30 682 182

Няма какво да ме накара да призная македонците за българи

Изказване на Християн Мицковски

Няма какво да ме накара да призная македонците за българи
Снимка: БГНЕС/EPA

Няма какво да ме накара да призная, че македонците са били българи. Това обяви лидерът на македонската ВМРО – ДПМНЕ Христиан Мицковски, цитиран от Нова Македония.

Опозиционерът е известен като критик на действията на правителството. Според него само аматьор може да постави на дневен ред историческите събития на Балканите.

Той смята, че това не може да присъства в диалога за европейска интеграция. България настоява да бъдат разрешени двустранните въпроси преди да даде разрешение за преговори.

Отправени са критики и към премиера Зоран Заев. Мицковски заяви, че няма как да се признае, че до даден момент македонският език е бил български.

Според него на карта е заложена националната идентичност. Българското правителство вече предложи план за действие.

Очаква се той да уреди съвместната работа между министерствата на двете страни.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 88 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 2 choki

  318 18 Отговор
  Европа и США слепи ли са ?! Фалшива история, злоба и палежи на знамето ни !

  Коментиран от #14, #58, #63

 • 3 аман от тия

  375 11 Отговор
  Не спорете с македонец . Все едно е да спорите с радиоточката. А и са лъжливи , лъжливи. А се правят на воеводи. Ако удариш тъпана без да искаш , ще се изпокрият като гърмяни зайци.

  Коментиран от #178

 • 4 Тупань къде

  187 11 Отговор
  си криеш БУгарскиОт пасош,"македонецо"??????
 • 5 етимолог

  253 16 Отговор
  Македонският език е фалшив. Фъстъци на македонски език е кики рики - произлиза от шоколавите вафлички от 90-те Куку руку.

  Коментиран от #17, #41

 • 6 Чудесно

  219 10 Отговор
  Вмро да организират веднага референдум заедно с изборите, с въпрос, ДА ПУСНЕМ ЛИ МАКЕДОНИЯ В ЕС ако не са признали че са българи? След референдума макетата няма да имат никакъв шанс за шикалкаване а този ще си ходи в сърбия

  Коментиран от #60


 • 7 Българка

  284 6 Отговор
  Защо не се дава гласност колко хиляди българи, живеещи в Македония и заявили своята българска принадлежност са били избити и то за един ден -в началото на януари 1945 г. ( кървавата коледа)

  Коментиран от #130, #136

 • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 10 Знаещ

  246 8 Отговор
  Ква идентичност бе, тупан...нито история имате, нито език имате, даже национални герои си нямате. Че и Лазар Кулишевски сие пребоядисан българин, да не говорим за Шекеринска, дето баба и искала българска пенсия.

  Коментиран от #15, #182

 • 11 JEB

  136 4 Отговор
  не ве вие сте наследници на античната македонска държава и най-старата държава в европа..проблема е че македонците са живели в едни гадни планини и са били малко..естествено римляните са ги валирали около 1000 години само..предполагаемо са останали точно 00.01 живи антични македонци..с тез глупави хора не е възможно да се спори знам го от личен опит..да им задават нашите точки за изпълнение и една от тях да бъде да издирят всички български знамена в македония и да ги представят в посолството че ги ползват за отопление голтаците
 • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 14 5762

  51 13 Отговор

  До коментар #2 от "choki":

  О , те това искат, да разпалят война тука. И сега бид -дона, да не дава господ може да го направи.
 • 15 бай Манол

  166 2 Отговор

  До коментар #10 от "Знаещ":

  Как да нямат история бе. А приказките на Шехерезада от 1001 нощ. Ма всичко е вярно. Даже Аладин е бил Македонец с вълшебна лампа и летящо килимче.
 • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 17 UллаFF

  41 3 Отговор

  До коментар #5 от "етимолог":

  А "чики рики" знаеш ли какво означава :)
 • 18 Калмук

  44 3 Отговор
  ... И никой не те кара ...
 • 19 БЮРМ/FYROM

  163 5 Отговор
  Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

  Коментиран от #170

 • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 21 Иван Михайлов

  153 9 Отговор
  За мен няма разлика между Македония и България. За мен цялото е България.
 • 22 JEB

  173 3 Отговор
  истината е че МАКЕДОНИЯ..от много години е чисто географско понятие и даже не е там където твърдят гърците ами малко по на север и включва части от римската провинция илирия..македонски народ няма и са сбирщина от етноси голяма част от които са българи по произход ако тия джуджета си мислят че ще си създават идентичност на гърба на един наистина стар народ като нашият да скачат в охридското езеро задружно и да приключваме с фиестата
 • 23 Черен Петър

  104 2 Отговор
  Ама разбира се, че нищо не може да те накара да го направиш и обяснението е много просто! Ти си ман..гал, произхождащ от най-древното индийско племе, пръкнало се още преди Големия взрив!
 • 24 Vov

  102 2 Отговор
  Това си е вътрешен, техен проблем. Да си се уточнят, а след това да ги обсъждаме. Нашата позиция е ЯСНА. Декларация на Народното събрание. Какво има да се пише постоянно за тях.
 • 25 Шкембоко

  27 48 Отговор
  Ми то туй са пиратките на Жамбаза. В Беломорска Тракия Българи ли живеят или Гърци. Ама торбичко мълчи. Туй е Херкулес без мускули както му каза един бивш Гръцки министър
 • 26 БЮРМ/FYROM

  105 5 Отговор
  Измислената "държава" е последният проект на коминтерна(комунистически интернационал). С население, колкото София. Половината са албанци. От останалата част, около 300 000 са с български паспорти, включително сегашните им и предишни министри.
 • 27 Калмук

  127 3 Отговор
  Ето така вървят "преговорите" с македонистите - ти го питаш "Дай исторически факти,че Самуил е македонец", той ти отговаря "Я сум македонец" ... Тези са с окомнчателна диагноза !!!

  Коментиран от #128

 • 28 Йорго

  125 6 Отговор
  Макетата са си българи с промити мозъци от сърбите.каквото и да говорят това е истината.

  Коментиран от #68

 • 29 На снимката

  88 4 Отговор
  виждам не къпано,бавноразвиващо се Българче..късогледо...завършило трети клас--по милост.....
 • 30 Кутмичевица

  105 5 Отговор
  Не се вижда дбре, но май на фланелката му е портрета на Георги Делчев, е може ли да се кичеш с Г. Делчев и да казуваш "Няма какво да ме накара да си призная, че съм българин? Ти може и да не си, но македонците са българи, от 7 век насам. Между другото Кубер брата на Исперих е населил Битолската равнина по-рано от 680-681г. С позволението на И.Р. Император и след няколко битки. През 717 г. Куберовите българи помагат на Аспаруховите (Дунавска България) при отблъскване на Арабската инвазия в Европа. Спасителят на Европа Кесара (Царя) Тервел ги споменава в надписа от Мадара като "Чичовците ми"
 • 31 АНОНИМЕН

  82 4 Отговор
  Oтнocнo oргaнизaциитe ВМРO oт двeтe cтрaни нa Ocoгoвcкaтa плaнинa, мoгa дa нaпишa caмo : oргaнизaциятa нa Гoцe, Дaмe...... първoнaчaлнo e БМOРК, кoeтo знaчи какво?! Увaжaeмитe ВМРO-ДПМНE дa зaпoвядaт нa Пeтрoвa нивa и дa cи cпoмнят, чe нe caмo зa тях e билo въcтaниeтo oт 1903 гoдинa!
 • 32 Абе ако искат и извьнземни да са пишат

  84 2 Отговор
  НО АКО ГОВОРЯТ НА БЬЛГАРСКИ ДА СИ ГО ПРИЗНАЯТ.
 • 33 АНОНИМЕН

  51 1 Отговор
  Брей, голямо триене на истината! Вярно било, че от истината боли! въпроса е кого?!
 • 34 Бугарее

  8 130 Отговор
  От вазе добро сме видвали,колко от пепеляшка змея! Знаете да плювате,злобиня душа сте,никой ви не тражи..

  Коментиран от #37, #40, #44, #52, #56, #100, #102, #104, #119, #144

 • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 36 Гацов Бацо

  106 3 Отговор
  Публикувано във факти.бг: Няма какво да ме накара да призная, че македонците са били българи....ХИХИХИХИХИ...Има бе, има..като те подгонят албанците на изток, има да тичаш срещу ветъра и да ревеш с пълен глас''АЗ съм българче, обичам наште планини зелени..БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕНЕ''...Мухахахаха. И сега спокойно, (ще ти дадем достатъчно време, едни 20-30г да го научиш стихотворението на дедо Вазов) ..ние не бързаме

  Коментиран от #154

 • 37 Аномимем

  76 2 Отговор

  До коментар #34 от "Бугарее":

  Диагноза: Стокхолмски синдром!
 • 38 АНОНИМЕН

  101 9 Отговор
  Дa припoмня, чe нa тия "пачи яйца" ни насадиха именно в Берлин! В Сан Стефано се определиха териториите населявани от българи! В Берлин ни разпарчетосаха на княжество васално на Турция, Източна Румелия автономия в Турция и Македония изцяло под Турско! Великите сили Франция, Велика Британия, Русия и Австроунгария не са искали голяма и силна БЪЛГАРСКА държава / дa нe зaбрaвим, чe прусака Биcмaрк e нaпрaвил кaквoтo трябвa зa дa НE влязaт прeз 1878 гoдинa oтрядитe нa гeн.Гуркo прeз Ocoгoвcкaтa плaнинa в Мaкeдoнcкo и дa ocвoбoдят и бългaритe в тaзи мнoгocтрaдaлнa зeмя/! Пo cъщoтo врeмe прeз 1878 г. Aвcтрoунгaрия e нaлaпaлa Бocнa и Хeрцeгoвинa! Факт е, че cлeд Първaтa cвeтoвнa вoйнa, кoгaтo в Ньoй дaвaт Бeлoмoрcкa Трaкия нa Турция и Гърция; Зaпaднитe пoкрaйнини и Вaрдaрcкa Мaкeдoния нa cърбитe и Дoбруджa нa Румънцитe - американците са ги предупреждавали: от това ще има много проблеми в бъдеще! Заради тоя наш български сантимент Македония идват националните ни катастрофи! Да станем съюзници с германците защото те и през 1910-12година и през 1939 година са ни обещавали Присъединяване на Македония и Беломорска Тракия! Два пъти една и съща грешка! А Бледската глупост на Георги Димитров е просто невероятна! Срещу отказ на Тито от репарации 25 000 000 щатски долара е продал всичко българско в Западните покрайнини и Македония! И досега нашите политици и историци са същото мазало! И затова е всичката тая помия, която се лее отвсякъде върху България!

  Коментиран от #45

 • 39 един от многото

  64 3 Отговор
  С тези няма управия. Много е прав вица , кога увира македонска глава.
 • 40 Кутмичевица

  87 4 Отговор

  До коментар #34 от "Бугарее":

  Че какви взаймоотншения сме имали с Югославия, никакви път има ли ? Няма Железница има ли ? Няма. Има само лъжи и обиди в учебниците (Югославските). Сърбите командваха парада в Югославия а те са най-големите шовинисти на Балканите. Тъпо е да казваш, че българите били фашисти, като България от 1944 до 1989 бе най-верният комунистически съюзник на СССР. И още нещо единствено България спаси 100%, от своите евреи през ВСВ. 49 000 човека. Тези хора после създадоха съвременен Израел и те го знаят и помнят. Защо не обиждате германците на фашисти? Ще имате по-голямо основание ама как нали Меркел после, ще ви отсвири. Както и да е света днес е едно голямо село и всичките глупости който правите се виждат, от всички, включително и от Меркел.
 • 41 Обективен

  53 1 Отговор

  До коментар #5 от "етимолог":

  А славянската дума съюз е преведена на македонски с идиот ската униja:))))

  Коментиран от #62

 • 42 Анонимен

  8 2 Отговор
  Много странна разлика между мобилната и мрежовата версии на ФАКТИ!
 • 43 МАКЕДОНСКИ ЕЗИК

  17 66 Отговор
  Не знам откъде идва но като говорят македонци хващам смисъла на 20 процента. Има много непознати думи . Други хора , друг народ. Сега са други. Миналото вече го няма . Да се смятат каквито искат .

  Коментиран от #47, #54, #121

 • 44 Коста

  76 4 Отговор

  До коментар #34 от "Бугарее":

  Трябваше ВСВ не Българите да влязат в Македония. Трябваше Германците да влязат за да ви научат на ред и дисциплина.
 • 45 След 1944

  69 5 Отговор

  До коментар #38 от "АНОНИМЕН":

  Г. Димитров е комунистически деец и шеф на Коминтерна, за известно време, но истината е че в тази система Болшевишко-кокунистическа има само един човек с власт и това е чичко Сталин, той е човека, който е нареждал Димитров и всички други другари са били просто едни изпълнители. Когато вижда, че Тито и Димитров са искали да се еманципират, от него ги привиква в Москва. Нашият отива и повече не се връща а Тито като англииски агент е бил предупреден да не ходи и се спасява. Това е истината. След 1944 г няма самостоятелна Българска държава, че и до сега е така.
 • 46 Бачо Киро

  51 2 Отговор
  Историята въобще не се интересува от на тоя палячо мнението...
 • 47 Хммм

  46 5 Отговор

  До коментар #43 от "МАКЕДОНСКИ ЕЗИК":

  Не разбираш защото сигурно си от Трънак .
 • 48 5535

  74 2 Отговор
  Няма какво да ме накара да не призная Мицоски за сръбска подлога

  Коментиран от #142

 • 49 Боце

  63 1 Отговор
  Никакви аванти на тез сърбомани.
 • 50 Тия тябва да са наясно

  69 3 Отговор
  Ако ЕС ги вкара без българско съгласия, България ще направи Референдум за излизане от ЕС. Да се пишат каквито искат след ВСВ.
 • 51 JEB

  71 1 Отговор
  не виждам причина защо да им бутаме аванта при условие че палят българските знамена..де факто македонската държава и народ като физически субект не съществуват от античноста..да претендират за части от нашата история е направо нагло и не виждам как ще стане явно са решили да се надъхват за наша сметка..на времето клекнаха на гърците сега ще трябва да клекнат и на нас това е положението..ако не да си джафкат на воля проблема си е техен
 • 52 Бачо Киро

  82 4 Отговор

  До коментар #34 от "Бугарее":

  Стига си писал на диалект, селяндур, научи се да пишеш грамотно на книжовен български език. "Македонският" е като шопския... С разликата, че шопите знаят какви са, за разлика от вас...
 • 53 Диамантената ръка

  66 2 Отговор
  Ми нас пък нема кво да ни накара да ви пуснем у ЕС.
 • 54 Сърбизми

  57 2 Отговор

  До коментар #43 от "МАКЕДОНСКИ ЕЗИК":

  Ами ако слушаш Скопски официален може защото са вкарани умишлено сръбски думи, ама така както са вкарани, така и ще бъдат изкарани. Вчера гледаш репортажа от Карнавала където изгориха знамето аз лично всичко им разбрах. Има и нещо друго и там както и тук има диалекти едно казуват в Прилеп друго в Скопие или Битоля
 • 55 Македонци

  9 62 Отговор
  Някой Македонци могат да говорят и македонски и български. Двата езика са различни сега. Какви са преди били не знам. Оставете хората намира за тоя език. Те са македонци и повечето говорят македонски. Други македонци говорят албански. Друг пример .Канада. Едни канадци говорят френски , други друг език.Има и канадци които говорят български.

  Коментиран от #69, #103

 • 56 Калмук

  73 1 Отговор

  До коментар #34 от "Бугарее":

  И аз това казвам - крайно време е да спрем да ви помагаме ... Вие от добро не разбирате ... Толкова годинио сме карали без вас, ще я караме без вас и по-нататък ... Оправяйте се както можете ...
 • 57 Заради тая македония

  69 4 Отговор
  България е загубила страшно много. Няма смисъл. Сега те не са българи. Да правят каквото си искат. Всички македонци които не могат да говорят български по добре да им анулират паспортите .
 • 58 Не са слепи

  20 2 Отговор

  До коментар #2 от "choki":

  Заинтересовани са. А ние сме малоумни. Едни повече, други - по малко. Но изключения няма.
 • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 61 Диалектика

  30 3 Отговор
  На младите им е все едно. Старите си отиват. Циганите остават. Те имат право да кажат, че макетата не са цигани.
 • 62 етимолог

  61 3 Отговор

  До коментар #41 от "Обективен":

  Тази думичка са я скалъпили от Латински unio - обединение Макетата са най-изкуственото племе, човек може да си представи. Все едно след 1000г китайците родени в САЩ да претендират, че са наследници на Сиуксите.
 • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 64 И да се спрат даренията

  71 3 Отговор
  за македония , дарения , подаръци . Стига , край. На над кой ни дава без пари .Никой само заеми. Няма да отида вече в македонията . Нямат подход , уважение , няма да им бъдем клиенти. Никакви паспорти вече. За да вземеш паспорт за Англия ще трябва задника да си съдереш от учене и работа. Така е у за останалите страни . Да отидат да се жалват на ст атуята Александър каакедонски. Кой пусна мухата на нашите политици че македонците са българи Глупости .Един българин никога не би запалил българското знаме . Не би запалил и чуждо знаме . И никаква Европа докато се научат на уважение . Да се извинят за паленето на знамето.

  Коментиран от #66

 • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 66 мизиец

  69 1 Отговор

  До коментар #64 от "И да се спрат даренията":

  Не съм ходил никога в тая проклета Македония. А имам документи за стотици декари собственост. Целият ми род са се махнали от там и никога не са ми говорили за ония.
 • 67 12624

  65 1 Отговор
  НИКОГА НЕ Е ИМАЛО, НЯМА, НЯМА И ДА ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ. ДО 20 ГОДИНИ ТАМ ЩЕ Е АЛБАНИЯ. ЩЕ ГО ВИДИМ НАКЪДЕ ЩЕ БЯГА ТОЯ.

  Коментиран от #86

 • 68 Е па

  3 27 Отговор

  До коментар #28 от "Йорго":

  Промивайте и вие, бе. Сега е ваш ред. Кой превари, той завари.
 • 69 Македонизма

  63 2 Отговор

  До коментар #55 от "Македонци":

  Съвсем се оплете. За Вавилон ни говориш? Град с много езици, в който никой никого не разбира. Затова е изчезнал. Истината е че македонци няма от 2500 години. И всички тези приказки за македонски език и нация са инспирирани, от сръбската доктрина на Грашанин и Новакович. Целта им е да се разширяват на изток за сметка на Б-я, опитали са се да направят българите во Вардарско прави сърби, но са срещнали отпор, след това сменят тактиката, казват добре не сте сърби македонци сте. Сами си казват, че не е добре като сърби да удрят по Б-я , по е добре да я удрят през македонизма, който създадоха. Но никой не е толкова прост всичко е ясно и всичко един ден, се плаща.
 • 70 Да бъдем умни и практични

  67 2 Отговор
  Всяка жаба да си знае гьола. Насила хубост не става. Щом искат да са македонци . ДОБРЕ. БЪДЕТЕ КАКВИТО СИ ИСКАТЕ. НО......... ДОКАТО ГОРИТЕ НАШЕТО ЗНАМЕ , ДОКАТО ПЛЮЕТЕ ПО БЪЛГАРИЯ , ДОКАТО ИМАТЕ МЕДИЙ КОИТО ВНУШАВАТ ОМРАЗА..... ЩЕ ГЛЕДАТЕ ПАСПОРТИ И ЕВРОПА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
 • 71 Даааа

  35 1 Отговор
  Някой уроци се учат по трудния начин.
 • 72 Пътешественик

  31 1 Отговор
  Ще отида в македония на Куково Лято.
 • 73 Въобще

  59 1 Отговор
  Тоя човек е роден през 1977г. и до 1996г. кагато става студент в унивирситетяана Скопие за него няма никакви биографични данни - кои са баща му и майкаму,дядовците и бабите,кои са роднините му,къде е учил основно и средно образование,даже няма данни женен ли е ,има ли деца! Всичко това е повече от съмнително и мисля въобще не е случайно. Въобще няма да се учудя ако се окажи със със сърбомано-куцовлашки произход като Блаже Конески.
 • 74 Албанското

  47 1 Отговор
  Албанците стават все повече и повече . По-богати са.Говорят само албански. Какво ще стане след 10 , 20 години , не се знае.
 • 75 ЪРП

  44 5 Отговор
  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ВНИТАМЕЛНО ,ЧЕ ГНУСНАТА КРАВАРСКА АНТИБЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА Е С АДРЕС "САЩ" В КРАЯ НА СТАТИЯТА!!!!!!!!!! ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА ЛИЗАЧО-ГОВЕДАРСКИ МЕКЕРЕТА ,КАТО ТОЗИ БЪЛГАРИЯ Е РАЗКЪСАНА НА ТОЛКОВА ПАРЧЕТА И ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ ОТ НАШАТА РОДИНА ОТЧУЖДЕНА И ПЛЯЧКОСАНА!!!!!!!!!!!!!
 • 76 Doko

  54 2 Отговор
  Вярно е, че не всички на територията на СМ са българи. Половината от хората там са антични шиптъри...
 • 77 аха

  21 6 Отговор
  Да искаш да накараш македонците да се наричат,означава да си много тъп, даже по тъп и от ВМРОистки глупендер. ВМРО трябва да се забрани и да се бяви за терористична рганизация с тежко криминално минало. Такива нямат място в ЕС. Те са вредни за България. Същото се отнася е за ония удбаши ВМРО ДПМН в Скопие. И те са същите тикви прости. Българските отгоре на всичко и искат да са дипломати и до обясняват за комунистите,за коминтерна ,за баба Къта и за кой ми открадна историята. Да се питат сега, Гоце ,българин ли е или евреин . Долни и изключително прости по скоро тъпи индивиди.
 • 78 Брабинеца

  55 2 Отговор
  северна Македония не е държава , а Резерват. като този в Белица, но не е за мечки, а за idioti

  Коментиран от #82

 • 79 Брабинеца

  41 2 Отговор
  и затова като видите някъде да пише РСМ---> Резерват северна Македония. рода ми е дошъл от Дебърско, прадядоми е убит по време на II Балканска война около Кочани..... йебум ги у пизду
 • 80 Съдията Дред

  32 3 Отговор
  Е, па ручайте го идентитетот
 • 81 факти

  28 1 Отговор
  Няма нужда да ги признаваш. Те са си българи. Както няма нужда да признаваш, че живеем на планетата Земя - очеваден факт.

  Коментиран от #90

 • 82 Не бива така

  6 44 Отговор

  До коментар #78 от "Брабинеца":

  Ако ние ги мразим и те ще ни мразят.Ако ние ги обиждаме и те ще ни обиждат. Да ги оставим да се развиват. Те са били част от народа ни по времето когато Охрид е бил наш. Вероятно са коренното население тогава което се е подчинило на волята на българската държава тогава. Приели са езика ни . Религията. Било е задължително. Който не се подчинява са го избивали.и така лека полека са забравили кои са . Но това е страшно далече назад във времето.

  Коментиран от #88, #160

 • 83 Mъжот ти

  35 1 Отговор
  И на мен не ми се ще да призная, че тея чугунени глави македонците са бъллагари, но уви така е. Сигурно от климата там нешо им става на тез "македонци".
 • 84 Луков

  18 4 Отговор
  Незабавно обединение на мангалодония със майка Индия
 • 85 Защо ми

  44 2 Отговор
  Защо ми се струва,че Мицковски има родствена връзка със сърбомана Мицко Кръстев, предал на турските власти Даме Груев. Мицко Кръстев е убит от ВМРО като предател на българщината.
 • 86 Шока

  7 2 Отговор

  До коментар #67 от "12624":

  Най-вероятно към Сърбия!
 • 87 наблюдател

  41 2 Отговор
  Това, че макетата не знаят какви са, си е лично техен проблем. Вариант е да ги игнорираме напълно, да приберем българите си оттам, за да не ги тормозят и да отрежем всичките им претенции към нас,както за македонско малцинство, така и териториални, в случай, че им хрумне. А историята да си я преподават и учат каквато искат. И без това никой друг не се интересува от тяхната история.
 • 88 Брабинеца

  28 2 Отговор

  До коментар #82 от "Не бива така":

  принципно си прав, обаче снощи като им гледах циганията на маскарада, на който те му казват Карнавал, и ме до ядя.....

  Коментиран от #89

 • 89 Абе не са от нашите

  22 3 Отговор

  До коментар #88 от "Брабинеца":

  Да не си кривим душата. Имах една учителка македонка. 1970 . Ами чапралък. И другите учители не я приемаха. Много им здраве.
 • 90 Не са българи

  8 29 Отговор

  До коментар #81 от "факти":

  Те са македонци. Като говорят на македонски не мога да разбера повечето неща.
 • 91 МАЛКА пенсИЯ

  8 14 Отговор
  Разбраме,че не ни искат,що се натискаме.Толкоз ли няма,по-важни неща,за решаване.Те са като агите,едни заминаа,други останаха.Да им дадем,свобода,на избора.
 • 92 гост

  31 2 Отговор
  Този е сръбска подлога, а сръбските подлоги ще имат време за размисъл в затворите како са получеле за големото си дупане на север.
 • 93 шопендар

  10 18 Отговор
  ейййй,големи инати излезнахте вие макетата,не сте такива,не сте онакива,каквото и да кажете ,не можете да отречете че сме от една семка,,едни царе,едни войводи,едни поети,,така че какво ще излезе накрая че вие не сте българи,ами ние сме си чисти македонци,и така да е,съгласен съм,само мир да има,и да се уважаваме като братя,каквито сме.
 • 94 малей

  25 1 Отговор
  тя тяхната работа в момента е повече от елементарна..тоя е от оная партия на оня премиер дето му набиха шута..в момента гледат да разкарат заев и затова инспирират конфликт с нас..защото ако не ги вземат в ЕС ще го отнесе той..проблема си е техен вътрешен и смятам че твърдо трябва да си отстояваме нашия интерес и тия хора да се оправят както намерят за добре..ако заев е чак така голям политик да намери решение ако не в канала цялата банда там и толкоз
 • 95 малей

  16 3 Отговор
  и ония хора чакат еврофондове там не сме само ние..
 • 96 Македон

  25 8 Отговор
  Ората на целата земя са македонци, ама не знаят тоа , оти са прости.
 • 97 12345

  31 1 Отговор
  Вето!Македонците българи ли са?-ДА.РСМ ,България ли е? -Да.Да чакат 20/30 години,докато признаят очевидното-Българи са.Има една ,опасност ,че докато признаят, че са бъргари да не станат албанци/повечето от тях са мюсюлмани/.Колкота до Българското Знаме /което е и тяхно/,има Международен Съд за изгаряне или порогаване на национален символ/а той и символ на т. нар. РСМ.С ноти от Външно Министерство, нищо няма да стане.България трябва да съди фалшивата РСМ.Тъпите сащ и ЕС нямат думата.Да видим предателят Б. Борисов,комунист,натовец дали ще направи това ,което прави един истински Българин.

  Коментиран от #99

 • 98 българка

  17 14 Отговор
  Живеещите в "Северна Македония" са сърби и албанци - това е истината. Българите живяли там са напуснали или са избити.
 • 99 Фъкoff

  33 7 Отговор

  До коментар #97 от "12345":

  Защо намесваш "тъпите САЩ", когато тъпата ти Русия създаде македонския проблем, даде Македония на Сърбия, поле Сталин я даде на Тито, после заяви че българската азбука е македонска, после прави заговори срещу стоплянето на отношенията между България и Македония, а сега въоръжава Сърбия, стои зад сърбоманството в Македония и България и зад тоя сърбаш Мицовски...? САЩ винаги са били наясно с българския произход на населението в Македония и винаги са заемали принципна пробългарска позиция. По време на юговойната САЩ предложиха на България да присъедини Македония за да се избегна войната там тогава и ето тизи ядове които си имаме сега. Русия и нейните палаши комунистите в България просръбска Франция, кекавата Германия и шовинистите в околните държави ревнаха за "нерушимите граници" и това не стана. Русофилите комуняги дигнаха рев до небесата срещу коридора за НАТО-вските самолети, които Иван Костов разреши, а агентите им в българските ПВО пуснаха руски бомбардировач да мине през цяла България и да изстреля предупреждаваща ракета по танковата бригада в Горна баня...тежко и на България с такива коментатори неграмотници.

  Коментиран от #101

 • 100 Баба Яга

  25 3 Отговор

  До коментар #34 от "Бугарее":

  И какво точно лошо сте видели от БЪЛГАРИЯ?Питам за периода след 1944г.

  Коментиран от #147

 • 101 Късно е човече

  20 5 Отговор

  До коментар #99 от "Фъкoff":

  Хората в Македония вече са загубена кауза. Няма смисъл. Късно е. Само се каляме. Да вървим напред. По добре да погледнем към 2 та милиона които са извън България.
 • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 103 Баба Яга

  17 4 Отговор

  До коментар #55 от "Македонци":

  Ще оставим да наричат езика си както искат след като те оставят св.Климент Охридски,за който претендират.Влезте в техния сайт "Мелница" и ще ви стане ясно .
 • 104 Този не е Българин

  19 4 Отговор

  До коментар #34 от "Бугарее":

  Не му разбирам половината. Но разбрах от останалите тук , че е гражданин на Република Северна Македония. Нашия народ отдавна го няма там. Едни са прокудени , други доброволно дошли в България , трети по затворите измрели , напуснали страната и 20 век и 21 век , други от страх и от репресии са скривали от децата си какъв е произхода им за да бъдат добре при Тито.

  Коментиран от #131, #133

 • 105 Сава Саврюкова е познала

  13 9 Отговор
  Тази жена е предсказала вярно. Няма ги вече българите във вардарска македония. Тези планини вече се населяват от други народи.
 • 106 Наистина няма

  23 1 Отговор
  Наистина няма КАКВО да те накара да признаеш Българските си корени,понеже това е ПРИВИЛЕГИЯ,която НЕ СЕ КУПУВА!
 • 107 111

  24 0 Отговор
  Ветото остава, докато не признаете откъде се е пръкнал хибридния ви език!

  Коментиран от #110

 • 108 БЮРМ/FYROM

  5 5 Отговор
  ОБИЧАМ МАКЕДОНИЯ И БЛГАРИЯ
 • 109 Македон

  2 22 Отговор
  ПИРИН Е НАШ

  Коментиран от #111

 • 110 Македон

  6 21 Отговор

  До коментар #107 от "111":

  На кои език говорехте кога живеевте во Азиа?

  Коментиран от #112, #126

 • 111 Баба Яга

  23 0 Отговор

  До коментар #109 от "Македон":

  А за гръцко нямате ли претенции?
 • 112 Баба Яга

  14 0 Отговор

  До коментар #110 от "Македон":

  На " македонски"?
 • 113 Готин

  17 0 Отговор
  На челото му е изписано: ,,Бийй тука!,,
 • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 115 Ванче

  28 0 Отговор
  Ама ние не се натискаме бре мунчо Като не щеш да си Българин ще те направят Албанец и пак ще си ва поделим
 • 116 Един, Народ

  7 0 Отговор
  Тук, има ли македонци!
 • 117 Стефан

  23 0 Отговор
  Този Мичковски от език разбира ли? Еднакъв синтаксис, еднаква употреба на предлозите, няма падежи, няма инфинитиви - българският и македонският са еднакви и де разминават от времето, когато Македония е в Югославия. Ако признаем друго, ще излезе, че македонците са ни дали езика, което е исторически абсурд.

  Коментиран от #120

 • 118 Кретени

  32 0 Отговор
  Абе кво им обръщаме внимание на тия утрепаци, след 15 г няма да ги има на картата.
 • 119 Имай късмет да живееш на дядов имот

  36 1 Отговор

  До коментар #34 от "Бугарее":

  Какво добро искаш бе, Мунчо? Ограбили сте дедите ни с помощта на сръбски и гръцки войски и сега искаш добро. Ако дойдем с нотариалните актове, ще трябва да живееш на дъното на Охридското и Преспанското. Така е в нашата Европа, тук не важат Титовите идиотщини. Частната собственост е неприкосновена и свещена!
 • 120 Тоз МицковСКИ дали е

  18 0 Отговор

  До коментар #117 от "Стефан":

  Невежа прост или прост невежа..... все тая.

  Коментиран от #122

 • 121 Левурда

  3 0 Отговор

  До коментар #43 от "МАКЕДОНСКИ ЕЗИК":

  Ами като си неграмотник - домосед от Делиормана, какво искаш?
 • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 123 Чико

  16 1 Отговор
  Да си правят скупщина или сбирдщина с Югославия. ЕС. Няма нужда от тия кавали!
 • 124 вапрозд

  2 9 Отговор
  коги след втора бългавия ВБЦ е била у БГ!! през 1 СВ и през фашизма 40-44 г.???
 • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 126 хаха

  19 0 Отговор

  До коментар #110 от "Македон":

  Провери в дневника на баба си. Малко преди молбата и към българските власти за пенсия.
 • 127 Много е лесно

  30 1 Отговор
  : 1.Признаването на т.н. Македония се обявява за нищожно. 2.На всички македонски граждани, получили и българско гражданство се отнема същото, ако не се откажат от македонското. 3.Прекъсват се дипломатическите отношения. 4.Границата се затваря. Това е. Само че за да стане се искат мъже, а не слуги и лизачи на амерски и еврогейски задници.
 • 128 Нека сме

  7 17 Отговор

  До коментар #27 от "Калмук":

  наясно - правото на самоопределение е изконно право. /По тази логика на едно от последните преброявания в България няколко души се писаха ЕСКИМОСИ. И това беше прието. Нека са си македонци, тяхна си работа. Проблемът е защо не искат да са българи - и това НЕ Е ТЕХЕН, а НАШ проблем, който няма да се реши с покровителствено потупване по рамото от уж по-големия брат, за каквито се имаме ние. С тази отвратително некадърна външна политика далеч няма да стигнем - ако смятате, че НАЙ-ГОЛЕМИЯ брат - САЩ - ни уважава за блюдолизнеченето ни, много се лъжете. Липсва ли достойнство на една държава, тя губи всичко. И прави опити да си върне загубеното, ровейки се в историята. Така че - какво е било преди 100-200 и повече години НЕ Е повод за съвременно самочувствие. И така - македонците СА македонци. Ама ние българи ли сме?

  Коментиран от #174

 • 129 Цоко

  14 1 Отговор
  Македонската ВМРО – ДПМНЕ е македонското СДС, много наши хора според българските седерунгели.
 • 130 Кървава Коледа

  35 0 Отговор

  До коментар #7 от "Българка":

  За броени дни в навечерието на Коледа през 1944 г. на територията на днешна Македония са избити хиляди без съд и присъда.По време на репресиите през 1945 г. в Охридско и Преспанско са убити 23 000 българи, а други 130 000 българи са изселени, изгонени и преследвани, изпращани в концлагерите на Титова Югославия.

  Коментиран от #173

 • 131 bg. Абе, не си прав, но не си и зрял.

  22 1 Отговор

  До коментар #104 от "Този не е Българин":

  Малечко-Палечко си още, че ти и личи. Защо не разбираш македонски. Защо моята дъщеря разбира английски а не разбира руски? Защото сте с промити мозъци. Обучава ви система, внедрена от САЩ. Та как няма да го разбирате? Русия говори вариант на старобългарския:, Сърбия говори вариант на старобългарския:, за македонския е важно да не произнесем "старо", а направо да кажем диалект на българския. А ти защо не го разбираш? Защото като всички млади папагали английския ти е дъбър навярно.
 • 132 Стига с

  3 0 Отговор
  тези глупости
 • 133 Стига с твоето неразбиране!

  10 2 Отговор

  До коментар #104 от "Този не е Българин":

  Какво искаш да разбираш като си младеж. Наблягаш на "английския", с меки китки си, Казваш" уъ" вместо, л". Едно чисто българско "лайно" не си способен да произнесеш. И хабер нямаш от старобългарския, наречен "руски"!
 • 134 васик атанасова

  10 1 Отговор
  ти не признавай но е смешно който казва че македонците на са българи от пириския край
 • 135 В.В.П.

  13 0 Отговор
  Макетата са много криви хора..Затуй няма да им стане работата..Природен закон..Франция у Холандия+ Испания,няма да разрешат на шиптърите да крадат из Европа..Всичко е решено.Каракачанката ,да не си мисли ,че прави нещо.
 • 136 Дарко

  1 11 Отговор

  До коментар #7 от "Българка":

  Госпоѓо или госпоѓице, ве молем немојте со сила да се правите глупа, затоа што толку глуп човек не се раѓа - дефинитивно мора да посетувате курс за идиотизам.
 • 137 Цветко Христов

  18 1 Отговор
  Мицковски, ами не сте гърци, не сте турци, албанци, сърби харвати, черногорци, косовари,, босмненци, немци, французи поляци, италианци, испанци, чехи, словаци, словенци, китайци, руснаци и други, АМИ ЗАЩО ПОЛЗВАТЕ ЗА ГОВОР БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК А? ОТГОВОРИ БЕ БЪЛГАРОНО, ПРЕДАТЕЛ.
 • 138 ЛДП

  5 0 Отговор
  Признай ги за сърби!
 • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 140 Конник

  16 1 Отговор
  Да бе, македонци с двойно гражданство. С български паспорти изкупиха ефтините имоти в Гърция. Нали им дадохме двойно гражданство. Интерсно ми е да обяви министерството колко са на брой македонците с български паспорти!?
 • 141 Опълченец

  17 0 Отговор
  Християне, християне, българин те прави, па македонец се роди бре.

  Коментиран от #150

 • 142 Прцковски, бегай!

  13 0 Отговор

  До коментар #48 от "5535":

  Първо той не е Мицкоски, той е Пръцкоски или по сръбски ПРЦКОСКИ, а на български Пръдльовски. А от биологията знаем, че пърденето предхожда срането. Сега като се изтропа ще видите, че е ял плескавица,а е пил .... и той не може да ви помогне.
 • 143 Нострадамус

  14 0 Отговор
  Сключвайки Преспанския договор с Гърция, северномакедонците се отказаха от Александър Македонски и от идеята, че са наследници на Александър Македонски. Значи не са гърци, не са и македонци. Тогава питам...какви са ?
 • 144 Крум

  9 0 Отговор

  До коментар #34 от "Бугарее":

  А ти когато острижеш от змия вълна! Тогава ще видиш европейски съюз! Промит мозък,добре че беше Желю Желев иначе щяхте да сте държава точно никога!!!!!
 • 145 ГоЩо

  9 0 Отговор
  В тази дълбока,Българска провинция,доказват по неоспорим начин,че си си българи! Прости са,злобни и все на опаки! Качества типични за нас! Да не говорим за дългите опашки от мераклии за БГ паспорт

  Коментиран от #146

 • 146 Сандански

  3 0 Отговор

  До коментар #145 от "ГоЩо":

  Паспортът е документ позволяващ пребиваването в ЕС и свободно движение в повечето “бели” държави. Ако Македония беше на мястото на България, тогава щеше да видиш, колко паспорта щяха да се продадат от Каракачановите ВМРО-та!
 • 147 Да еааа!

  0 0 Отговор

  До коментар #100 от "Баба Яга":

  А КАКВО ЛОШО СА ВИДЕЛИ ПРЕДИ 9.9.1944ГОД?

  Коментиран от #153

 • 148 Да еааа!

  2 0 Отговор
  РИСТЕ, признай си, че не си Християн Мицковски, а си Ристе Мцкоски.
 • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 150 По скоро

  2 0 Отговор

  До коментар #141 от "Опълченец":

  По-скоро го е правил сърбовлах.
 • 151 Стефан

  5 2 Отговор
  Нека всички русофили да видят какви каши и проблеми забърка Москва, как ни били братя, аз на брат си не съм посегнал да го ударя камо ли да го бия, били ни освободили от турско робство, да така е и сме им вечно благодарни, но те искат да сме циркаджийско куче и да играем по тяхната свирка, няма да стане, имаме си свои интереси, а благодарността ни се вижда - над 240 паметника, плочи и мемориални комплекси сме изградили в тяхна чест, така че сори , в Полша бутат ВСИЧКИ съветски паметници, има видео в мрежата.
 • 152 Ggggg

  3 0 Отговор
  Щом така ви харесва бъдете си македонци, но не крадете и не преиначавайте историята.
 • 153 Баба Яга

  3 0 Отговор

  До коментар #147 от "Да еааа!":

  Преди 1944г по време на трите войни,които България води ни обвиняват,че сме ги окупирали.При ВСВ ни обвиняват във фашизъм и геноцид над македонските евреи.Обвиняват ни и ,че съединението на България е било приоритет пред освобождението на Македония.За по- старата ни история обвиненията са ,че им крадем Св.Климент Охридски,който ,според тях е създал " славянската" азбука.Охридската книжовна школа била Македонска.Самуил бил македонски владетел,който се борел против българското робство.Това достатъчно ли е?Ало не е достатъчно посетете техният сайт"Мелница" и четете.
 • 154 Македонски

