Last news in Fakti

19 Май, 2021 15:20 1 624 9

Германски министър се оттегля заради плагиатство

  • германия-
  • министър-
  • франциска гифи

Франциск Гифи напуска правителството

Германски министър се оттегля заради плагиатство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германски министър обяви оттеглянето си след разкрития за плагиатство, съобщи Ди Велт.

Решението беше обявено от Франциска Гифи. Очаква се тя да бъде издигната за кандидат за кмет на Берлин от социалдемократите.

Тя е министър на семействата в правителството. През последните седмици отново се появиха разкрития за нейната дисертация.

Плановете за кметска кандидатура не са променени. Твърди се, че в своята дисертация, Гифи е използвала неприписани цитати и копиране.

Университетът обяви, че тя може да запази своята академична титла, но издаде порицание. Това доведе до решение за оттегляне от правителството.

Преди нея други двама министри в страната трябваше да се оттеглят от своите постове по подобни обвинения за техни академични работи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 0 Отговор
    Кажете за промилите на веждито.Кво ви е страх

    Коментиран от #9

  • 2 Майна

    6 2 Отговор
    Сигурно е завършила БЛАГОЕВГРАДСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ...
  • 3 Сандо

    7 0 Отговор
    Лош пример ни дават евробюрократите.
  • 4 После се чудете

    4 1 Отговор
    що ората "бегат" у Германия и що все още е номер едно независимо от нашествието на орки!
  • 5 Гриша Филипов

    3 0 Отговор
    Само заради това да напуска?.Я стига, може още и още.Нека стигне върхът.Да се учи от гербаджиите и да продължава.
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    Казва се, Франциска Гифай ( образоване дрогаре, или чада на такива ). Е да немското СПД, Титаник като ГЕРБ. Бавно но сигурно надолу.
  • 7 Европолитиците, плагиатсват, а тука си

    3 0 Отговор
    Получават бонус дипломи и дисертации, даже неги копуват, за Политици Бонус!!! Копуват Калинки те и дребните риби и Ромите!!! 30-40%то дипломи и Титли са Менте в България!! Професорските и доцентските може да са и повече!!! А там някаква германка Плагиатствала-Горката!!! Тука ако трябва да подават оставка за подобни неща, половината държавна администрация и политици трябва да отиват на Борсата!!! Горките Германци, колко са дребна ви!!!
  • 8 hmhmhm

    3 0 Отговор
    тая пък - колко е проста! Да изкара един курс при Баце - и да прави царските пищови за професорска титла и за източване на банка ! За необявени цитати - ще ми подава оставка! Цецка Цачева сигурно се е напикала от смях ! .....
  • 9 Светнат

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Няма как да се случи. Закарали са го в Пирогов, а там си крепост на гербаджиите. И жена му на Веждито работи там като началник на отделение. Елементарно е да се подмени кръвна проба.
    Само че бая хора са го видели като са го вадили от баничарката, бил си пиян като талпа.
Новини по държави: