Last news in Fakti

2 Юни, 2021 14:20 1 976 0

Избраха президент на Израел

  • израел-
  • ицхак херцог-
  • президент-
  • избори-
  • бенямин нетаняху

60-годишният ветеран в политиката е син на един от бившите президенти

Избраха президент на Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ветеранът политик Ицхак Херцог от Партията на труда беше избран от депутатите в Кнесета за президент на Израел в разгара на политическа криза и няколко часа преди изтичане на ултиматум за съставяне на ново коалиционно правителство.

Бившият лидер на Партията на труда и председател на Еврейската агенция Ицхак Херцог става единайсетият президент на еврейската държава на мястото на Реувен Ривлин. 60-годишният ветеран в политиката е син на един от бившите президенти, Хаим Херцог. Той беше избран с 87 гласа спрямо 26 за съперника му Мириам Перец.

Преди дни лидерът на твърдолинейната десница в Израел Нафтали Бенет обяви подкрепа за "правителство на промяната" и каза, че ще се опита да състави коалиция с противниците на министър-председателя Бенямин Нетаняху. Бенет, който ръководи формацията "Ямина", каза на предавана по телевизията пресконференция, че ще работи за съставяне на правителство на националното единство с опозиционния лидер Яир Лапид.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА