Last news in Fakti

29 Декември, 2020 10:50 3 993 20

Пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на мита от 1 януари

  • великобритания-
  • брекзит

Според данни на Британските пощи 45 процента от международните колети, изпращани от Обединеното кралство, са за ЕС

Пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на мита от 1 януари  - 1

Пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на мита от началото на новата година, предупредиха Британските пощи, предаде ДПА.

От 1 януари хората във Великобритания ще трябва да добавят митническа декларация към тяхната пратка. Пощите посъветваха британските клиенти да последват тези указания още от днес, за да бъдат избегнати закъснения на пратките, посочва БТА.

„Клиентите, пращащи колети от Англия, Шотландия и Уелс ще трябва да прикрепят митническа декларация към пратките с подаръци или стоки, изпращани зад граница, в това число и за дестинации от ЕС“, се казва в съобщението на пощите. Митнически декларации не трябва да се попълват, когато става дума за изпращане на писмо, картичка или документ от Великобритания до страна от ЕС.

Митническите декларации не са необходими за стоки, изпращани от Северна Ирландия за дестинации в ЕС. Това е по силата на Протокола за Северна Ирландия, договорен между Лондон и Брюксел, за да се гарантира, че няма да има граница на остров Ирландия. Протоколът гласи, че Северна Ирландия де факто ще продължава да спазва правилата на европейския митнически съюз и на единния пазар след края на преходния период след Брекзит, изтичащ на 31 декември.

Според данни на Британските пощи 45 процента от международните колети, изпращани от Великобритания, са за ЕС.

Очаква се днес Великобритания и Турция да сключат споразумение за свободна търговия. То трябва да гарантира липсата на мита и сигурността на хиляди работни места в британската индустрия. Лондон вече е подписал с 62 страни търговски споразумения, които ще се прилагат след края на преходния период за Брекзит на 1 януари.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    22 4 Отговор
    Наиграха се британците! Те първа и балтията на бай деменция.
  • 2 Manhart

    56 5 Отговор
    По-малко коли с десен волан ще е супер !

    Коментиран от #4

  • 3 Toto

    16 2 Отговор
    Браво!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жоро

    14 3 Отговор
    До тук съм с пазаренето от ebay uk. Хем ще си спестя парите малко че се поухарчих в последно време но това е на път да се промени. Благодаря за брексита! И ако не се налага да плащам ДДС на пари получени от UK ще е ТОК.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Митничар

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Формулата е малко позабравена, но да припомним
    (Фактурна стойност+Транспорт+мито)*1.2
  • 8 Вуте

    21 2 Отговор
    Автомобили с десен волан и електроуреди с британски щепсел? Нека си ги продават в Австралия и ЮАР! Ей ги къде са!
  • 9 Тия ги върнаха в камената ера

    11 3 Отговор
    Добре ще се оправят тия, така им го нахакаха политиците че няма да се оправят 100 години😂

    Коментиран от #13

  • 10 Не ги мислете

    11 7 Отговор
    Англичаните са тарикат хора. Знаят какво правят. Не случайно не си премахнаха лирата . Не забравяйте , че става въпрос за Британска Империя , а не за Холандия например !
  • 11 Union Jack

    12 2 Отговор
    Не ги мислете Британците - те имат природните ресурси на
    Австралия и Канада - Русия има 26% , а КомънУелта - 28% от ресурсите в света
    .....
    А вашите природни ресурси ги крадат Немските Фашисти и Канадските им Братя от Тел Авив
  • 12 Тъп Британец

    2 2 Отговор
    А Злото джудже Боцко и братчето му Ахмет
    дори за да пръднат........
    трябва да питат Германеца или Турчина

    Коментиран от #14

  • 13 Ужасшшшшш

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Тия ги върнаха в камената ера":

    Ако не си в ЕС ,
    ще те изяде Баба Яга :)))
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шпек

    3 4 Отговор
    И мито да платя пак ще съм на сметка,отколкото да пазарувам в колонията,където стоката е предназначена за Българи т.е. нискокачествена.
  • 16 Бай Тошо

    3 0 Отговор
    Супер даже да ги дигнат още!
    Десни волани да ги забранят в България!
  • 17 111

    8 0 Отговор
    Англичаните се отърваха от ботуша на ЕС. Те са си направили сметката и са си намерили нови пазари. Само Русия им стига ако сключат споразумение както с Турция.
  • 18 Мстенли

    8 0 Отговор
    Не ревете на чужди гробища. Гледайте си тукашното блато. Боли ги англетата,какво мисли Европата,а още по-малко байганъовеца. Няма да има 'изхвърляници"от рода на:Щерката,синът,иливнука следва в Англия.Свърши мандрата. Годишна такса ще бъде между 16-до 25 хиляди британски лири.Отделно издръжката. Няма право да работи,да ползва облекчен студентски кредит,както и на социално подопомагане,или здравни услуги.Всичко през джобчето.Залагат и предварително гарантирана през банка сума за издръжка напред за минимум година+ студентска виза.Ще го надуват новите богаташи.Само онези-с осемцифрените сметки ще си го позволят..
  • 19 Четник

    3 1 Отговор
    Кралството беше и остава държавата на Континента с най—ниските цени на дребно.Лондон е един огромен МОЛ за шопинг от цял свят,но предимно за богатите араби,китайци.Европейците също но те пазаруват предимно облекла ,обувки,спортни стоки,че в Европа скъпотия.Цените на Острова са с 10% и нагоре по—ниски от Европейските да не говорим за битовите стоки и електрониката.Митата от няколко % са смешни в сравнение със спестените разходи ,гаранциите и качеството.То затова производителят пише —предназначено за УК и ЕС.Има разлика.

    Коментиран от #20

  • 20 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Четник":

    Митото е смешни но като ти треснат 20 % ддс става трагично за теб и също така и 15 лв за обработка на документите в пощата.
Новини по държави: