Last news in Fakti

25 Април, 2021 09:16 5 159 13

Азербайджан: Пияни арменци извършиха провокация на границата

  • азербайджан-
  • армения-
  • пияни-
  • провокация-
  • русия-
  • граница-
  • баку

Ако подобни провокации се повторят в бъдеще, ще бъдат предприети най-остри ответни мерки

Азербайджан: Пияни арменци извършиха провокация на границата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Армения извършва провокации на азербайджано-арменската граница. Русия ни предупреди, че извършителите на провокацията са пияни и ни помоли да не реагираме. Това обяви Държавната гранична служба на Република Азербайджан. Позицията бе разпространена от Посолството на Азербайджан в България. ФАКТИ я представя без редакторска намеса:

След добре познатото посещение на министър-председателя на Армения Никол Пашинян в Зангазурската област на 21 април, Армения извършва провокации на азербайджано-арменската граница. И така, вечерта на същия ден, поделенията на Държавната гранична служба, разположени в село Сейидлер в район Зангилан на азербайджано-арменската граница, както и позициите на поделенията на Граничната служба на Федералната служба за сигурност на Руската федерация, разположени в тази посока от страната на Армения, са били обстреляни от арменски военнослужещи.

Във връзка с инцидента руските граничари се обръщат към своите азербайджански колеги, заявявайки, че извършителите на провокацията са били пияни, и молят да не реагират на инцидента. Взимайки предвид искането на руската страна, азербайджанските граничари проявяват сдържаност и не откриват ответен огън. След инцидента азербайджанската страна е информирана за отстраняването на арменските военнослужещи, извършили провокация, от района.

В същото време в същия ден група арменци на 30-40 автомобила, движещи се към държавната граница в посока село Шурнуху, район Губадлъ, скандират на арменски лозунги срещу Азербайджан. Държавната гранична служба официално заявява, че ако подобни провокации се повторят в бъдеще, ще бъдат предприети най-остри ответни мерки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салим Бей

    24 14 Отговор
    Тия Арменци забравиха какво им се случи не отдавна. Явно пак натовския вирус ги е нападнал щом са стигнали до подобно безумие...да стреляш срещу руснаците които ги държат на командно дишане.Храни куче да те лае....Така както си прегръщат евроатлантическите трансджендърски ценности,ако ватниците се изнесът от тази зона,като нищо аркадашите азарбейджанци може и Ереван да си приберат.А бе ние Турците не се репчим на Русия,а разни такива помияри дето съществуват само заради руснаците им скачат...

    Коментиран от #4

  • 2 Фридман

    21 22 Отговор
    Азерите много си повярваха да не нагризат дървото помислиха се за изралци, а арменците за палестинци!

    Коментиран от #9

  • 3 Сюлейман Безумний

    24 11 Отговор
    Гледайте пак да не обезумея,тя,Русия,няма цял живот да ви пази и дундурка..
  • 4 Ох мори

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Салим Бей":

    Подлого , ако пропишеш и на турски те признавам за всеяден рублояд!
  • 5 Хисторик

    8 13 Отговор
    Само истински gauri биха подкрепяли разни djagaly дошли от Африка вместо братята християни арменци!
  • 6 Бай Гаро

    9 15 Отговор
    Русия не пази нито Армения, нито Азерите. На Русия въобще не им пука, нито за едните, нито за другите. Важното за Империята на злото да си имат армия точно там, да контролират и задушават демокрацията

    Коментиран от #8

  • 7 БГ Гнусове

    13 4 Отговор
    България се превърна на краваро турска колония! 140 година българите си мечтаят как да, се върнат в пределите на Османската империя. Не харесвахте социализма 45 години защото не ви даваха да се турчеете!
  • 8 Де бреее..

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Гаро":

    Ти па отде знаеш какво и пука на Русия и какво не? И като си я кръстил Империята на злото,кажи ми коя е Империята на доброто? Само с козяшки мантри ти е пълно речничето,колкото на банкянския цезар е..

    Коментиран от #12

  • 9 колибри

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Фридман":

    Ми те мошетата и амужите ги въоражиха и трепаха Арменски деца и младежи заедно!!!
  • 10 Гладиатора

    4 8 Отговор
    Азербайджан ако иска ще изтрие Армения от историята.
  • 11 Snake

    6 1 Отговор
    Пашинян е за разстрел.
    Тамън се съвзеха и айде пак.
  • 12 Ууууу...бреее...

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Де бреее..":

    На нас не ни пука..на Русия от какво и пука...обаче ти трябва да знеш коя е империята на доброто...на злото я знаеш, скоро ги наградиха със санкции, а империите на доброто са две...ЕС и САЩ...разбраме нали???. WAKE UP...BOY!!!!
  • 13 Сандо

    4 1 Отговор
    Има едни хора,които най-много мразят да има мир на Земята и ръчкат ли,ръчкат.Някой ден и те ще си намерят майстора и тогава човечеството ще тръгне напред.