Last news in Fakti

2 Юли, 2021 11:52 1 939 11

България да изпрати послание на Балканите

  • гърция-
  • северна македония-
  • българия

Призив на Алексис Ципрас

България да изпрати послание на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Българското правителство може да изпрати послание, че държавите могат да градят бъдещето на европейските Балкани. Това обяви лидерът на гръцката партия Сириза Алексис Ципрас, цитиран от Катимерини.

Гръцкият представител присъства на форум в Охрид. Ципрас беше премиер, когато Гърция одобри Преспанското споразумение със Северна Македония.

Той призова да продължи да се гради доверие в региона. България настоява да реши двустранните въпроси с македонското правителство, преди да даде одобрение за начало на европейските преговори.

Ципрас смята, че македонското правителство трябва да промени имената на институциите и в учебниците. Очаква се Северна Македония да започне да издава паспорти със законното име на страната.

Гърция държи на спазването на двустранното споразумение. Страната настоява македонското правителство да се съобрази с него.

Европейски държави призоваха България и Северна Македония бързо да намерят споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ревизоро

    31 2 Отговор
    Вие ги мотахте 28 години македонците докато не постигнахте вашите искания а сега ние да бързаме, не вие ли е малко срам.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ю.кортес

    25 1 Отговор
    Заглавието е тотално сбъркано.Ципрас изпрати послание ,България да си отстоява исканията.Гърция каза на Скопие че ще следи за изпълнението на всяка буква от договора.
  • 5 Алексис Зорбас

    11 2 Отговор
    Ципрас!!! Приятелю!!!Вземи та инициирай извънедни избори и свали тоя ..харвардски възпитаник...и отвори Гърция за всички ...по всяко време. Айде йасу!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сила или смърт

    8 2 Отговор
    Гърчулята си уредиха нещата и сега се правят на доброжелатели. България няма вечно да отстъпва!

    Коментиран от #8

  • 8 От антиквичар

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сила или смърт":

    Нищо не са си уредили гърците - мачердончетата ги прецакаха най-нагло гледайки ги в очите. Нищо от антиквичарството не е променено в учебниците,телевизиите,сайтовете. Имена на институции не са променени. Антиквичарите си маат знамената на Вергина. Преди седмица-две антикветата бяха турнари на фанелките на държавен тим една карта на Мачердония в т.ч. и гръцката част. Гръците изквичаха на умляло и.....кво? Това трябва да ни е сигнал за нищо на света да им правим грам компромис. Има поговарка,че от грък и евреин плаче,но сага е вече остаряла - от антиквичар и грък плаче,всъщност вече скимти като излъгано псе.
  • 9 Народна поговорка:

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ревизоро":

    Бързата работа - срам за майстора .
  • 10 Народна поговорка:

    3 1 Отговор
    Бързата кучка, слепи ги ражда.
  • 11 Tатаристанец

    1 1 Отговор
    Поне пиши северно македонско правителството.Стига безсилния чалгаристан да опитва да краде и да използва всичко за неговата печалба
Новини по държави: