Last news in Fakti

1 Юли, 2021 16:17 4 009 19

Ядрена мощ! Китай изгражда над 100 силоза за ракетите си

  • китай-
  • ядрени ракети

Пекин преди това е използвал фалшиви съоръжения, за да създаде фалшива картина на своите ядрени възможности

Ядрена мощ! Китай изгражда над 100 силоза за ракетите си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай започна изграждането на повече от 100 силоза за междуконтинентални балистични ракети, съобщава „Вашингтон пост“, позовавайки се на доклад на независими експерти.

Силозите се изграждат в пустинята близо до град Юман, провинция Гансу, северозападен Китай.

Сателитни изображения от Центъра за изследване на ядреното оръжие „Джеймс Мартин“ показват 119 идентични структури на китайски силози, съдържащи балистични ракети с ядрена бойна глава.

„Възможно е това да е значително разширяване на ядрения потенциал на Китай, който вероятно разполага с относително скромен арсенал от ядрени оръжия, т.е. - от 250 на 350 ракети“, съобщава „Вашингтон пост“.

Все още не е известно колко ракети ще бъдат поместени в новите силози, но те могат да достигнат до 100, тъй като Китай преди това е използвал фалшиви силози, за да създаде фалшива картина на своите ядрени възможности.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    23 52 Отговор
    Задния двор на Путин гори, той се е вторачил в САЩ.

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 2 Жълтата ракета с двете топки

    49 7 Отговор
    Кошмара на Белия Дом...
  • 3 100

    5 14 Отговор
    Да не е пак фалшименто?
  • 4 ПКП Я

    45 8 Отговор
    Време е САЩ да се страхува за бъдещото си господство и псевдо демокрацията и насилствено давана на подлогите им в други държави по света.

    Коментиран от #6

  • 5 едем

    6 28 Отговор
    Китай ги е страх затова се запасяват а нашия премиер съсздаде независима и демократична държава и без тези страшни оръжия съседите ни оважават

    Коментиран от #17

  • 6 Дългият

    11 21 Отговор

    До коментар #4 от "ПКП Я":

    Теб,Тоталитаризмът ли те кефи...носталгия по Желязната завеса...или Соц.Лагера и Останалият Свят...
  • 7 Е кво ти е българското

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    освен тъпотията?! Едно македонско девойче със шарени чорапи ти е настъпило калпака и го мачка както и дойде! Оди си обратно в Гъмша при кокошките..
  • 8 Сталинчо

    12 26 Отговор
    Жълтурите който ги е хванал той ги е ушамарил-Монголци,Японци,Виетнамци,не ми се мисли ако US реши ще направи от Китай лунен пейзаж

    Коментиран от #11

  • 9 пешо

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    ти да четеш можеш ли? цитираната провинция се намира на юг от монголия, ракетките по-скоро имат за задача да защитават поднебесната от запад. а на запад се е настанил съвременният джен-дъ.ри.зъм, както е добре известно.
    капиш?

    Коментиран от #12

  • 10 Точно така .........

    9 21 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Китайския продажник Путин продал вече на Китайци половината Сибир и умишлено водещ към запустение Руските села там с различни подли методи (като палежи) и др. с оглед бъдещото му заселване с Китайци! В интернет можете да намерите и кадри от блогъри заснемащи Китайска военна техника и военни на постоянна дислокация в Русия въпреки протестите на военни в оставка и др. Граждани!

    Коментиран от #14

  • 11 пешо

    29 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сталинчо":

    виетнамците другиго шамариха! жокер искаш ли? или ти не требе...
  • 12 Няма значение

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "пешо":

    къде ще разположат ракетите!

    Ако искат да ударят щатите(без Аляска) траекторията на ракетите ще мине над северния полюс.
  • 13 mi6osp

    10 3 Отговор
    Не си обърнал внимание на това, че нещата са се променили коренно и сега Китай разполага със силна многобройна армия, въоръжена с най-модерно оръжие. Ненапразно САЩ обявиха, че Китай е най-големият им противник. Китай единствен в света масово произвежда гама най-модерни стелт изтребители, прави по 1000 ядрени бойни глави годишно, завърши ядрената си триада, строи с невиждани темпове военни кораби, самолетоносачи, подводници. С балистична ракета, изстреляна от Вътрешна Монголия, показа как улучва движещ се на 4000 км. кораб-мишена и така отказа чужди самолетоносачи да се завират из китайските морета. Китай създаде и успешно изпита противоспътникови ракети, спътници убийци на чужди сателити, бойни лазери с огромна мощност за унищожаване на дронове и на нискоорбитални спътници. За повече информация гледайте военния парад на Тянанмън.
  • 14 Баща на 4

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Точно така .........":

    Русия трайно върви към обезлюдяване !След разпадането на Съветския съюз през 90-те се оказа черно време в демографията на Русия. Раждаемостта през 1999 г. става една от най-ниските в света - 1,17.Русия продължава да заема 1-во място в света по брой аборти на глава от населението.От 1955 до 2017 г. са извършени повече от 208 милиона аборта.Русия е предопределена да превърне старите хора и мигрантите в държава ако не предприеме спешни мерки за оздравяване на раждаемостта ! Картината за България не е по-различна !Огромни територии в Русия са обезлюдени ! Китайците само това чакат !

    Коментиран от #18

  • 15 Браво на Китай!! За да има мир или

    6 2 Отговор
    Трябва разоръжаване или Паритет!! В случая, се, отива на втория, вариант!!
  • 16 Путин

    2 12 Отговор
    Слава на саш и нато
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 mi6osp

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Баща на 4":

    Отнемането на територии, която принадлежи на ядрена свръхсила е глупава идея, защото отнемащия може да се окаже с унищожена собствена територия. 6000 години Китай са показвали, че не са глупаци и ще завоюват територии на юг.
  • 19 Реалист

    10 3 Отговор
    Има ли някой да наложи санкции вето забрани на китай:) жълтата сила ще го покоси:)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания