Last news in Fakti

22 Март, 2021 09:55 4 979 19

Голяма победа за Зоран Заев

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • социалдемократически съюз-
  • победа-
  • мандат-
  • премиер

Това е трети 4-годишен мандат на Зоран Заев като лидер на формацията

Голяма победа за Зоран Заев - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерът на управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ в Република Северна Македония Зоран Заев бе преизбран за лидер на партията, предаде агенция БГНЕС.

За първи път ръководителят на СДСМ бе избран чрез пряко гласуване от страна на членовете на партията. Заев получи подкрепата на 59 240 членове на СДСМ. Срещу него са гласували 865 души. 277 са невалидните бюлетини. Право на глас имаха 68 999 членове на СДСМ. Това е трети 4-годишен мандат на Зоран Заев като лидер на формацията.

"През следващите 4 г. СДСМ ще се превърне в локомотив, който ще движи обществото напред. Настъпването на пролетта ще означава и пролетна офанзива за обрат в политическото действие на СДСМ и РСМ. Ще има сериозна кадрова реформа в партията. Ще влеем нова енергия в нашите редици. Ще отворим вратите за всички, които са близки до социалдемократическите идеи. Ще увеличим борбата срещу корупцията по високите етажи на властта, както и борбата срещу организираната престъпност. СДСМ ще продължава да се променя. Вече сме пълноправни членове на НАТО. Вървим към пълноправно членство в ЕС. Родината ни ще бъде дом за всички", каза Заев след като станаха известни резултатите от вътрешнопартийния вот. Според него няма да има промени в кабинета. Конгресът на партията ще се проведе на 16-ти май.

46-годишният Заев бе избран за първи път за лидер на СДСМ през юни 2013 г. На 31-ви май 2017 г. бе избран за премиер на страната, а след извънредните парламентарни избори през юли 2020 г. той отново бе избран за министър-председател на 30-ти август същата година.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Македонски

    22 0 Отговор
    Значи още 4 години ще гледат Европската Уния през крив макарон.

    Коментиран от #2

  • 2 Скорпи

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Зайко Македонски":

    Те и другите са същите,трябва някой да ги вразуми за да влезнат в Европейското семейство.Или ще са вечно чакащите.Захариева направи добро интервю пред германска телевизия и описа проблемите създавани от макетата.Нека страните да разберат от къде идва проблема и кой е виновен..

    Коментиран от #9

  • 3 Гошо

    5 0 Отговор
    Да ти е честито Зайко, шоуто продължава, какво ли са ни приготвили мАкедонските историчари и политичари през новия сезон? Тръпна в очакване!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 99999

    4 2 Отговор
    Тоя стар шчикиджия
  • 6 СМ лъжат че са бедни !

    1 2 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение златото на САЩ е 8 000 тона.Гледайте филма на английски език в YouTube и четете в интернет!

    Коментиран от #11

  • 7 ЗАЙО, ИЗЧЕЗНИ!

    6 0 Отговор
    ЗАЙО, ГЛУПАВ ЗАЙО! ЧАКА ТЕ ПРОВАЛ ОТ ВСЯКЪДЕ! АЛБАНЦИТЕ СЛЕДЯТ ВСЯКА ТВОЯ СТЪПКА ВЪВ ВЪТРШНО - ЕТНИЧЕСКИТЕ ПРОБЛЕМИ. БЪЛГАРИЯ ТВЪЕДО ЩЕ ОТСТОЯВА СВОЕТО СВЕЩЕНО ПРАВО НА ХИЛЯДОЛЕТНА ДЪРЖАВА С ЕЗИК, ПИСМЕНОСТ, КУЛТУРА И ИСТОРИЯ. ВПРОЧЕМ, ЗАЙО, ИЗВЕСТНО ЛИ ТИ Е, ЧЕ ФРЕНСКИТЕ КРАЛЕ ВЕКОВЕ НАРЕД ПРИ ИНТРОНИЗАЦИЯТА СИ СА ПОЛАГАЛИ РЪКА ЗА КЛЕТВА ВЪРХУ БЪЛГАРСКО ЕВАНГЕЛИЕ?
    ТИ НИЩО НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ ОТ НЕГО,НО
    НЯКОЕ БЪЛГАРСКО ДЕТЕ ЩЕ ТИ ПРОЧЕТЕ И ОБЯСНИ НАПИСАНОТО..! МОЖЕШ ДА ОТСКОЧИШ ДО РЕЙМС, ЗА ДА СЕ УБЕДИШ ЛИЧНО. ТВОЕТО СНОВЕНЕ ИЗ ЕВРОПА КАТО МАХЛЕНСКА ИНТРИГАНТКА ЗАТВОРИ ЗА РСМ МНОГО ВЛИЯТЕЛНИ ВРАТИ. ЗАЙО, ТИ СИ ВРЕДЕН ЗА РСМ, ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗА ЕВРОПА И ЗА НАТО!
  • 8 аз съм Веска

    0 2 Отговор
    ЧЕСТИТО НА ЗОРАН ЗАЕВ !ГОЛЯМ СИМПАТЯГА Е !
  • 9 Скопjе

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "Скорпи":

    Хахахаха, и ти стварно мислиш дека германците и веруваат на Г-ѓа Рибентоп? Не знам кој е тука поинтелегентен, ти или Катето...

    Коментиран от #12

  • 10 Маке юнак

    3 0 Отговор
    Тука някакъв северджанин се е изокал неподготвен.
  • 11 Златото е там

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "СМ лъжат че са бедни !":

    Как къде, бре? Златото е скрито зад къщата на някой си Стево Пендаровски!
  • 12 АлМак от Мелмак

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Скопjе":

    Кате, не пускай в БГ ДРУГИ* освен българи от РСМ. Зайо Фугата ще го пускаш само на Велик ден!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Брендица

    1 0 Отговор
    Тъй де на моя☺ РДен 31.05.стана Премиер, не на тиквов ден 13.06.
  • 15 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ПРОЧЕТОХ , НО НЕ СРУЩНАХ ИМЕТО НА ОПОНЕНТА И КОНКУРЕНТА НА ЦРУ ЙСКОТО ЗАЙЧЕ - ПРОДУКТ НА КОТИЛОТО НА ЛАНГЛИ !?!?!?А КОТИЛОТО Е ОТ : ЗАЕВ;ЗАЯЦ; ГОВНАЙДО; ЦИПРАС И САНТАМАРИЯ ИСП. И.......... !!!!!!!
  • 16 бай Даньо

    3 0 Отговор
    На мънкидонците им е време за премиер от калибъра на Любчо Георгиевски или Владо Бучковски че с тоя Зайко и мънкидонската лъжа около него и сърбоманските му измекяри (и тия в ДПМНЕ също) ще обикалят покрай оградата на ЕС (от външната страна) още дълго, ама мънкидонизма се лекува трудно, бавно ще има рецидиви и странични ефекти , например албанците стават държавотворния етнос в Мънкидония . Ай хаирлия да е ЕС след 20 години!

    Коментиран от #17

  • 17 Скопjе

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "бай Даньо":

    Не дај боже - двајцата испаднаа такви лопови, што твојава идеја мене ми звучи на многу лошо хорор сценарио. Покрај нивниот лоповлук (како нивна лична карактеристика), обајцата потфрлија како на економски, така и на внатрешен и надворешен план. Така да повторно, НЕ ДАЈ БОЖЕ.

    Коментиран от #18

  • 18 бай Даньо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Скопjе":

    Повтаряйте си още 20 години така . Да не омекнете по пътя ,ей!

    Коментиран от #19

  • 19 Скопjе

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "бай Даньо":

    За тоа - ти ама ич не се секирај.
Новини по държави: