Last news in Fakti

29 Декември, 2020 15:05 2 320 5

Мишел Барние: Търговското Брекзит споразумение носи известна стабилност!

  • ес-
  • великобритания-
  • брекзит

Очаква се Европейският парламент да одобри сделката в началото на новата година със задна дата от 1-ви януари

Мишел Барние: Търговското Брекзит споразумение носи известна стабилност! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният Брекзит преговарящ на ЕС Мишел Барние заяви, че сключената сделка с Великобритания е облекчение и осигурява стабилност за хората и компаниите.

"Постигнахме подреден и контролиран Брекзит“, каза Барние пред радио Franceinfo. Сделката, която беше сключена седмица преди крайния срок на 31 декември, донесе "известна стабилност", добави той.

Мишел Барние каза, че все още има някои елементи, които трябва да се дефинират в бъдещите отношения на ЕС с Великобритания, включително относно външнополитическото сътрудничество.

В понеделник Комисията на постоянните представители на Европейския съюз (COREPER) одобри единодушно търговското споразумение след Брекзит, постигнато в навечерието на Коледа.

Очаква се Европейският парламент да одобри сделката в началото на новата година със задна дата от 1-ви януари, каза преди това неговият председател Дейвид Сасоли, докато парламентът на Обединеното кралство ще се събере на 30 декември, за да одобри дългоочакваното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    2 0 Отговор
    И пак нищоговор от крадливите чиновници! Колко бизнеси са вече бастисани. Още 1000 по толкова ще бастисате.
  • 2 РЕАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Някой ще разясни ли на разбираем език това споразумение. Уж беше изгодно и за двете страни, пък днес четем, че ще се обмитяват куриерските пратки. Значи край на безмитното преминаване на стоки и край на свободното движение на работна ръка. Това не е ли Твърд Брекзит?

    Коментиран от #3

  • 3 ТаУмВзе

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Никое споразумение, за което се твърди, че е изгодно за двете страни Не е. Те първа споразумението на Британия и Турция е в ход. На прост език. Моше печата кинти. Идва Срив на борсите. Черния лебед на Талеб!

    Коментиран от #4

  • 4 Пръц

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Тревицата явно ти е рамътила буркана ?
  • 5 Реалиста

    1 0 Отговор
    Носи Барние, носи, но да англичаните.Ти тази сделка не можа да я опапаш.Много тъпичък дойде на Рошавия.Изядете с парцалите. Урзула също.
Новини по държави: