Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 07:54 2 002 19

„АстраЗенека“ отново забавя доставката на ваксини за ЕС

  • астразенека-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • доставка-
  • пандемия

Поредно забавяне в ключов момент от ваксинацията в Европа

„АстраЗенека“ отново забавя доставката на ваксини за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Има ново забавяне на доставките на ваксини „АстраЗенека“ за Европейския съюз, предаде bTV. Британско-шведската компания ще предостави на Общността два пъти по-малко дози от договореното и през втората четвърт на годината.

Информацията идва от "Ройтерс" и е от източник, участващ в преговорите от страната на Брюксел.

Според него от фирмата-производител са признали, че ще изпратят по-малко от 90 млн. ваксини вместо обещаните 180 милиона за второто тримесечие на 2021 г. И от „АстраЗенека“, и от Европейската комисия отказаха коментар.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    9 2 Отговор
    Галям праз.
  • 2 Сметка

    9 4 Отговор
    Даже и 40 милиона да са, 1,5% от това са 420 хиляди ваксини само от Астрата. Има за всички желаещи българи, особено като се добавят Файсер и Модерна. Стига с тази паника!
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    11 11 Отговор
    Вижте какво, вече е известно: иРНК+комбинацията от химикали в тази отрова (това не е ваксина) създава такава химическа атака върху организма, че той започва да мисли имунната система за вредна. Това е биологическо оръжие, колкото и да ви се струва неудобно (знам, истината боли). Този вид гмо-химическа атака има 100% ефективност, която не е за да ни предпазва от коронавируси. Мислете! За ваше добро е!

    Коментиран от #8

  • 4 ПСР

    6 2 Отговор
    Не знам нашите герои,как ще изпълнят плана.Лидерът самолет щял да праща...Пък,на фона на макс 3 мнл.българи,готови на имунизация/в най-добрия случай/били поръчани/платени 18.5 мнл.дози....

    Коментиран от #5

  • 5 Johansson

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "ПСР":

    3 мЕлЕона??? Зори 1 мелеон не вярвам да има.

    Коментиран от #6

  • 6 ПСР

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Johansson":

    Пиша ти бавно,за да четеш правилно.3 милиона,думам,в идеалния за Властта случай/в което и аз изобщо не вярвам/,но абсурда са поръчаните 18.5 милиона,капиш?!
  • 7 Ха ха ха

    4 1 Отговор
    Парите, парите да се преведат. Новото крило за производство на вашите ваксини се строй. До фабриката за самолети.
  • 8 Ти40

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40🏴‍☠️":

    Предполага си направил структурен и спектрален химически анализ на състава на ваксината? Или си си инжектирал сам тази ваксина? Или си наблюдавал твой близък? Или най-вероятно деноношно се зомбираш в Гуглето?! Аман от циркаджии! В тази България всеки сульо и пульо се прави на академик по всичкознание! Джибил, разкарай се вече! Смешен си!

    Коментиран от #12

  • 9 Name

    3 2 Отговор
    Хубава новина, никой не ви ще ментето. А Майделката чакаше комисионни от нея.

    Коментиран от #11

  • 10 Абе все се чудя,

    0 0 Отговор
    като напишат "90 млн. ваксини", какво точно означава - 90 млн. дози (т.е. за 45 млн. души x 2 дози) или 90 млн. ваксини, считани като "1 ваксина = 1двойнa дозa", т.е. за 90 млн. души. Не може ли да се формулира малко по-конкретно и недвусмислено в тези статии, защото иначе се получава "развален телефон".
  • 11 Оксфорд

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Name":

    Ало, професоре, ти с какво образование си?! С килийно трети клас може би? Зад разработката на “ментето” стоят величия професори и учени от Оксфорд и ред други световни университети, а не от Пернишката Академия по Туризъм Краварство и Алкохолизъм. Многоооо си сбъркан бе! За какъв се мислиш? За Нео от Матрицата ли?!

    Коментиран от #13

  • 12 Аз40🏴‍☠️

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ти40":

    Отговарям ви на въпросите най-възпитано: Структурният анализ на ваксините е публично достъпен, дори предоставян от производителите. Нищо не се крие. Документи бол от проучванията, както и видео от участвалите в експериментите, както и от участниците от декември насам, след като ги пуснаха на "пазара". Специалисти по темата, колкото искате, които говорят, показват документи и т.н. (адвокати, доктори, дори от същите лаборатории производители). Не, не съм и няма да си инжектирам тази отрова! Не съм наблюдавал близък след ваксиниране все още. Да, имам близки ваксинирали се вече в чужбина, очаквам резултатите. Защо да се разкарам? И вие ли ще ме цензурирате? Нещо ви заболя ли?

    Коментиран от #16

  • 13 Name

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Оксфорд":

    С Гербаджийски трол не може да се спори. Производителя наАстра казва 62-70% ефективност, а вие знаете по добре.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Оксфорд

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Name":

    От теб се чува само Булю булю булю .

    Коментиран от #17

  • 16 Ти40

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Аз40🏴‍☠️":

    Ами инжектирайте си директно ковид. Така със сигурност няма да имате нужда от каквито и да било ваксини. А и ние ще четем на един “многознайко” бъртвежите. Спорите с Оксфордски учени! Не го забравяйте. Айдееее.

    Коментиран от #18

  • 17 Name

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Оксфорд":

    Хубаво че от теб нищо не се чува, езика ти е зает с друга дейност.
  • 18 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ти40":

    Не увъртай като треторазреден милиционер като не можеш да водиш дискусия 🤭 Айде, удобните на наратива учени. Прочетете вие "The Great Barrington Declaration", където много повече учени са се подписали, отколкото са в целия Оксфорд. Коронавируса го прекарах 2017 г., беше тежко от страна на няколкото пристъпа на затруднено дишане, но съм имал по-тежък грип. За разработка на ваксини отнема години наред. Всеки ще ти го каже, няма световна сила, която да промени учебниците, науката, освен ако не са като в случая милиардите в инвестиции за купуването на измамници, тиражирани 24/7 по централните канали.
  • 19 Мислещ човек

    1 0 Отговор
    Умрелите от ваксина доказано са в пъти повече от умрелите от Ковид