Last news in Fakti

20 Май, 2021 17:40 4 092 15

Българският посланик в Северна Македония разговаря с Буяр Османи

  • северна македония-
  • посланик-
  • буяр османи

Срещата се проведе в Скопие

Българският посланик в Северна Македония разговаря с Буяр Османи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Посланик Ангел Ангелов и министър Буяр Османи обсъдиха двустранните отношения между България и Република Северна Македония, съобщи БНТ.

България остава отворена за открит и прагматичен диалог с Република Северна Македония, който да възстанови доверието между двете държави и да активизира двустранното сътрудничество във всички сфери от взаимен интерес. Това послание на българската страна предаде посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов на среща с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, която се състоя на 20 май 2021 година.

В рамките на разговора бе потвърдена българската национална позиция, че поддържането на добросъседски отношения и получаването в рамките на процеса на разширяване на необходимите гаранции за изпълнение на Договора между двете страни от 2017 г. остават основен приоритет за България.

Министър Османи приветства прагматичния подход на служебното правителство на България за връщане на доверието между двете държави и заяви, че очаква скорошна среща с българския външен министър Светлан Стоев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Ботев

    29 1 Отговор
    Български посланник в Македония!!? До къде я докараха.

    Коментиран от #4

  • 2 Защо

    23 1 Отговор
    Разговаряме въобще с албанци Нали има българи в тая държава
  • 3 Сатана

    12 1 Отговор
    Българският посланник в Скопие кога ще посети Македонският НАП и да се запознае със събирането на приходите в РСМ?
  • 4 гост

    4 24 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Ботев":

    Това е независима държава член на ООН и на НАТО, призната първа като такава от Р. България и трябва да се съобразяваме с това. Да сме мислили когато сме я признали. Вече е много късно за каквито и да са промени.

    Коментиран от #9

  • 5 Полковник РУМНО

    25 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.

    Коментиран от #6

  • 6 ВМРО

    2 17 Отговор

    До коментар #5 от "Полковник РУМНО":

    КОЙ ТЕ ПИТА ПА ТЕБЕ БЕ? БОЙКО ОТДАВНА СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА. ДА НА Р. СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ В Е.С. !

    Коментиран от #8

  • 7 БЮРМ/FYROM

    15 1 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 8 Полковник РУМНО

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "ВМРО":

    Не пиши глупости македонецо.
  • 9 Полковник РУМНО

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не пиши глупости македонецо. Колко никове имаш?
  • 10 На какъв

    13 0 Отговор
    език са разговаряли? Плюс това Буяр Османи е етнически албанец, та не се разбира каква теза защитава изобщо. А е много просто - имате държава, която никой няма да закача. Езикът ви обаче е български. Признавате българската вековна история от времето на Кубер в земите на Вардарска Македония. Македония е гръцко име, което 90% от днешните хора в Сев.Македония дори не знаят какво означава. Българското име е Кутмичевица. Охридската архиепископия е неразривна част от Българската православна църква, закрита умишлено със султански ферман през 1767г.
    Македонци са географско понятие, не етническо! Така както съществуват още тракийци, мизийци, добруджанци, шопи. Но всички те са българи! Създадени сте изкуствено през 45-та година, защото не можахте да бъдете южни сърби. Когато прогледнете истината и се върнете към корените си, сте добре дошли в ЕС.
  • 11 Ей сега ,

    3 4 Отговор
    комундтета.на на радев ще клекнат, продавайки род и родина, после ще се пръснат като пилци и отговорност от никой няма да може да се потърси
  • 12 Македонци,

    4 1 Отговор
    имайте повече вѣра в себе си. Пише се вѣра от Охрид и Дрин до Черно море. Но от Охрид до линията Искър-Девин-Кавала се произнася вера, а на на изток от тази линия се произнася вяра. Няма кой друг да ви го каже това. Нито сърби, нито руснаци, нито гърци, нито албанци. Само и единствено българите. ☺
  • 13 Какво е правила г-жа Херо в НАП???

    4 1 Отговор
    Много странно посещение!!
  • 14 Перо

    2 0 Отговор
    Празни брътвежи! Преливане от пусто в празно! Да дебатираш със зомбиран северно-македонец е като да разговаряш с радио.
  • 15 Скопие лъжат че са бедни

    1 1 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?!Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
Новини по държави: