният носител на Нобеловата награда за мир, предупреди за "пандемията от глад", която може да е много по-тежка от коронакризата, предаде Франс прес.

"Заради множеството войни, климатичните промени и употребата на глада като политическо и военно оръжие, 270 милиона души по света са застрашени от глад", заяви директорът на програмата Дейвид Бийсли при приемането ѝ и добави:

"Трудно е да си представим, че в 400-та година след Христа красивият Рим е преживял голям глад, който е убил около 90% от населението му. Дали гладът предизвиква разпадането на Римската империя или разпадането предизвиква глада? Отговорът е и двете. В днешния модерен и високотехнологичен свят е трудно да си представим, че може да преживеем подобен глад. Но мой трагичен дълг е да ви съобщя, че гладът е на прага на човечеството. За милиони хора по земята".

Церемонията по награждаването беше записана в централата на програмата в Рим, тъй като тазгодишното раздаването на Нобеловите награди протича почти изцяло онлайн.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бил Гейтс

    6 3 Отговор
    Гладът е полезен
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    11 2 Отговор
    Аз употребявам глада като политическо оръжие.Който не е от ГЕРБ да гладува!
  • 3 Четник

    13 0 Отговор
    Любимия ми стенвестник DW съобщи,че в Ню Йорк всеки 4ти жител е гладен,а 40% от Американците нямат пари за храна и ползват купони(фууд стамп).Затова американосите се записват наемници в армията за да не гладуват.
  • 4 00000014

    8 0 Отговор
    Само журналистите няма да гладуват. Те всекидневно бълват лъжи и манипулации, подлагайки се на силните на деня. Или просто публикуват сламени истории за отвличане на вниманието от истинските проблеми.
  • 5 оня с коня

    9 2 Отговор
    Купувайте ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ бе Гьотверени-10 ПЪТИ поскъпна от 10.Ноември до Сега!А НИКОГА НЕ Е КЪСНО ,защото ГАРАНТИРАНО ще Поскъпва,а РЕНТАТА ше върви САМО НАГОРЕ.След като Арендаторите в настоящата "Нечувано слаба Година" пратиха БЕЗ ПРОБЛЕМ по 90лв/дка,мо си представите Догодина с тия обилни Дъждове и Снегове КОЛКО ще Скочи!

    Коментиран от #9

  • 6 пратеникът

    5 0 Отговор
    Поздравявам Факти за тази тема. Трябва човек да е милионер сега за да мине без глад пандемиите дето са ни приготвили чиповете на Царя Слънце.
  • 7 Дельо Хайдутин

    7 0 Отговор
    Депутатите са дали 180 000 лв народна пара само за фъстъци в бюфета на Партийния дом.Представете си за уиски колко са откраднали?!
  • 8 Диетолог

    0 0 Отговор
    Тея само обещават! Аз съм пълен с отчаяни клиенти
  • 9 Депутат от ДПС

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Аз купих земеделска земя с плажна ивица и пътища до нея

    Коментиран от #12

  • 10 Рошко

    6 0 Отговор
    Ами да споменете тогава че пандемията глад идва от създадената пандемия ковид като сте толкова честни, не забравяйте че сградата на оон е подарена от рокфелер
  • 11 Рошко

    2 0 Отговор
    По точно земята на която е построена сградата
  • 12 оня с коня

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Депутат от ДПС":

    Покупката ти щеше да е Актуална ПРЕДИ ПАНДЕМИЯТА,когато Туризмът Цъфтеше.Сега обаче НА МОДА е Световният глад/класика в Жанра/ и вложението ти принципно ще носи ЗАГУБА.Още повече,че НЕ СЕ СУБСИДИРА от Европа!
  • 13 Просветен илюминат

    4 0 Отговор
    Имам ваксина за тази пандемия.
  • 14 Шамара

    3 0 Отговор
    Разрешавайте свободното носене и претижание на оръжие ! Кой ще ми пази доматите и кокошките ? Бандита, който ме напада в къщи въоръжен до зъби а аз не? И той знае , че аз нямам нищо ! Нещо не се вързва! Трябва да му мине през кратуната, че оня отсреща може да го гръмне и после да вика,,стои ще стрелям "!