Last news in Fakti

19 Март, 2021 12:35 1 917 12

Швеция, Дания и Норвегия засега няма да ваксинират с "АстраЗенека"

  • астразенека-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • швеция-
  • дания-
  • норвегия-
  • ваксинация

Трите страни водят самостоятелни разследвания

Швеция, Дания и Норвегия засега няма да ваксинират с "АстраЗенека" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Швеция, Дания и Норвегия засега няма да подновяват имунизацията с "АстраЗенека". Трите страни водят самостоятелни разследвания на случаите на тромбози при имунизирани, предаде БНТ.

Според норвежки учени причина за страничните ефекти е силният имунен отговор. В Норвегия трима здравни работници на възраст под 50 години са приети с големи кръвни съсиреци след ваксиниране с "АстраЗенека". Хипотезата, по която работят учените в Осло е, че при поставянето на ваксината се е получила имунна реакция, която е довела до комбинация от кръвни съсиреци и ниско ниво на тромбоцити.

Другите европейски държави, които бяха преустановили имунизацията с "АстраЗенека", подновяват ваксинирането от днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коко

    20 1 Отговор
    Свободата Санчо е на върха на спринцовката!
  • 2 Последния Софиянец

    22 2 Отговор
    Техните управляващи мислят за народите си.
  • 3 Учуден

    30 0 Отговор
    Много интересно - Швеция не ще да ваксинира с шведската ваксина.
  • 4 Гост

    7 2 Отговор
    Яко пътвенците по стандарт на живот на хората в Европа няма да ваксинират с нея! А у африканскаБългария проблеми няма продължаваме да си се боцкаме с нея! Въпрос партиде за България от астра зенека индийско производство ли са или английско?
  • 5 глоги

    9 1 Отговор
    Швеция, Дания и Норвегия засега няма да подновяват имунизацията с "АстраЗенека",но в България ще продължат да ваксинират.
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    14 3 Отговор
    А защо тук се втурнаха да ни лъжат, че е супер да се ваксинираме с Астра Зенека? Защото получават пари от всяка една инжектирана доза. Вижте колко е подло: На най горния етаж стоят едни хора с неограничени финанси ... Тези хора плащат на СЗО, ЕМА, правителства, щабове да провеждат програмата на най-горния етаж ... Докторите са примамени, че с всяка инжекция получават определена сума .... Медицинския персонал също така е подлъган ... по всичко личи, че това е геноцид. Повтарям, по всичко. Това не са ваксини, знае се. Има проучвания, не им е целта да ви пази от вируси. Просто не е! Призовавам да излязат на светло хора и от тези среди. Нека признаят, какво се случва, това им се случва и на тях самите. Хора, опомнете се, всички разумни, всички с научни познания ... всички до един можете да го видите, виждате какво се случва, парите няма да ви направят свободни ...

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Боко честния Вак сър

    2 1 Отговор
    А Другаря Бойко Методиев Борисов вярва на "приказки за лека нощ" и после ги преразказва на неговите чада главанаци, тулупи и малко лошия матрЯл !
  • 8 😷😷😷

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Аз40🏴‍☠️":

    Най-лошото е че хората вече вярват, че няма да пътуват никъде, ако не минат през "великата" игла поне по два пъти!? Ако утре им кажат, който не го кастрираме няма да ходи в Гърция, ще е същото ....овчо примирение! Затва промиване благодарете на медии, като Дойче Веле и водачи, като българския премиер!

    Коментиран от #11

  • 9 Забележете

    11 1 Отговор
    Самата Швеция, която участва в разработката на ваксината, спира ваксинирането с тея. Това да ви говори нещо?
  • 10 Да допълня

    3 0 Отговор
    В Норвегия единия здравен работник, за съжаление почина! Като, подсказаха, че е от ваксината.
  • 11 Аз40🏴‍☠️

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "😷😷😷":

    Особено това, което описа се случва в страни като Великобритания. Ето един случай: Бивша колежка и приятелка на моята годеница завчера пусна видео ... момиче на 24 год., без никакви сериозни заболявания, инжектирала се с Астра Зенека за да бъдела "свободна да пътува на ваканция" ... въпреки, че вече им казват там, че това няма да се случи ... във видеото казва "моля ви някой да ме избави от тези мъки" ... оттогава не можем да се свържем с нея, никой нищо не знае все още.
  • 12 123

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз40🏴‍☠️":

    Колега СЗО е частна организация базирана в Брюксел.Сега се сети на кого ще гледа интереса.Предния и шеф самоумря защото не беше съгласен с тяхната доктрина.