Last news in Fakti

25 Декември, 2020 14:07 10 871 21

Тръмп към сенаторите: Аз ви спечелих изборите, а вие?

  • доналд тръмп-
  • сенатори-
  • коментар-
  • избори

Резултатите от гласуването в Избирателната колегия на САЩ трябва да бъдат утвърдени на 6 януари 2021 г.

Тръмп към сенаторите: Аз ви спечелих изборите, а вие? - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ заяви в Туитър, че няма да забрави как републикански сенатори начело с лидера си Мич Макконъл са седели със скръстени ръце след изборите, вместо да му помогнат да ги оспори. Той им напомни, че с подкрепата си за техните кандидатури им е осигурил победи за местата в Сената, но в отговор те не са направили нищо за него. "Спасих от поражение на фалшифицираните избори поне осем сенатори републиканци, включително Мич. Сега те седят настрана и гледат как се боря с нечестния и жесток враг - радикалните леви демократи. Няма да забравя това!", написа той в социалната мрежа, цитиран от "Сега".

Тръмп отказва да признае поражението си въпреки, че на 14 декември Избирателната колегия официално посочи като победител на изборите на 3 ноември демократа Джо Байдън. Той трябва да му предаде властта на 20 януари, но цялото му поведение показва, че не се готви за безконфликтна церемония.

Списание "Нюзуик" се позова вчера на източници от Пентагона, че командването на Въоръжените сили на САЩ и военни части, дислоцирани около Вашингтон обсъждат зад гърба на президента как да действат, ако той въведе военно положение преди 20 януари, за да попречи на встъпването в длъжност на Джо Байдън. Възможно е държавният глава да повика в столицата войски, които под предлог за борба с безредици да изземат избирателните бюлетини и да преразгледат резултатите от изборите.

Генерал от резерва казал на изданието: "Покрай коронавируса президентът в момента има безпрецедентни извънредни пълномощия. Това обстоятелство може да го убеди, особено ако слуша някои свои привърженици, че има неограничена власт и стои по-високо от закона".

След безредиците в Миниаполис, избухнали поради убийството на афроамериканец, Тръмп няколко пъти каза, че е готов при необходимост да използва закона от 1807 г. за потушаване на въстания, който му дава право да използва въоръжени сили за вътрешно усмиряване. Шефът на Пентагона Марк Еспър се обяви против прилагането на този закон и разгневи президента, който го уволни през ноември. На негово място постави 9 ноември като и.д. министър на отбраната ръководителя на Националния център за борба с тероризма Кристофър Милър.

Резултатите от гласуването в Избирателната колегия на САЩ трябва да бъдат утвърдени на 6 януари 2021 г. от Сената и Камарата на представителите в Конгреса.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Killer

    87 29 Отговор
    Дано Тръмп спечели, че светът да си отдъхне от внасяне на демокрация и да има мир и баланс по света и у нас.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Хо хо хо

    30 5 Отговор
    Добре беше Сащ под британско управление те не та не искат мулти култи.А сега яжте л..на.
  • 3 ТаУмВзе

    27 14 Отговор
    След JFK краварите не имали Президент! Ще е война краварска. Изнесена! Пак.
  • 4 БПФ

    71 20 Отговор
    Тръмп трябваше да обяви военно положение още лятото и да премине към смазвани и когато се налага - физическо унищожаване на бандитите и мародерите и най-вече към арести и съд за държавна измяна на тия, които ги подкокоросваха или бездействаха пред безчинствата им. Не го стори и именно това му изяде главата, защото същите организираха и масираните изборни измами, благодарение на които той бе свален реално чрез преврат.
  • 5 лоза

    20 28 Отговор
    Тръмп към сенаторите: Аз ви спечелих изборите, а вие? Сенаторите към Тръмп: Като си ги спечелил,дръж си ги в старческия бял дом,ние отиваме на Хаваите при голите хавайки!
  • 6 реалистъ

    67 16 Отговор

    До коментар #1 от "Killer":

    Трамп добре служи на държавата Изсраел, но не успя да разпали нови горещи войни, което вбеси господарите му и те го уволниха.

    Дядо Джо идва с джендъризъм, либерастия и нови войни. Бог да пази света!
  • 7 Behemoth

    15 26 Отговор

    До коментар #1 от "Killer":

    Малоумник...
  • 8 !!!?

    15 28 Отговор
    Агонията на един егоман !!!?

    Коментиран от #9

  • 9 Кристмас

    14 5 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    Бегай при дедо си Кристшорош да ти даде подарък.
  • 10 БРЦК

    28 12 Отговор
    Тремп войната трябва да започне по скоро. Свобада на народа смърт на фашизираните глобалисти . Извратени безродници и педофили . В ЕС В ПАРЛАМЕНТА Е ВНЕСЕН ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА УЗАКОНЯВАНЕ НА СНОШЕНИЯТЯ МАЙКА СИН БРАТ СЕСТРА И Т.Н. РОДНИНИ ПО ПРАВА ЛИНИЯ. ИЗРОДИ

    Коментиран от #12

  • 11 БРЦК

    30 7 Отговор
    Само огъня и мечът ще изчистят съветът от параноята на глобализма
  • 12 Ранд

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "БРЦК":

    Ама ти сериозно ли .....

    Коментиран от #13

  • 13 БРЦК

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ранд":

    Съвсем

    Коментиран от #15

  • 14 Рускогъзоблизец

    7 13 Отговор
    Рускогъзоблизците и тази вечер са се развилнели.Не забравяхте,че СеСеСеРе пукна,скоро и матушката ви отива там,а вие всичките при Брежнев и Тошо...
  • 15 Ранд

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "БРЦК":

    Да се надяваме , че са само зловредни слухове , иначе да си направяят едно общо сепуко и да се свършва .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 туйонуй

    2 3 Отговор
    Политиката е мръсна игра, но когато най-големият мръсник мрънка, че други били мръсни, става вече прекалено. Но пък е и забавно да видиш клоунът - как все по-малко му обръщат внимание...
  • 19 Observar

    2 6 Отговор
    C вcичкитe cи пoлитичecки дeйcтвия на световен клоун прeз изтeклитe 4 гoдини/ напусна СЗО, рекетира страните от НАТО и им постави условия, влоши до крайност отношенията с Китай, въведе протекционизъм и изолация и посегна на основните права на американците, изтърва и задълбочи вътрешните проблеми в САЩ/ Тръмп ocтaвяшe cъмнeния, чe cтрaдa oт мегаломанията на нaрциcтичнa лудocт и си създаде много врагове и между републиканците и знaeшe чe нямa дa бъдe прeизбрaн oт aмeрикaнcкия нaрoд, зaтoвa oт мeceци прeди избoритe заговори за готвен му преврат от някаква си конспиративна власт на паралелна и "дълбока държава" като отрано рaзпрocтрaнявaшe внушeния и пoдгoтвяшe cимпaтизaнтитe cи чe избoритe щe му "бъдaт откраднати и фaлшифицирaни" зa дa oпрaвдae очакваната си зaгубa, нo СЕГА вeчe и c рeшeниeтo cи дa нe признaвa избора на американския народ на Джo Бaйдън, кoйтo e избран и утвърдeн кaтo нoв прeзидeнт, само пoтвърждaвa чe нe е никакъв демократ, а мaниaкaлен диктатор и oпacнo луд за властта в САЩ и кoй знae кaкви "световни дивoтии" щeшe дa нaпрaви прeз втoрия cи мaндaт aкo бeшe прeизбрaн...!!!
  • 20 цербер

    1 2 Отговор
    Бай Дончо Тръмпов трябва да си ходи вече от президенстването. Стига му толкоз фукня!
  • 21 Гост плюс

    1 1 Отговор
    ".... стои по-високо от закона". Видяхме ясно на изборите къде стои Законът. Де факто, почти всички предадоха Тръмп. Скритата Държава демонстрира силата си. Нека си дрънкат за Демокрацията още колкото си искат - само, че "Не Нам" пише на Руски паметник в София