Last news in Fakti

1 Юли, 2021 13:27 1 800 21

Китай отбелязва 100 г. от основаването на компартията

  • китай-
  • си дзинпин

Силната държава трябва да има силна армия, само мощни въоръжени сили са в състояние да гарантират националната сигурност, каза в речта си Си Дзинпин

Китай отбелязва 100 г. от основаването на компартията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Китай започнаха тържествата по случай 100-годишнината от основаването на управляващата комунистическа партия. Модернизирането на армията беше сред акцентите в речта на лидера Си Дзинпин.

В реч от площад „Тянанмън“ Си Дзинпин, който е начело на партията и държавата подчерта икономическия ръст на Китай и постигането на важна цел:

„Умерено проспериращо общество и историческо разрешаване на проблема с крайната бедност. Китайският народ не само умее да унищожава стария свят, но и успя да създаде един нов свят. Само социализмът може да спаси Китай", изтъкна Си Дзинпин, определян като най-влиятелния китайски лидер след Мао Дзедун, до чийто портрет приветства пътя на народа си от колониалното унижение до статута на велика сила.

„Силната държава трябва да има силна армия, само мощни въоръжени сили са в състояние да гарантират националната сигурност“, каза още Си Дзинпин.

Изтъкна също, че бъдещето принадлежи на младите. От 95 милиона партийни членове близо 13 милиона са под 30 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ко Нур

    13 5 Отговор
    Китай достигна златното сечение. Китайците отдавна не ядат само гарнитура. А след още едно десетилетие ще са напред с материала спрямо всички останали.

    Коментиран от #6

  • 2 Johansson

    6 16 Отговор
    Само заради тия комуняги в китай ще станад постоянно бедствия.
  • 3 Johansson

    13 16 Отговор
    Китайците ако бяха народ да са измели отдавна комунягите. Ама се окозохо абсолютно безмозъчни уфсе.

    Коментиран от #4

  • 4 демократично

    13 8 Отговор

    До коментар #3 от "Johansson":

    Друго си е да те командва чичо сам за една купичка ориз - нали ?
  • 5 До конспиролозите........

    6 5 Отговор
    Никакви банкери и никакви Рокфелери нямат думата - това което става е заплануваното превръщане на Китай в единствена супер сила и съкращаване на бялото население с вируси, ваксини, ниска раждаемост! Както и преместването постепенно на икономическия център на планетата в Китай, Хонг Конг Дубай и др. Азиатски центрове- в Китай освен генетичното размножаване вече наредиха всеки Китаец да има поне по 3 деца! Всичките ви президенти и кабинети са купени от Китай и получават нареждания от китайски лекета предатели милиардери като Бил Гейтс, Елън Мъск и др. А те от своя страна се отчитат на компартията в Китай където са производствата им и без позволение на Китайските спец Служби никой от тях не може да развива бизнес в Китай! Забранете на Китайски агенти - представящи се за "инвеститори" да закупуват земя и недвижимост в ЕС, САЩ, Австралия! Разбрахте ли конспиролози и всички останали?!!

    Коментиран от #11, #18

  • 6 14 88

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ко Нур":

    Китай нямат шанс 3-деца хахаха и откъде ще намерят толкова жени та те нямат достатъчно в детеродна възраст.Аут са раждаемостта им се смъква а като съчетаем това с малката им продължителност на живот и това показва че са аут

    Коментиран от #9

  • 7 Българин

    5 9 Отговор
    Ватниците ще видят зор скоро време

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Смех

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    И какъв зор могат да видят имат повече ЯБГ от чайна
  • 9 Бай Ко Нур

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "14 88":

    Да не се раждат само момчета бе готин ? Между другото , средната продължителност на живот в Китай е 77 години. Повече отколкото на нас Българите.

    Коментиран от #12

  • 10 Володя

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Важното е краварите че ще видят зор. И то много зор.
  • 11 ГруЮ

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "До конспиролозите........":

    Леле как си извъртял нещата, така че на теб да ти паснат! А нещата стоят така: и капитала иска да си върне властта, която му дава технологичното превъзходство, но тъй като е предал технологиите на Китай от лакомия навремето, сега на Китай му харесва така, та не могат да се разберат. И нещата стоят така: бъдещето ще е или на Запада или на Китай. Засега, поради ред причини се очертава второто. А там икономическата власт, рано или късно става и политическа. Та какво щяхме да строим преди 30 години?
  • 12 14/88

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Ко Нур":

    е като абортирят женските плодове какви да се раждат освен момчета и гейове 😆🇨🇳🌈🤘🏿🤣
    с България може ама е много под Западноевропейската такава

    Коментиран от #16

  • 13 Сатана

    6 8 Отговор
    Китайците са най—гнусните същества,които съм срещал по света.Може Американосите да не ме кефят но Китайците определено не са ми любимци,скапани вирусоносители.

    Коментиран от #15, #17

  • 14 аааааааа

    7 1 Отговор
    Каролев беше казал , че нямало нито една успяла комунистическа страна , не го знам на каква дрога е бил явно е живял в някакъв паралелен свят

    Коментиран от #19

  • 15 Смех

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Сатана":

    Китай и Сащ са едно и също.
  • 16 Бай Ко Нур

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "14/88":

    Говориш за някакви неща от преди 35 години ! Много си назад с информацията.
  • 17 Мауро

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сатана":

    Ти па Китаец на живо надали си виждал. Ако говориш за тия от Илиянци , те не са баш Китайци.
  • 18 Глупости

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "До конспиролозите........":

    Земята като я купи китаец нема да си я носи в китай....винаги можеш да я национализираш и изгониш
  • 19 Що китай в какво е успял?

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "аааааааа":

    Освен че прави продуктите на света и то щото саш така са разпоредили...ако ги няма саш китай е затубен щото онова население там нема за кого да произвежда стоки
  • 20 Асан

    2 1 Отговор
    Курнелия изпрати ли делегация от БКП 🎃🇹🇷
  • 21 ДОКО

    1 0 Отговор
    ВЕЛИКА ДЪРЖАВА И ВЕЛИК НАРОД..НАРОД НА КОГОТО ПРИДЛАДЛЕЖИ БЪДЕЩЕТО..А ЗАЩО Е ТОВА Е ТАКА ЕМИ ЗАЩОТО СОЦИАЛИЗМЪТ Е ТУК И ТОВА Е ПАРТИЯТА ГАРАНТ ЗА РАЗВИТИЕ И МОРАЛ..КАКТО Е КАЗАЛ ЛЕНИН КОМУНИЗМЪТ ЩЕ ПОБЕДИ В ЕДНА ДЪРЖАВА И ПОСЛЕ ВЪВ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ..НЕ ВЯРВАТЕ ИЛИ НЕ ИСКАТЕ ЕМИ ТОГАВА НЕ ГЛЕДАЙ УМНО БЪЛГАРИНО..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания