Last news in Fakti

5 Май, 2021 08:18 4 527 9

Руският външен министър на ключово посещение зад граница

  • армения-
  • русия-
  • ереван-
  • сергей лавров-
  • нагорни карабах

Ситуацията в района в момента се оценява като спокойна

Руският външен министър на ключово посещение зад граница - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ереван, където на 6 май са планирани срещи с ръководството на Армения. На 10 и 11 май Лавров ще бъде на работна визита в Баку, предава БНР, цитирайки ТАСС.

По думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, по време на разговорите ще бъдат разгледани "широк кръг въпроси от двустранното и регионално сътрудничество, а също и взаимодействието на международната сцена". Приоритетно обаче остава изпълнението договореностите за Нагорни Карабах.

ТАСС отбелязва, че ситуацията в района в момента се оценява като спокойна. В същото време арменската страна твърди, че Баку не спазва разпоредби на тристранното споразумение от 9 ноември относно размяната на военнопленници, заложници и други задържани. Вероятно тази тема ще бъде повдигната отново по време на срещите на ръководителя на руското външно министерство в Ереван, посочва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С две думи

    33 6 Отговор
    Добре,че пак Русия спаси арманците от башибозука на азерите и турците...пак Матушка Русия съжали християнските си братя...-но докога ли ще е така?

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Рублофил

    6 39 Отговор
    Съветската армия е страж на мира”-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия” Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 ggg

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "Рублофил":

    Козяк, колко цента получи за тази помия, с която обиждаш всички ни?
  • 4 доларофил

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Рублофил":

    Ако ми посочиш 10 разлики със сегашното ни положение ще ти сложа +.
  • 5 Ffgh

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "С две думи":

    Байдан прави неоходимото !
  • 6 Арменец

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "С две думи":

    Русия има договор с Армения за военно взаимодействие. А какво направи - нищо и половина! Турция си взе коридора който и трябваше, населения с арменци Карабах.
  • 7 Змей Горянин

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Рублофил":

    Драги, благодарение на тези, които наричаш "окупатори" не гледаш Родопите и Рила от билото на Стара планина. И не беше окупиран от сърби, гърци и турци. Ама от къде ще ги знае тези работи кухата ти кратунка...
  • 8 1357

    7 1 Отговор
    Сергей Лавров е умен и точен външен министър. на Русия .При нас има една тъпа ,неграмотна ,без образование и познания по английски език-Ек. Захариева.
  • 9 🤣🤣🤣

    1 3 Отговор
    Ключово посещение зад граница в... Ереван, хахаха. Тия верно са отрязани отвсякъде, щом за тях посещението в едно село е ключово. Смех, братче!