Last news in Fakti

22 Април, 2021 22:52 1 723 7

Вучич: Брюкселските споразумения трябва да се изпълняват и от Белград

  • брюкселски споразумения-
  • сърбия-
  • александър вучич

Ние сме готови да разговаряме, готови сме на компромис с Прищина, каза сръбският президент

Вучич: Брюкселските споразумения трябва да се изпълняват и от Белград - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Брюкселските споразумения трябва еднакво да се изпълняват от двете страни на споразумението - и от Белград, и от Прищина, заяви днес сръбският президент Александър Вучич на онлайн семинар на Атлантическия съвет, съобщи ТАСС.

Мисля, че Брюкселските споразумения трябва да се изпълняват от двете страни. И сърбите, и албанците имат нужда от по-добри перспективи. Ние сме готови да разговаряме, готови сме на компромис с Прищина, каза Вучич, предаде БТА.

Сръбският президент разказа за успехите на страната при ваксинацията на населението. Той отхвърли твърденията, че Сърбия е участвала в тестване на китайската ваксина на "Синофарм", отбелязвайки, че всички купени от Белград ваксини са преминали през всички проверки и тестване.

Вучич припомни, че на гражданите на Сърбия ще предлага избор между ваксините на "Пфайзер", "Синофарм", "АстраЗенека" и "Спутник V". Вучич отбеляза, че по време на купуването на ваксините Сърбия не е мислила за геополитика, а за спасяване на човешки животи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дебилчев

    2 0 Отговор
    Айде, нема нужда
  • 2 Ленин

    6 7 Отговор
    Вучич,а ти пита ли гнома от север какво ще се изока по въпроса?
  • 3 Hallo

    4 3 Отговор
    Сърбия ще влезе в ЕС след като такива като него просто си заминат.

    Коментиран от #6

  • 4 Anti trol

    11 4 Отговор
    Влезе, не влезе в ЕС, но поне имат достойнство да не се подават на натиск заради чужди интереси и по-бързо ще се оправят от нас.
  • 5 Брендица

    6 3 Отговор
    За 4-те ваксини е така. Сърбин ми показа паспорт със Спутник V и каза, че и чужденци могат да си поставят в Сърбия, която си изберат. Споразумеят ли се с Косово, увисваме със Северна Македония. Лошо..

    Коментиран от #7

  • 6 Реалист плюс

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Hallo":

    То пък като не влезе в ЕС едва ли ще залинее повече от БГ
  • 7 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Брендица":

    Ще се споразумеят с Косово, когато то стане част от Албания! И ние тогава лесно ще се споразумеем за РСМ, защото и тя ще е част от Албания!
Новини по държави: