Last news in Fakti

2 Юли, 2021 12:25 1 780 19

САЩ са разтревожени от бързото увеличаване на ядрените сили на Китай

  • сащ-
  • китай-
  • ядрени ракети

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс заяви, че Пекин изглежда се отклонява от десетилетията на стратегия, базирана на принципа на минималния сдържащ потенциал

САЩ са разтревожени от бързото увеличаване на ядрените сили на Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният департамент на САЩ заяви, че бързото увеличаване на ядрените сили на Китай „буди тревога“.

Вашингтон призовава Пекин да се ангажира заедно него с практически мерки за намаляване на „рисковете от дестабилизиращи оръжейни надпревари“, предаде Ройтерс.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс заяви, че Китай изглежда се отклонява от десетилетията на стратегия, базирана на принципа на минималния сдържащ потенциал.

Изявлението на американския говорител е по повод информацията във „Вашингтон пост“, че Китай е започнал да изгражда повече от 100 силоза за междуконтинентални балистични ракети в пустинен район в западната част на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    49 1 Отговор
    САЩ се притесняват от оръжията на една страна разположени на СОБСТВЕНА територия, а какво да кажат страните за САЩ които разполагат свое оръжие, в ключително ядрено, в над 800 бази на ЧУЖДА територия‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #7

  • 2 Гларус

    35 0 Отговор
    Сащ бавно но сигурно потъват
  • 3 Добре осведомени

    40 0 Отговор
    Източници твърдят че тези действия на Китай са в отговора за това че китайското правителство е разтревожено от ядрения потенциал на Съединените щати

    Коментиран от #4

  • 4 Хо хо хо

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "Добре осведомени":

    Въпроса е при една война русия или китай ще победят
  • 5 анонимен

    39 0 Отговор
    Ако няма САЩ, няма да има проблеми по света.Това не е нация, а сбирщина на всякакви човеци...
  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    29 1 Отговор
    ДЕМЕК СКОРО ,
    ......
    КИТАЙ + РУСИЯ ЩЕ МОГАТ ДА ИЗЧЕГЪРКАТ САЩ И НАТО
    НЕ 2 АМИ 4 ПЪТИ :))))
  • 7 Банго Васил

    2 16 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    А какво да се каже за троловете, които киснат тук по цял ден за минимално заплащане.

    Коментиран от #19

  • 8 Драгомир

    27 0 Отговор
    „...бързото увеличаване на ядрените сили на Китай „буди тревога“.
    Я виж ти. Ядреното въоръжение на Израел не буди ли тревога у Вашингтон? Това въоръжение при непредвидими фундаменталисти е много опасно и за цяла Европа - какво ще стане с евроатлантическите ценности?!? Заради ядреното въоръжение на Израел други фундаменталисти, като Иран, също се безпокоят или и това не е важно?!? Безпокои се и Китай, съвсем естествено.
  • 9 Разтревожете се

    6 1 Отговор
    Имат основание едва когато Иран направи 50, до 60 силоза за ракети с ядрени бойни глави
  • 10 Да бе!

    26 0 Отговор
    Ще ви чака Поднебесната.Сигурно и разрешение ще трябва да ви поискат.Фаталната грешка която допуснахте ( дължаща се на дивата ви лакомия за бързи, огромни печалби) ще ви изиграе лоша шега.От ишлеме- държава,сега са технологичен Динозавър. Няма продукт,който да не могат да произвеждат,или създадат.Ако бяхте коректни със Руснака,да не ги обявявате за враг номер Едно,да инвестирате там,да обменяте технологии,да търгувате,Поднебесната щеше и към момента,да е една регионална държава,с милиардно население,и слаба икономика.Но вие - Искахте те да ви произвеждат почти без пари,за да печелите милиарди,и паралелно търсехте начин,да превърнете Русия във ваша ресурсна колония.Ваши фирми да източват ресурсите и,който да препродавате на света.Сега е необратим процес.Сами тласнахте двете държави в съюз.Не разчитайте,че ще ги разделите,като привлечете някоя от тях за съюзник срещу другия.Не са дялани с брадва.

    Коментиран от #11

  • 11 tomito

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе!":

    Напълно съм съгласен.
  • 12 оня с коня

    1 5 Отговор
    БГ също трябва да помисли за изграждането на Някой и друг Силоз Досущ като Китайските за Респект на "Лошите".А идеята е проста,евтина и Ефикасна:Строиш,заключваш и слагаш охрана отвън- кой Ненормален ще предположи че са Празни,а не натъпкани с Ядрено оръжие щото са дадени под Наем на "когото трябва"?
  • 13 ЪРП

    11 0 Отговор
    Е, НЯМА ТАКИВА НАГЛЕЦИ, КАТО ТРИБУКВЕНИЧКОВЧЕТАТА!!!!!!!!

    ПРОСТО ТРЯБВА НОВА ДУМА В ТЪЛКОВНИЯ РЕЧНИК, КОЯТО ДА ГИ ОХАРАКТЕРИЗИРА!!!!!!!
  • 14 7р379229

    5 0 Отговор
    Аз пък съм разтревожен да не изпаднат в неква истерия и да почнат да натискат червените бутони тия разтревожените. На тия апчетата не ги хващат вече.
  • 15 Hellish

    6 0 Отговор
    Ако почнат да се пуцат губим всички. Положителното е, че САЩ се притесняват. Защото те са агресора навсякъде. Ако нямаше силни противници да бяха изрушкали всичко.
    Но пък от друга гледната точка, какво пък, гръмваме се и даваме старт на природата, без хора или с много малко хора. Така и така си затриваме планетата и няма много полза от нас. Хората са най-големият паразит на планетата
  • 16 кураж

    6 0 Отговор
    няма да се плашите, руските са поне 10 пъти повече и са по-мощни. А и партнерите са с вас.
  • 17 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ,ЧЕ И ВИЕТНАМ С ПРОВИНЦИИТЕ СИ ЛАОС И КАМПУЧИЯ -НАРЕД СЪС СЕВЕРНА КОРЕА И ИРАН ЗАПОЧНАТ РУСКА -КЕТАЙСКО ВЪОРЪЖАВАНЕ СРЕЩУ САЩ И НАТЮ !?!?!?!?!? А АРАБИТЕ СРУЩУ--ЕВРЕИТЕ , А СВОБОДОЛЮБИВИТЕ ЛАТИНОСИ ...А .А . А ??? АФРИКА ВЕЧЕ Е ИКОНОМИЧЕСКИ РАЗПРЕДЕЛЕНА МЕЖДУ КИТАЙ И РУСИЯ --- ДОЛАРЪТ Е ПРЕД КОЛАПС !!!!!!!!!!!!!
  • 18 Да пият успокоителни!!

    0 0 Отговор
    Да идат на психиатър !!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.