Last news in Fakti

9 Май, 2021 12:25 1 509 3

Администрацията на Тръмп следила журналисти

  • сащ-
  • журналисти-
  • доналд тръмп

Репортерите работели по контактите на държавния глава с Русия

Администрацията на Тръмп следила журналисти - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Доналд Тръмп се е опитвало да проследи контактите на поне трима журналисти, съобщи Вашингтон Пост.

Журналистите са работели по разкритията за контактите на администрацията с Русия. Това е станало в началото на мандата на Тръмп.

Правосъдното министерство е получило достъп до телефонните контакти на журналистите. Проведено е и проучване за това с кого са контактували през своите имейли.

Това са репортери на Вашингтон пост. Журналистите са Елън Накашима, Грег Милър и Адам Ентоус.

Те са получили официални телеграми от министерството, че от там са придобили техни телефонни контакти. Отговорният редактор на медията призова ситуацията да бъде разяснена.

Камерън Бар призова да се изясни причината за подобно отношение към репортери, чиято свобода е защитена от конституцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Действай Доналд

    1 3 Отговор
    Надуй корема на Мелания не си поплювай
  • 2 ТАКА

    6 2 Отговор
    Няма само джуджето да следи журналисти я. Русофилистиците нали за това ги харесват.
  • 3 2121

    2 3 Отговор
    Още ли ни занимавате с това недоразумение тръмп?!Тъп, без образование, натрупал пари по нечестен начин.не владее езици/Б. Борисов също,затова си допаднаха по неграмотност и простотия/.Не ни интересува дали се изрусява, дали ще се кандидатира/все едно и също/ за президент.Който и да стане президент на сащ, Израел ще ги управлява,както и до сега.Пропаднала страна и слаби президенти.Това са сащ.