Last news in Fakti

9 Април, 2021 13:41 5 218 107

САЩ изпращат военни кораби в Черно море

  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • кораби-
  • военни кораби-
  • напрежение-
  • черно море-
  • флот

Американският флот редовно оперира в Черно море, но разполагането на военни кораби сега ще изпрати конкретно послание

САЩ изпращат военни кораби в Черно море - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените щати обмислят изпращането на военни кораби в Черно море през следващите няколко седмици в знак на подкрепа за Украйна на фона на засиленото военно присъствие на руски военни формирования на източната граница на страната, заяви служител от Министерството на отбраната на САЩ пред CNN, предаде агенция "Фокус".

Американският флот редовно оперира в Черно море, но разполагането на военни кораби сега ще изпрати конкретно послание към Москва, че САЩ наблюдават внимателно ситуацията, каза чиновникът. САЩ са задължени да уведомяват 14 дни предварително за намерението си да навлязат в Черно море според Конвенцията Монтрьо от 1936 година, която дава контрола върху проливите на Турция. Все още не е ясно дали е изпратено съобщение. Служителят отбеляза още, че ВМС продължават да следят с разузнавателни самолети международното въздушно пространство над Черно море, за да наблюдават руската военноморска дейност и всякакви движения на войски в Крим.

САЩ не смятат, че това придвижване на руската армия предвещава настъпателни действия, но „ако нещо се промени, са готови да отговорят“. Текущата оценка на Пентагона е, че руснаците провеждат учения, а разузнаването не смята, че не са дадени военни заповеди за по-нататъшни действия, каза служителят, но отбеляза, че те са наясно, че всичко може да се промени във всеки един момент. Администрацията на Байдън и международната общност изразиха загриженост относно нарастващото напрежение между Украйна и Русия. През последните седмици президентът, държавният секретар Антъни Блинкен, министърът на отбраната Лойд Остин, председателят на Обединеното командване Марк Мили и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан разговаряха с украинските си колеги. В сряда два американски бомбардировача B-1 извършиха мисии над Егейско море.

В четвъртък прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви, че действията на Русия „предизвикват сериозна загриженост“. „Съединените щати са все по-загрижени от последните „ескалиращи руски агресии“ в Източна Украйна, включително движенията по украинската граница. Сега Русия има повече войници на украинската граница от всеки друг момент след 2014 година. Петима украински войници бяха убити само тази седмица. Тези сигнали ни тревожат силно“, обясни Псаки. Тя каза също, че разузнавателният преглед на действията на руското правителство ще бъде приключен след „седмици, а не месеци“ и че нови санкции срещу Москва няма да бъдат въведени тази седмица.

Пентагонът и Държавният департамент също изразиха загрижеността си от поведението на Русия в Източна Украйна. „Ние сме загрижени от неотдавнашните „ескалиращи руски агресии“ в Източна Украйна, включително достоверните материали, които се излъчват за движенията на руските войски по украинските граници и в окупирания Крим“, каза говорителят на Държавния департамент Нед Прайс тази седмица. „Поискахме обяснение за тези провокации от Русия, но най-важното е, че трябва да сме разсеяли съмненията на нашите украински партньори с това, което изпратихме като послание“ , каза той.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви тази седмица, че е важно „всички страни да изпълняват Минските споразумения“ и „териториалната цялост и суверенитетът на Украйна да бъдат спазвани от Русия“. В четвъртък германският канцлер Ангела Меркел призова руския президент Владимир Путин да изтегли войските, за да деескалира ситуацията, според говорител на германското правителство. Путин, от своя страна, обвини Киев в „провокативни действия“.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    152 10 Отговор
    Целта на администрацията (основно евреи) на президента Алцхаймер е да подпали трета световна война.

    Коментиран от #12, #18, #34

  • 2 аз съм Веска

    43 6 Отговор
    НА БОЙКО " БЪДЕЩЕТО ", НЕ Е ТАМ....
    ДА СИ ТЪРСЯТ И ТУРЯТ НА ДРУГО МЯСТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 доган

    140 11 Отговор
    И какво майка си ще търсят в Черно море. Не е ли времето да измерят дълбочината му с потапяне на корабите им!
  • 4 Големият праз

    91 8 Отговор
    Ще дразнят Путин,онова изкуфялото какво друго ще измисли?! Ама тръбите му ще напълнят на 30-02-2022..
  • 5 ЛЕТ МИ БИЙ

    47 11 Отговор
    ТОВА НА СНИМКАТА ДЕСАНТА НА ХРИСТО ИВАН КОСТОВ ЛИ Е......ЛЯТО НА „РОСЕНЕЦ”😂😂
  • 6 долър

    94 8 Отговор
    Алцхаймера Байдън си го търси, но какво ли разбира той от политика, кукла на конци е патока!
  • 7 34353

    119 6 Отговор
    A защо няма една статия за ( Северна Ирландия ) и какво се случва там, как бият невинни протестиращи, как ултраси хвърлят камъни, как искат да се отделят от Aнглия.
  • 8 Абе

    102 9 Отговор
    Крайно време е руснаците да потопят някое краварско корито, ония не разбират от нищо друго освен грубата сила!

    Коментиран от #93, #98

  • 9 ужас

    96 4 Отговор
    Тези не разбраха ли, че времето им на световен жандарм изтече и че могат такъв да го отнесат, та чак свят да им се завие. Толкова ли са самонадеяни.
  • 10 кнаус 485

    100 5 Отговор
    Сащ са нагли кравари, какво би станало , ако русия разполага кораби покрай бреговете им, от какво ще защитават Украйна, може би от собствената им неграмотност и простотия....ЕС трябва да се отдалечи от щатите, но не им стиска , щото нямат топки, видяхме как Ердоган се отнася с тях, не ми хареса шоуто със стола към жена , но султана явно има големи топки ...

    Коментиран от #15

  • 11 Kcaniba

    70 6 Отговор
    Че спасяват бандерите?
    Смърт на фализъма!!!
    Свобода за Малоросия и Донбас!!!
  • 12 1234

    70 5 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Тоя път няма да останат сухи както в предишните две СВ.
  • 13 и какво

    73 4 Отговор
    И какво като изпращат. Там непрекъснато има военни кораби. Русия е силна. Това Тя го показа и в Сирия. Който не се съобразява с Ру, го бият силно по канчето. Какво максимално може да направи крайна? Да повреди моста, и да избие 2-3000 цивилни и военни в Донбас. След това ще паднат няколко села и градове по Азовско море в посока Одеса. А границите на непризнатите републики или ще останат същите, или ще се разширят с 30-ина км.
  • 14 Заю Баю

    80 7 Отговор
    Ако руснаците решат, американските военни кораби ще отидат на дъното за петнадесетина минути. Просто от брега ще изстрелят колкото е необходимо ракети кинжал, бастион или нещо за което не знаем дори. Американците се хвалеха с някакъв кораб който можел да неутрализира до 24 ракети едновременно изстреляни към него. На това руснаците отвърнаха, че знаят това и са му приготвили залп от 48 ракети.

    Коментиран от #21, #24, #36, #39, #43

  • 15 Георгиев

    53 2 Отговор

    До коментар #10 от "кнаус 485":

    Султана трябваше тая жена да я допусне там забулена и да седи пред него на килима с наведена глава. А той се направи на европеец.
  • 16 Откъде накъде

    74 5 Отговор
    ще идват в Черно море.Нямат работа тук.Да дразнят още малко Путин и ще си го получат

    Коментиран от #68

  • 17 Леле

    62 1 Отговор
    Не забравяйте, че руснаците имат в Черно море един непотопяем самолетоносач - Крим.
  • 18 кнаус 485

    63 4 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    На никой не му се ще да е така, но ако краварите вкарат кораби в ЧМ, ще стане много гадно за света, знаем за карибската криза и че света бе на косъм....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Супер

    64 3 Отговор
    То хубаво ама, дали и руски военни кораби обикалят така близо до САЩ.

    Коментиран от #51

  • 21 Не бе

    27 0 Отговор

    До коментар #14 от "Заю Баю":

    САМО 25!
  • 22 Рони

    41 0 Отговор
    Ще хапчета дръвцето,ама да видим кога
  • 23 Къде са

    53 1 Отговор
    тръгнали краварите.Не разбраха ли,че вече не са водещи в света.Брей,че наглост
  • 24 Цървули

    5 26 Отговор

    До коментар #14 от "Заю Баю":

    Нещо,което не знаеш,ще изстрелят Уаз Буханка!
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    40 1 Отговор
    Русия официално предупреди ,крайна да не си играе с кибрита,като малко дете в донбас и луганск.....за едно Дете няма да се намесят,но да не си мислят бандеровците ,че там е сребреница.....Знаех ,че този болен човек ,бай дън и ястребете зяд него ще вкарат района във война,но не очаквах така бързо...Дано ,ковид се намеси......
  • 26 Мим33

    39 0 Отговор
    Тия байдънци сами подклаждат напрежение и си врът гагата,дето не им е работа.Какво правят в Ч.море до руските граници и интереси.Що не си гледат Гуантанамо,ами дошли през океани и морета тук.Подклаждат простите укри само.....
  • 27 мародер

    56 0 Отговор
    Аз специално съм много загрижен за сигурноста на родината ми България в която беше натресен "американски" окупационен корпус който създава възможнист за пряка атака от руска страна по време на военен комфликт. Не желая български граждани да служат като барикада на "американските" военни интриги.

    Коментиран от #53, #54

  • 28 Rado

    4 36 Отговор
    До сега Бойко пазеше Черно море за туристите, но това свърши. Путин се крие в бункера
  • 29 Пак

    36 0 Отговор
    ще изплуват подводници на северния полюс ми се струва!
  • 30 пешо

    47 0 Отговор
    тия боклуци нямат никаква работа в черно море , по долен народ от хамериканците няма , всички злини на човечеството е от тях.
  • 31 Варненец

    33 0 Отговор
    Затова ли памперсите във Варна свършиха?

    Коментиран от #33

  • 32 А ние

    47 0 Отговор
    Не трябва да допускаме военни кораби в нашите води и пристанища. Ако всички черноморски държави не ги допускат по-рядко ще решават да влизат в Черно море. Жалко, че нашите политици нямат топки за това. Къде е САЩ, къде Черно море. Все повече се държим като окупирана държава, без суверенитет.
  • 33 Затова

    22 0 Отговор

    До коментар #31 от "Варненец":

    Затова намалиха ДДС на памперсите (вярно детските) на 9%.
  • 34 Шили

    4 51 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Да седят и да чакат червената пасмина да стъпче цяла Украйна ли? Те утре и нас ще ни анексират. Веднъж вече коминягите ни предадоха и бяхме нанкосъм да сме република на СССР. Ако някой пали фитила това са руснаците и трябва да им се отговори подобаващо.

    Коментиран от #69

  • 35 МАРА

    38 1 Отговор
    ТЕ НИ ВЪВЛИЧАТ ВЪВ ВОЙНА ЧЕРНО МОРЕ АМЕРИКАНСКА БАЗА ЛИ Е?
  • 36 Гацо бацов

    5 41 Отговор

    До коментар #14 от "Заю Баю":

    Митовете за великата руска армия са разбити отдаван, облъчено зайче. САЩ превъзхожда във всяко отношение Русия в пъти, включително във военно.

    Коментиран от #42

  • 37 барчо

    30 0 Отговор
    Украйна не е член на НАТО и ако американците решат да се мешат там, то си е тяхна работа. Каквото са надробили, това и ще сърбат. Само че си мисля, че няма да се мешат директно, а ще пращат там единствено военна техника и евентуално военни инструктори. При положение, че се намешат диектно с войска, това ще е началото на нещо, дето никой не го иска и най-вече самите те.
  • 38 Кинжал

    41 3 Отговор
    Следващия път когато чужди военни кораби акостират във Варна - всички на масов протест! Да им покажем, че нато не е желано тук!!! Тяхната наглост минава всякакви граници! Време е за отпор!

    Коментиран от #47

  • 39 Шляхтиц

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Заю Баю":

    Моите поздравления !!!!!!!!
  • 40 az #Победа76

    4 22 Отговор
    Американците ще оказват натиск и ще отклоняват вниманието на Москва от Донбас, докато ВСУ атакува. Едновременно с това ще осъществяват разузнаване и информационна поддръжка на ВСУ, чрез своите кораби.
  • 41 Гост

    34 2 Отговор
    Само да не започнат военни действия срещу Донбас и Луганск, защото ще се насладим на локална война, при която ще бъдат ликвидирани всички кораби на Сащ в Черно Море, Украйна ще заприлича на ад, а нацистите започнали войната ще бъдат ликвидирани в Киев още преди войската да е стигнала там за 24 часа.
    Другият вариант е да се насладим на започването на Третата ппоследна световна война, започната от Сащ и останала без кораби в Черно Море, а след това завършена от Русия с изпепеляването на Сащисаната територия причинено от управляващите американски психопати завзели властта чрез фалшификации и улични протести предизвикани от тях.

    Коментиран от #94

  • 42 барчо

    35 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гацо бацов":

    Доколкото си спомням когато руснаците бяха нападнати от германците нещата уж изглеждаха по същия начин. Германците превъзхождаха руснаците както в техническо отношение, така и в чисто човешки капитал. Русия още беше в гражданска война в повечето отдалечени региони, армията беше въоръжена с винтовки, да не говорим за тежка техника. И кво стана??? Къде се вя руския байрак??? Сега нещата обаче нямат нищо общо с тогава. Руснацие са готови и тяхната отстъпчивост, търпение и желание за разбирателство на дипломатическо ниво не трябва да се бърка с безсилие. Руснаците знаят много добре какво се случва след достигането на точката на невъзврата. А няма да е добре за всички и дори за преживелите ще е още по-зле.

    Коментиран от #95

  • 43 Гост

    31 1 Отговор

    До коментар #14 от "Заю Баю":

    Руснаците имат и подводници в Черно море, които не могат да бъдат засечени, а също така и система, която ще ослепи корабите на Сащ също като Доналд Кук, след което ще наблюдаваме интересен феномен – масово скачане на моряците от тези кораби, без те да потъват, че дори и да са нападнати; но такива са "смелите" американски войници по време на истинска война, срещу които не седят туземци с лъкове.

    Коментиран от #49

  • 44 не може да бъде

    28 0 Отговор
    Американците са виртуози в уловките,провокациите,изопачаването ,извъртането,подмяната на същността,манипулирането и създаването на заблуждаващи образи/препоръчвам да се гледа филма за Ричард /Дик/Чейни-макар,че все пак това е холивудски филм/.Погледнато от една страна изглежда,че американците тласкат украинците към военен конфликт с Русия-но на всички е ясно,че след края на конфликта за американските кораби няма да има украинско пристанище,където да акостират,и това американците със сигурност го разбират.За мен е по-вероятно,че американците нагнетяват напрежението с очакване,че Русия може да сбърка някъде,но по-вероятно е,че т-н.украинци може да сбъркат някъде!?Затова имам подозрение,че това ходене на американците по ръба на бръснача може да доведе до непредсказуеми резултати и голяма трагедия за региона,но не съм убеден,че те и тези,които ги подкрепят ще излязат невредими от тази ситуация!По-вероятно е точно обратното!

    Коментиран от #90

  • 45 Кресна

    30 0 Отговор
    Ох,Боже слез и си събери вересиите.На всеки военен е ясно,че Черно море е едно езеро и 250 кораби да изпратят не вършат никаква работа,точно 12 минути и са потопени.Да не дърпат дявола за опашката и да влезне Русия,защото тогава или само ще гледат натовските сили или ще потопят Европа в кръв.
  • 46 Димитров

    27 0 Отговор
    Сигурни неща:Байдън е стар приятел на Украйна,Украйна е зле-вирус,заболели,ваксини,бедност,корупция и точно сега иска да реши проблема със сила,което не е реално,когато Русия удря,то е съкрушително,а и понастоящем няма рявен противник,не не е преувеличено и тук изобщо няма да сенамесват с войници и няма да е продължително и всички разбира се може да пострадаме.А има Мински споразумения и колко добре е просто да се спазват!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Смешници

    23 3 Отговор
    Ако двете държави Сащ и Русия не са се договорили и Сащ се намесят тогава в Черно морезруски кораби няма да има и ще видим поне на кадри как потъват щатските кораби,но ако има договорка просто ще гледаме поредния цирк,а Украйна просто ще го отнесе.Но се съмнявам че ще изпратят кораби,новината не е вярна защото канцеларията на Байдън е отрекла и един от военните му съветници му е казал че ще глупост да изпратят кораби във врящ канал в който ще бъдат потопени веднага.
  • 49 МРГ

    4 35 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Дори не знам дали сам си вярваш на измислиците дето си написал.Я ни кажи тея руски подводници в Черно море,защо не могат да бъдат засечени? САЩ имат най-добрите системи за локализиране на подводници и точно в "езеро" като Черно море ,откриването им ще бъде най-лесно.Колкото до тая простотия за Доналд Кук дори не искам и да ти обяснявам каква невежа си и каква измислица е това.Грам идея си нямаш как работят тези системи ,че да дрънкаш подобни измислици.Руснаците нямат нищо с ,което могат да поввлияят на кораб като Арли Бърк ,камо ли да бутнат AEGIS...САЩ могат да направят каквото си пожелаят с руснаците ,но обратното не може да се случи.

    Коментиран от #83, #84

  • 50 ****

    17 0 Отговор
    Сега,сащ изпращат ли или обмислят да изпратят? Защото заглавието е,чи изпращат,а под заглавието е,че обмислят да изпратят,кое е вярно?
  • 51 мъка

    18 0 Отговор

    До коментар #20 от "Супер":

    За тая работа рашките имат подводници.
  • 52 Иван

    4 34 Отговор
    Абе пе.али, като пишите за краварите, първо вижте какво направиха, тъпите руснаци. Превзеха Крим и Източна Украйна, че ги и обявиха за свой. Това е направил Хитлер с Австрия и Чехословакия. Русия е най-големият агресор в света, защото за да имаш такава територия тя се постига само с войни.

    Коментиран от #55, #60

  • 53 барчо

    19 0 Отговор

    До коментар #27 от "мародер":

    Да, така е и си много прав. За наша радост тук няма ракетни войски, които да заплашват руските бегове и се надяваме да не сме чак такива обекти, както румънците, където има такава американска бойна техника.

    Коментиран от #57

  • 54 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 1 Отговор

    До коментар #27 от "мародер":

    И аз съм разтревожен ,но не за англосаксонските псета,а за Българската земя!тези кравари ще се опитат да блокират Крим по вода,а това вече е най вероятно 3световна,познавайки Руснаците те ще им отговорят подобаващо......Явно,франция и германия е изхвърлена от фащ в преговорите ....И Русия и фащ не се ли договорят да се успокои региона,ни чакат дни в,които ковид ще е детска игра......

    Коментиран от #71

  • 55 Ванчо

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "Иван":

    Това Мариана ли ти го каза.
  • 56 Софиянец

    1 26 Отговор
    Как напират руските подлоги, де и България да защитаваха така. Рассия е агресор и ако можеше щеше да е ударила първа, не могат и явно ще стъпят накриво и ще запалят света.

    Коментиран от #63, #64

  • 57 ****

    13 1 Отговор

    До коментар #53 от "барчо":

    Да ама във Варна има логистичен център на нато.

    Коментиран от #66

  • 58 Ханс

    24 0 Отговор
    По долна нация от краварите няма.ама тоз път ще си намерят маистора.
  • 59 КОНТРАТА

    19 0 Отговор
    А руското послание, че ще ядът бой соросоидите в Черно море и на всякъде по планета объркали са РФ с Ирак!!!
  • 60 барчо

    26 0 Отговор

    До коментар #52 от "Иван":

    Искам да те питам ако дойдеш в мойта да речем транспортна фирма с един камион и решиш после да напуснеш имаш ли право да вземеш не само твоя си камион, ами и мой камион???? Украйна влиза в СССР без Крим, защото той си е бил там в границите на Русия. Не виждам как точно Крим е украински. Да оставим решението на украинеца Хрусчов, който го придава към Украйна. И да, той го придава, но когато Украйна е република в СССР. Щом вече Украйна не е, защо Крим трябва да е украински, че не се сещам??? Що се отнася до Донбас и Логанск, то Русия се разграничава и няма никакво участие там нито политически, нито военно, но това е поправимо в зависимост от действията на украинските фашисти.
  • 61 Седесарят.

    19 0 Отговор
    Със всяко ,,наблюдение,,на Събитията в Украйна,САЩ съкращават територията на същата..И сеят омраза и недоверие срещу хохлите....Ни Крим ще върнат ,ни Донбас,ни Нищо. .А може би един разговор между Зеленски и Путин ,ще свърши по добра работа..!!Часовничето тиктака..!!

    Коментиран от #70

  • 62 Бесен Язовец

    23 1 Отговор
    Иикой не можеже да праща послания от такъв характер на Руската Федерация особено някакви
    въздухари НАТОвци дето нямат налягане!!!

    Коментиран от #78

  • 63 Потен Ватник.

    17 1 Отговор

    До коментар #56 от "Софиянец":

    На тебе Щи запаля врата..!!!.Казвал ,ли съм ???.Ела и се бий за Украйна,както ватниците се биха с турците.!;!.Мухлю..
  • 64 Бесен Язовец

    19 0 Отговор

    До коментар #56 от "Софиянец":

    От коментарите ти напира джендаризма!
  • 65 Legion

    21 0 Отговор
    Този път и презокеанската кочинка на соросите ще бъде подпалена! Няма да гледат от далеч сбирщайн държавата, ще усетеят и те вкуса на тротила!
  • 66 барчо

    22 0 Отговор

    До коментар #57 от "****":

    За съжаление. За още по-гоямо съжаление и руснаците вече ни смятат, както си е, за предатели, въпреки че според мен те са си виновни за това. Освобождават ни от турско, а след това и се отплащаме, като през Първата световна сме срещу тях, както и през Втората световна на държавно ниво. И през двете войни обаче тези тъпи закупени небългарски царе, които нямат нищо общо с България поне са се съобразили с това да не изправят двата братски народа в открити битки. Днешните управници обаче и с това не се съобразяват и преди няколко години на учение бяха облекли условно противниковите войници в руски униформи. Нашите войници отказаха директно да стрелят срещу тях и напуснаха полигона. Този момент е срамен и позорен за българските ръководители, които са допуснали български войник да бъде принуден да стреля срещу руски. Още повече, че няма абсолютно никакви политически или каквито и да са показатели за това, че Русия има някакви апетити за анексия или каквото и да е към България.
  • 67 ПЕНКО

    15 0 Отговор
    ВСИЧКИ КОРАБИ НА НЕТЮ СЕ ПРЕОБОРУДВАТ С ОТ 50 ДО СТО ТОАЛЕТНИ И ОТ 20 ДО 30 БАНИ - ЗА ЕВЕНТУАЛНО УС РА ЛИ ТЕ СЕ "МАРИНКИ" ОТ ПРЕЛИТАЩИ ........... !!!!!!!!!
  • 68 😁😁😁😁

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Откъде накъде":

    От черноморска скумрия на скара или печена на фурна с домати...няма по вкусна!Сащ знаят това😁😁ще похапнат,ще съберат тен,ще проверят газодобивните и нефтени платформи "хан Аспарух"(собственост на тим)колко добиват и ще разберат защо горивата на бензиностанциите на Марешки поевтиняват😁😁
  • 69 БОХВЪХ

    19 4 Отговор

    До коментар #34 от "Шили":

    Абе,Шиле въртоглаво,кажи ни ,кой от древността до наши дни се съобразява,ако насреща му има слаб протовник? Сащисаните,за разлика от теб,прекрасно си знаят силата.Ако Русия беше онази Русия ,от -90-те на Горби и пиандето Елцин-да!Дори нямаше да питат Руснака,защото пиандето сам беше си свалил гащите.Сега,под мантрата "Атлантическа солидарност"ръчкат шепа продажници да хвърлят десетки хиляди наборници,като жертвени агнета в котела.Вярваш ли си,че 43 милиона обикновени хора от Украйна го желаят? Тази долна коварна сбирщина,открай време е свикнала да вади картофи от жарта с чужди ръце.Без тях,Руснака щял да загуби ВСВ!? Това само пълни Олита от твоя калибър го приемат за истина.Включиха се на финала.През 1943-44 година.Когато Жуков и без тях размазваше Вермахта,като дървеници. Сега,пак искат да вадят картофа с чужди ръце.Но пробват ли друго,ще има заупокойни молитви зад локвата.За по тежки варианти,изобщо забрави.Това означава трета световна и всичко зад локвата да се превърне във вулканично стъкло и сгурия.Те прекрасно го знаят.
  • 70 барчо

    17 1 Отговор

    До коментар #61 от "Седесарят.":

    Няма как да разговарят двамата. Зеления е просто една пионка, която кой знае защо се набута между шамарите. Гледах този шут неземен на срещата между Путин, Меркел, Зеления. Подхилваше се като маруля, когато Путин се изказваше. Путин никога няма да седне на една маса със смешника.
  • 71 Донка пръдлата

    5 2 Отговор

    До коментар #54 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Толкова дълбоко виждаш си че
    си готов за контраразузнаването или най малко за съветник на ДАНС...там всичките работят със "засекретена информация" от вестниците и "аха... ясна каква е работата"

    Коментиран от #73

  • 72 mi6osp

    21 2 Отговор
    Идват да гледат и да се учат. Ненапразно САЩ не посмяха да воюват нито с Ким, нито с аятолах Хименей, даже с Мадуро, бягат от Ирак и Афганистан, че там мирише на барут. САЩ в момента не са в състояние да водят война на друг континент дори и със слаби противници.
  • 73 Ончо

    8 0 Отговор

    До коментар #71 от "Донка пръдлата":

    Чували сме го това Стисни ме Донке зорлям да пръдна
  • 74 Пак съм аз

    18 1 Отговор
    Айдееее....уйде украина у ряката...жалко за мирното население...
    Потом изпарилься пентагон...
  • 75 петър

    19 2 Отговор
    САЩ се готвят за война в Черно море,далеч от техните граници.
  • 76 ДжафДжаф

    24 3 Отговор
    И целият 6-ти флот да вкарат в Черно море, все тая! Вариант 1: Намесват се в полза на Украйна! Два дена по-късно целият 6-ти флот на дъното, където сероводорода ще ги консервира за бъдните поколения. Да има кво да разглеждат дайверите след 1000г. Ако има въобще хора да не говорим за дайвери! Вариант 2: Наблюдават умно ситуацията и спасяват на бордовете си целият юдейско-фашистки елит на Украйна за последващо транспортиране в Израел! Е, могат да съберат малко информация за руските РЕБ системи, стига разбира се разузнавателните им канали да не са блокирани от някой прелитащ наблизо СУ 24! Вариант 3/най-вероятен/: Руснаците им блокират електронните системи и ориентирайки се по звездите американците се добират до българските брегове, за да подкрепят туристическия сезон в братска България! Циганките по морето са доволни и щастливи.

    Коментиран от #82, #92

  • 77 hmhmhm

    19 2 Отговор
    чий Хур ше дирят там - да не намерят нечий Хур болшой!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Минувач

    22 1 Отговор
    Някой да е чувал за руски военни кораби в Мексиканския залив?
    Знаете ли на кокво разстояние от Черно море е най-близката Американска граница?
    А някой да знае поне 1-а основателна причина за интересите на Щатите по всички краища на Планетата?
  • 80 Бесен Язовец

    18 2 Отговор

    До коментар #78 от "руската педерация":

    Нали помниш как руснаците сложиха дебелия пръст на краварите във Венецуела и Сирия! С рапторчета от музея ли ще нападнат РФ или с гемиите с дебелата ръжда с ретро ракетите ?

    Коментиран от #86

  • 81 pepy

    15 2 Отговор
    Една краварска ракета само да падне в Донецк и за краварите няма да има прошка в Черно море, руския флот от Севастопол ще ги развърти и от Босфора нищо няма да излезе наобратно!
  • 82 ужас

    13 1 Отговор

    До коментар #76 от "ДжафДжаф":

    Вариант4, който приложиха към Грузия. Закарват им 1 кораб минерална вода, бинтове и сухари.
  • 83 Клас Ромео

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "МРГ":

    Като гледам само общи приказки си писал!Доста семпличко изказване!
  • 84 един от многото

    13 1 Отговор

    До коментар #49 от "МРГ":

    Глупостта е жива. Боже защо има толкова мъка по земята. Ти някога чувал ли си за реверберация , цъфтеж на водата , термо клинове. Явно трябва служба за всички. Три годинки ми минаха на противолодъчни кораби и много добре знам колко "благоприятни" са водите на Черно море за откриване на подводници.
  • 85 черно море

    12 4 Отговор
    Какво прави САЩ в нашето море?За каква Украйна говорят там имаше преврат и те го подкрепиха,сега пращат там оръжия.Защо?Искат да разгорят конфликт?Дават си парите за да разпалват конфликти.Страхливата американска армия да се измита това е решението.
  • 86 анти комунист

    3 9 Отговор

    До коментар #80 от "Бесен Язовец":

    Комунде ,ти зарежи войните.Там си куха лейка.Разкажи ни по-добре как на всички тук ни обясняваше ,че тоя път червените бесепари щяли да вземат властта тая година на изборите ,а тя каква стана ? Разкажи малко сега ,че предните дни нещо се беше покрил като ботоксово джудже в бункер.БСП-то взе ли властта и въобще в челната тройка ли е ?

    Коментиран от #88

  • 87 Ще има отговор

    6 0 Отговор
    В отговор ще им пратят "Посейдон" ама в Атлантика
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    Псаки е по-дърта и от байдън!!!!!Пълни некрофили...управляват от гроба и ще завлекат целият свят там...
  • 90 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "не може да бъде":

    ТЕ винаги ходят по острието на бръснача и ТИКАТ ДРУГИТЕ ОТ ВЪРХЪТ МУ!!!!!!!А най добрият пример са плановете им за унищожаване на СССР/дропшоп/ и ,,ученията,, в който винаги ,,съюзниците,, са блъфирани жестоко,защото не им казват всичко!!!Светът много пъти е изправян на ръба ,като ,,прагът,, става все по-нисък/сега е 3 МИНУТИ!!!!!/...ЗА последно са били ученията,,умел стрелец,, 1983 г ,когато са извадили ядрените глави и са наредили готовност,,дефкон-1,,.......НАЧАЛО НА ЯДРЕНА ВОЙНА!!!!!!!!!!ПЪЛЕН ШАШ за,,съюзниците,,...Това уби и Андропов.
  • 91 Иван

    5 0 Отговор
    Да дойде и Китай и да се почва
  • 92 Истината

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "ДжафДжаф":

    Руснаци и електронни системи са несъвместими!
  • 93 Жестоката истина

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Но не потапят, защо ли?
  • 94 Психиатър

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Ти си много прост човек! Русия ще нападне САЩ и няма да има ответен американски удар! Виж с колко стратегически атомни подводници разполага Русия и с колко САЩ! Американските са модерни и не са като" безаналоговия" Курск!
  • 95 Казуар

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "барчо":

    След започване на войната Съветският съюз мобилизира три пъти повече войници от Германия. И започна да воюва срещу германците с човешки вълни. И даде три пъти повече жертви.
  • 96 сноу

    4 0 Отговор
    Псакита и макита,Остини и остени да си налягат парцалите, че явно не са чели дебели книги и не са наясно колко бързо стават белите..Да си вземат два пакета памук и да крепят на бая си Дън топките ,че хлопат на празно и съвсем го отчайват...
  • 97 Баце

    4 0 Отговор
    Някой помни ли какво каза Вики 0-та: Подсказка: "Фронтови държави..." - край на подсказката. Какво следва, нали не мислите, че една война започва от днес за утре? Лигистиката е поне няколко години, е те вече минаха, чвно лятото ще е горещо HOT?
    До всички помнете "Руската зима" - "Прозорецът" е много "малък" само 4-5 месеца. Поне четете историята гаспада.
  • 98 Че защо да ги

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    потапят? Току-виж че някой объркал навигацията и връхлетял я върху някой фар, я върху някой плаж... Вече се е случвало. Последните по ред поне успяха до се доберат до Констанца.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 американската гей-педерация

    3 0 Отговор
    американската гей-педерация е един про.скубан пекинез който може да бъде гаврен от РОССИЯ по всякакви начини,а пекинезчито само ще седи ,ще подскача и скимти, ще се плези ,'ще пие вода от извора'- така от високо със засилка! Само ти ли не разбра ,че твойта американската гей-педерация е една о.икана мас тиа или Демек безгласна буква ?
  • 102 Ibs

    0 0 Отговор
    Да не би техните пунктове за скраб да са затворени
  • 103 a bee

    0 0 Отговор
    Украйна ще купят(наемат) дъвка Турбо
    с картинки на Кораб (и) ли ?????
  • 104 НАКАКАНИ

    2 0 Отговор
    ПОД КОРАБИТЕ ИМА ПОДВОДНИЦИ , НЕКА ВНИМАВАТ КЪДЕ СИ ФЪРГАТ ПАМПЕРСИТЕ !
  • 105 ЧИБА САЩ

    1 0 Отговор
    Китaй: Aгрecивнитe вoйни нa CAЩ ca причинa зa ceриoзни хумaнитaрни бeдcтвия!
    Cпoрeд нeпълнaтa cтaтиcтикa, дo 2001 г., oт 248 въoръжeни кoнфликтa в 153 рeгиoнa нa cвeтa, Cъeдинeнитe щaти ca инициирaли тoчнo 201
  • 106 грух

    0 0 Отговор
    безкрайно щастлив съм, че тук /болшинството/ виждаме кой е агресорът - САЩ.Има надежда за България, щом мислим обективно и безпристрастно.
    Да живее България !
    Да живее българо-руската дружба !
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: