Last news in Fakti

15 Декември, 2020 12:21 2 120 17

За COVID ваксинация на всички англичани вероятно ще е необходима една година

  • великобритания-
  • ваксина-
  • коронавирус

Още 11 милиона англичани влизат в най-високата степен на местна карантина от полунощ

За COVID ваксинация на всички англичани вероятно ще е необходима една година  - 1
Снимка: Shutterstock

Същевременно учени посочват, че ваксинирането на цялото население на Великобритания може да отнеме една година.

Утре повече от 34 милиона англичани от общо 57 милиона ще се събудят в най-високата - трета степен, на местна карантина, след като правителството реши да постави столицата Лондон и големи части от графствата Есекс и Херефордшър в нея.

Строгите мерки означават затваряне на ресторантите и пъбовете, театрите и кината. Максимум до 6 души могат да се събират само извън домовете си.

Правителството обаче потвърди, че мерките ще бъдат облекчени между 23 и 27 декември заради Коледа, което ще позволи събиране до три семейства. В този период пада и забраната за пътувания.

Правителството нареди на лондондската община Гринуич да държи училищата отворени, след като нейното ръководство призова за минаване към обучение онлайн заради увеличаващите се случаи на заразяване.

Междувременно водещи британски учени предупредиха, че за общонационалната програма за масова ваксинация може би ще е необходима една година - за ваксиниране на всички, дори да няма прекъсвания.

А последната статистика показва, че 819 000 души не се водят вече на работа от началото на кризата с COVID-19, като една трета от тях са от ресторантьорския и хотелиерския бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жак Фреско

    5 3 Отговор
    Чипирането ще ви направи кривогледи и умствено!

    Коментиран от #4

  • 2 ха ха ха

    5 1 Отговор
    Българите там още не са ли си тръгнали? 🤣
  • 3 COVID1984

    5 1 Отговор
    "Те няма да въстанат, докато не се осъзнаят, а не могат да се осъзнаят, преди да въстанат."
  • 4 Марадона

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Жак Фреско":

    50 % ОТ НАЩЕНЦИТЕ СЕ МИСЛЯТ ЗА МНОГО УМНИ И ВЕЛИКИ ЩОТ СА ОТКРИЛИ "КОНСПИРАЦИЯТА" , ТИ СИ 1 ОТ 60те ПРОЦЕНТА

    Коментиран от #7

  • 5 ХХХХ

    3 0 Отговор
    Добре една годима да ваксинирате цялото население.
    За колко време тази ваксина усигурява имунитет?
    Ако е за 6 месеца като повечето потивогрипни ваксини, няма да успете да ваксинирате цялято население и тя ще е спряла да действа.
    Ако е за година, бива няколко годи подред ще ваксинирате хора и ще го спрете.
  • 6 Чиповете

    5 0 Отговор
    Пада батерията на чиповете. Затова през 6 месеца. Кое не е ясно.
  • 7 сектант

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Марадона":

    конспирация няма просто всичко е за пари те искат да стимулират икономиката с тия ваксини за това бързат а последствията не ги интересуват това е

    Коментиран от #8

  • 8 Марадона

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    ТО ВСИЧКО МНОГО ЯСНО И ЛЕСНО ГО ВИЖДАТЕ А ТАКИВА ПРОСТИ НЕЩА В ЖИВОТА НЯМА, ПОВТАРЯТЕ КАКВОТО ЧУЕТЕ АМА ТО ВИНАГИ СИ ИМА КОЙ ДА ПУСКА КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ

    Коментиран от #9

  • 9 сектант

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Марадона":

    не повтаряме каквото чуем просто сме реалисти - една ваксина се прави за 4 години тая я направиха за по малко от една сети се какво качество ще е
  • 10 Леле

    5 0 Отговор
    Тая снимка я пускате вече за 68-ми път. Засрамете се! У нас ще се ваксинира не повече от 25 процента от населението. Хората нямат вяра на ваксините. Излезе статистика, че от лекарите са изявили желание да се ваксинират едва 9 %. Веднага обаче на другия ден услужливо излезе друга статистика която твърдеше, че ще се ваксинират 33%. Пък после защо хората не вярвали на статиската.
  • 11 Заю Баю

    4 0 Отговор
    Защо всички са се хвърлили да правят ваксини които да прилагат върху здрави хора? Защо никой не се опитва да измисли лекарство с което да излекува вече заразените и да няма смъртни случаи? Май всичко опира до едни пари. От ваксините ще изкарат повече пари защото се прилагат върху повече хора и то по 2 пъти. На никой не му пука за вече заразените. Който оцелее ... оцелее.
  • 12 куровида

    1 0 Отговор
    Женските къде ша ги ваксинирате ? На кое место - под опашката или другаде ?
  • 13 кабел

    0 0 Отговор
    Ваксинирането на цялото население на Великобритания може да отнеме една година.ДА ОТНЕМА,АМА ЩЕ СИ ГИ ВАКСИНИРАТ. ПЪБОВЕТЕ СА КРЪЧМЕТА.
  • 14 Аз40

    2 0 Отговор
    Англичаните, а и не само те, ги ваксинират от години. Обърнете внимание на всички болестни вълни през годините: птичи грип, свински грип, хепатити, корони, шарка, зика, малария, ебола и т.н. и т.н. Всичко се повтаря, просто сега е това време пак. Засилено! Резултатите? Рак, аутизъм, алергии и т.н. и т.н. Не се връзвайте на мантрата, че развитите страни, че по-голяма продължителност на живот, това са отделни теми.
  • 15 ПиПи

    0 0 Отговор
    Сливокайсия вече й викат на тая бубка с бялата шапка.
  • 16 Рошко

    2 1 Отговор
    Да им бият новичок
  • 17 незнайко

    2 0 Отговор
    Работата загрубя щом се говори за всеобща ваксинация . Това означава ЗАДЪЛЖИТЕЛНА !!! Сега трябва да се намери ВРАТИЧКАТА през която може да се заобиколи ваксинирането !!! Мислете хора и при нас ще е същото !!!