  1 0 Отговор

  До коментар #36 от "Гацов Бацо":

  Браво Бацо Гацо много добре казано.
 • 155 Четник

  4 0 Отговор
  Като са толкова ербап Макетата защо не си изгорят Българските паспорти? Ако сте били в Македония няма как да не забележите,че хората там живеят в един измислен свят пълен с омраза срещу всички.Не са добри хора,не са.
 • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 158 БашМайстора

  4 0 Отговор
  Мицко мицко колко си умствено недорасъл,абе има ли в тая измислен@ от Тито страна,който може да ми каже,защо северна тама си няква държава,участва за първи път на олимпиада 1996 година,нали са много стари бе да го е€а.
 • 159 Севлиева

  3 0 Отговор
  Не вярвам да е аматьор възпитаник на Белград /бивш Български град/.Историческите събития на Балканите и до ден днешен ще бъдат обект на изследване.Но над Българо-Българските събития преди и сега тия дето се имат за велики днес ние трябва да им покажем и докажем че връщане назад няма да има.Тоя христян един Господ знае дали е истински опозиционер.На тия измислени макета изобщо дане се вярва.Не трябвало да присъстват в диалога историческите истини.Ами нали на тази база се е създал ЕС.В последствие новоприеманите да изчистят търканията си.И към това се стремим и ние. Обаче на тези чугунени глави ще са им необхдими минимум 4 петилетки. Нормално си настоява България тъй като това са правила създадени от ЕС.До 1945 г.нали е в употреба Българският език в цяла югозападна България.И след това по настояваяне на сърбите ползват сръбска пишеща машина за да им се пръкне тозиуж македонски език.Това го знаят в България и четвъртокласниците.За каква карта гооври този недоодяланик.От двете страни на Българо-Българскатаграница живеят Българи от времето на Хан Кардам.Да не дремят а да изпълняват най-старателно договора и плана.С крясъци злоба с крадене с палене не ги виждам скор на правата.
 • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 161 Иво

  4 0 Отговор
  Хора! Защо се хабите да пишете? Целият проблем е във нашите политици. След Стамболов във България няма свестен политик. Всеки е чел Алеко Константинов. Да намирате някаква разлика във поведението на политиците, във манталитета им, във начина им на мислене??? Над сто години едни и същи буклуци ни управляват. Последното което ги интересува е просперитета на държавата и българските интереси. Със такива управници може да ни изкарат не македонци ами даже и марсианци. Доктор Гьобелс / шефа на имперската пропаганда на третия райх/е казал една лъжа повторена сто пъти става истина. Гърците се гаврят със нашите туристи и превозвачи. Правителството мълчи. Турците се мешат във вътрешната ни политика. Правителството пак мълчи. Измислената държава " Северна Македония" направо съм оляха . Още малко и ще ни обявят за човекоядци. Правителството пак мълчи. Ние може да си пишем денонощно. И какво от това? Някой чува ли ни? Трябва управляващите амеби да си свършат работата. Иначе поговорката я знаем. Кучетата си лаят а кервана си върви....
 • 162 Иво

  3 0 Отговор
  Хора! Защо се хабите да пишете? Целият проблем е във нашите политици. След Стамболов във България няма свестен политик. Всеки е чел Алеко Константинов. Да намирате някаква разлика във поведението на политиците, във манталитета им, във начина им на мислене??? Над сто години едни и същи буклуци ни управляват. Последното което ги интересува е просперитета на държавата и българските интереси. Със такива управници може да ни изкарат не македонци ами даже и марсианци. Доктор Гьобелс / шефа на имперската пропаганда на третия райх/е казал една лъжа повторена сто пъти става истина. Гърците се гаврят със нашите туристи и превозвачи. Правителството мълчи. Турците се мешат във вътрешната ни политика. Правителството пак мълчи. Измислената държава " Северна Македония" направо съм оляха . Още малко и ще ни обявят за човекоядци. Правителството пак мълчи. Ние може да си пишем денонощно. И какво от това? Някой чува ли ни? Трябва управляващите амеби да си свършат работата. Иначе поговорката я знаем. Кучетата си лаят а кервана си върви....
 • 163 Иво

  2 0 Отговор
  Хора! Защо се хабите да пишете? Целият проблем е във нашите политици. След Стамболов във България няма свестен политик. Всеки е чел Алеко Константинов. Да намирате някаква разлика във поведението на политиците, във манталитета им, във начина им на мислене??? Над сто години едни и същи буклуци ни управляват. Последното което ги интересува е просперитета на държавата и българските интереси. Със такива управници може да ни изкарат не македонци ами даже и марсианци. Доктор Гьобелс / шефа на имперската пропаганда на третия райх/е казал една лъжа повторена сто пъти става истина. Гърците се гаврят със нашите туристи и превозвачи. Правителството мълчи. Турците се мешат във вътрешната ни политика. Правителството пак мълчи. Измислената държава " Северна Македония" направо съм оляха . Още малко и ще ни обявят за човекоядци. Правителството пак мълчи. Ние може да си пишем денонощно. И какво от това? Някой чува ли ни? Трябва управляващите амеби да си свършат работата. Иначе поговорката я знаем. Кучетата си лаят а кервана си върви....
 • 164 Иво

  2 0 Отговор
  Хора! Защо се хабите да пишете? Целият проблем е във нашите политици. След Стамболов във България няма свестен политик. Всеки е чел Алеко Константинов. Да намирате някаква разлика във поведението на политиците, във манталитета им, във начина им на мислене??? Над сто години едни и същи буклуци ни управляват. Последното което ги интересува е просперитета на държавата и българските интереси. Със такива управници може да ни изкарат не македонци ами даже и марсианци. Доктор Гьобелс / шефа на имперската пропаганда на третия райх/е казал една лъжа повторена сто пъти става истина. Гърците се гаврят със нашите туристи и превозвачи. Правителството мълчи. Турците се мешат във вътрешната ни политика. Правителството пак мълчи. Измислената държава " Северна Македония" направо съм оляха . Още малко и ще ни обявят за човекоядци. Правителството пак мълчи. Ние може да си пишем денонощно. И какво от това? Някой чува ли ни? Трябва управляващите амеби да си свършат работата. Иначе поговорката я знаем. Кучетата си лаят а кервана си върви....
 • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 168 уфффф

  2 0 Отговор
  Кой е този македонски мърсол ?
 • 169 Кси

  1 0 Отговор
  Теб пък никой не те кара нищо да признаваш, кой си ти, господин никой-сърбоман, което е било то си излиза, мраморната плоча от Битоля от 11век си пише кой какъв е-блъгари, българска крепост на българите, вие сте едни лъжци с нагласен език и идентичност от коминтерна, още не разрешава достъп до музеи, както и през 56г, не се еропеизирате, защото не искате в ЕС, искате с Русия и корея-север, все северни сте
 • 170 Ресто

  1 0 Отговор

  До коментар #19 от "БЮРМ/FYROM":

  Сръбски мекерета, да , но иначе макетата са си русофоби или безразлични по този въпрос. Явно материята не ти не е съвсем ясна или пък ти се ръководиш от твоята русофобия, чийто извори са още от нашите чорбаджии по време на турското "присъствие" у нас.
 • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 172 Познавач

  1 0 Отговор
  Има преброявания на населението в Македония в края на 19 и началото на 20 век. Броили са го нангличани, немци, руснаци, турци. Картината горе долу е днаква - към 1, 5 милиона българи и почти толкова други - гърци, турци, власи, сърби, цигани. Преброяванията са документирани. Има го даже в Енциклопедия Британика. Такова нещо като "македонец" няма. След като сърбите се развилняват из Македония с бой и трепане и правят свое преброяване, нещата се изменят с единствена, но съществена разлика. Милион и половина българи се изпаряват и на тяхно място се появяват толкова 'македонци".
 • 173 Паметлив

  2 0 Отговор

  До коментар #130 от "Кървава Коледа":

  Зверствата ма сърбите срещу българите в Македония трябва да се поменуват, за да се знаят, помнят и да не се забравят
 • 174 Познавач

  2 0 Отговор

  До коментар #128 от "Нека сме":

  Защо не искат да са българи ? И ни наричат татари. Освен промиването на мозъците им, по гьобелсовски, причина е и поразиите, които нанесоха на историята ни нашите масони историчари* Влез в ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ. Там е изтипосан 'ичъргу"БОИЛА МОСТИЧ, ДОСУЩ КАТО ТАТАРИН от жълтата раса. ДА ТЕ Е СРАМ ДА ЗАКАРАШ ДЕЦАТА СИ В ТОЗИ МУЗЕЙ. Образа бил по възстановка, от череп, от наш масон. Този способ за въстановка според много учени е неистинен. Но това не пречи на масонското историческо раково образувание в историческата ни общност да го шътне там. Същите тези хора преди деситилетия изнудваха автора на Веда Словена да каже че си е измислял всичко, а друг масон издаде специална книжле в което "доказа" че Веда Словена била фалшификация. Ето с таквиз противобългарски работи хвърлят силите си масоните историчари --------------------- * Те играят тяхна си, масонска, космополитна, интернационална, глобална игра и за тези продажници, българската история е част от тази игра - на господарите им по йерархията на глобалната масониария. Днешната глобалната масониария не е като древната, днешната отдавна е овладяна от явни сатанисти. Това не вдяват тези тщестлавци ( тщеславието е най-добрата стръв чрез която се ловят кандидат масоните).

  Коментиран от #176


 • 175 Човек

  2 0 Отговор
  Гледна точка: ако Европейски политичета ни натискат да вкараме Македония с македоснката фалщива историчария, това значи, че Европа е подвластан на фалшиви данни, допуска лъжи в поведението си, което е в нарушение на християнските ценности идещо от Божиите заповеди, където е писано да не се лъжесвидетелства. Ако отделни европейски политичета които ни натискат да приемаме Македония с лъжите й, не осъзнават че срамят Европа, най-стария народ и държава в Европа - българите и България, неизменили на името си, тия които не са се поромейчили, погърчили, потурчили, посръбчили, поиспанчили, погерманчили, поангличанили, поамериканчили, помакедончили, трябва да защитят Европейските християнски ценности. Истинските европейски ценности, по които са живели европейските народи, а не новосъчинените, от либерастите соросоиди. Лъжата има свойството да влече след себе си други лъжи, за да прикрива началната лъжа. Получава се нещо като омагьосан кръг, по точно мрежа от лъжи. Това удра по мисленето, оценка на обстановката, преценка, а с това и вземането на решения по възлови въпроси. Грешното вземане на решения влече беди.... Затова Божията повеля гласи : Не лъжесвидетелствувай....
 • 176 Познавач

  2 0 Отговор

  До коментар #174 от "Познавач":

  В добавка, по всички рисунки из Манасиевата хроника, не може да се види такъв образ, кат на мостич. Обратно. Княз* Муртраг (Омуртаг) е показан като бял рус мъж ... И другите български ликове са на хора с руси, кестеняви и черни коси от бялата раса. И нокой летописец не е споменавал че българите са с облик различен от този на бялата раса. само нашите масончета историчари го вменяват на нашия народ десетилетия наред.

  Коментиран от #177

 • 177 Познавач

  2 0 Отговор

  До коментар #176 от "Познавач":

  Княз Муртраг ( Омуртаг). Именно княз, а не хан. Такова е истинското заглавие на Именник на Българските князе. Никой историк, освен масоните ни историчари и заблудените от тях не са писали за ханове, нито че са наричали Бога Тангра. Канасювиги, кой знае защо се разбира като кан сюбиги ( каквото и да значи това, а не по-смисленото канас (по гръчки) княз (по нашенски), ювиги (ю биги) и по смислено - от бога... Във филма Хан Аспарух, обръщението към княза / хана бе именно ювиги ( нещо като от Бога, Божествени ...) , а не сюбиги.
 • 178 Шамара

  2 0 Отговор

  До коментар #3 от "аман от тия":

  А аа не си прав с радио точка можеш да спориш, защото в един момент като не се разберете можеш да завъртиш копчето! Обаче с маке не може!
 • 179 Шамара

  0 0 Отговор
  Ами ти може и майка си да не признаваш, ама това е положението!
 • 180 Шаро

  0 0 Отговор
  О ,неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? "
 • 181 Хр. Николов

  1 0 Отговор
  И аз да кажа. 1. Цар Самуил северомакедонски цар ли е? Ами да - защото е БЪЛГАРСКИ! 2. Възрожденците и борците за свобода във Вардарско северомакедонски герои ли са? Ами пак да - защото са БЪЛГАРИ! 3. Северна Македония наш приятел ли е? Ние искаме да е така - защото безусловно прзнаваме, че в тази държава живеят при трудни условия повече от 1 000 000 българи. 4. Ами те какво искат? Да не ги имаме за братя - защото сме гадни турци и мръсни татари; защото когато сме проливали кръвта си за свободата им сме загубили войните; защото коварните победители във войните са избили по-достойните им деди и са побъркали останалите - че са антибългари по рождение. Е - дерзайте братчета - може и с такава представа за членство в европейското семейство да ви приемат. Ние ще сме против.
 • 182 Македонец

  0 1 Отговор

  До коментар #10 от "Знаещ":

  Македонски Славянското езиково семейство, което включва руски, сръбски, полски, чешки и други езици, е относително „младо“ в сравнение с други езици. Известните братя Кирил и Методий стандартизират старославянския език, създавайки това, което днес е известно като църковен старославянски език. През 9 век общославянските братя взеха езика със себе си, когато пътуваха на север с мисия да обърнат славянското население към християнството. Македонският (заедно с подобен български) е най-близкият език до старославянския.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.