Last news in Fakti

18 Септември, 2021 10:29 3 141 25

Един за всички, всички срещу Орбан - Септември 2021

  • унгария-
  • фидес-
  • виктор орбан

Унгарската опозиция се обединява в опит да пребори министър-председателя

Един за всички, всички срещу Орбан - Септември 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Безпрецедентен политически процес започва днес в Унгария - за първи път в страната се провеждат първични избори преди парламентарния вот през април следващата година. Те трябва да определят общ кандидат на опозицията за министър-председател.

Шест опозиционни формации от левия и десния политически спектър обединиха сили в опит да прекратят 11-годишната хегемония на управляващата партия ФИДЕС.

"Големият въпрос е може ли да се намери кандидат, който да обедини гласоподавателите срещу Орбан", коментира пред БНР Роберт Ласло, изборен експерт от "Политикал Кепитал" в Будапеща.

"Предполагам, че не партийната принадлежност е важна в случая, а личната харизма на кандидата. Кой е този човек, който може да накара хората да повярват, че може да е лидер, да ги накара да повярват, че наистина може да бие Виктор Орбан на изборите през април. Това е решаващият фактор.

Според проучванията след 11 години управление на Орбан повечето гласоподаватели избират между него и който и да е друг. За тях не е важно кой е човекът и към коя партия принадлежи в момента".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куче марка

    8 61 Отговор
    Защо му е на Орбан да напуска ЕС, нали целта на комунистите е да превземат. Вече са успели - ЕС е подлога на "бившия" СССР и китайските комунисти. Англия се усети и се отцепи. Сега останаха само Австралия, Англия, Канада и Америка да ни пазят от червеното зло.

    Коментиран от #3, #8

  • 2 китайско

    8 49 Отговор
    Европейските държави, поради географската си близост със Сесесере се подадоха на болшевишката пропагадна.

    Коментиран от #9, #11

  • 3 Мислещ

    29 9 Отговор

    До коментар #1 от "куче марка":

    Май нещо си проспал последните 10-25 години. Тия, които си изброил, са най-"червените" държави в момента след Северна Корея. Не знам как точно ще "пазят" другите от това.

    Коментиран от #7

  • 4 Анонимен

    33 3 Отговор
    Задължително трябва да е някой джендър.
  • 5 Факти

    7 44 Отговор
    Да видим Викито Орбан се бие в гърдите колко безполезни били Европа а па в същото време се едно ток го удри,като му кажат да напусне Европа.Храни куче да те лае.Нещо като едновремешните комун партиини членове ламтящи за долари и командировки,за да донесат некоя Западна стока на децата им.

    Коментиран от #10

  • 6 Хонорик

    54 3 Отговор
    Много им се иска да махнат Орбан,ама няма да стане.По-скоро ЕС с неговите извратени "ценности" ще се разпадне.
  • 7 смешки

    5 30 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    Някак си да смесваш либералните демокртични държави с комунистическите е смешно. САЩ, Канада, Австралия, Англия да ги сравняваш със Северна Корея, бившото Сесесере и Китай??
  • 8 Фуу

    5 24 Отговор

    До коментар #1 от "куче марка":

    Червените некадърници в която и държава да са се намесили, мизерия и нищо друго.

    Коментиран от #12

  • 9 Мислещ

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "китайско":

    Само джендърството и про-талибанщината (Вярно, и комунистите бяха анти-християнски настроени, но поне не търсеха геноцид над бялата раса, особено не за сметка на талибаните) са различни. Тоест, дори е по-лошо и от класическия комунизъм - вече окончателно носи същите извращения, но и добавя споменатите 2 нови.
  • 10 именно

    2 24 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    С други думи, комунистите паразитират върху запада.
  • 11 европеец

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "китайско":

    Европейските държави се продават на американските интереси!!!!!
    За американските корпорация най-важните неща са ПАРИТЕ и завземане на световните пазари.
    Елементарно!

    Коментиран от #13

  • 12 Да бе

    5 20 Отговор

    До коментар #8 от "Фуу":

    Навремето чак свободолюбивия Германец искаха да владеят.Но немеца не е послушко,кото българина, която и империя да дойде все го яха.Немеца е свикнал на добър живот а не на руска мизерия в лицето на Източна Германия,строши им стената от глад и мизерия.

    Коментиран от #14, #16

  • 13 бегай бе

    1 16 Отговор

    До коментар #11 от "европеец":

    Първо, че не е на американските интереси, а на комунистическите (съветските) както се получава в последно време, и не се продават, ами им пристават по лични убеждения.
  • 14 гледна точка

    1 17 Отговор

    До коментар #12 от "Да бе":

    Да де, ама сега Европа си прави оглушки да подкрепи демократичния свят срещу Китайското зло и останалите комунисти. Затова твърдя, че Европа беше превзета от СССР по мирен начин. И не ми обяснявайте, че Русия не е СССР, само името си смениха.
  • 15 Сссс

    5 19 Отговор
    Едно време в комунистическа България безплатно образование безплатни учебници безплатно здравеопазване хиляди заводи работиш кат улав и докъде стигна този строи до никъде след 40 години фалираха комундетата.
  • 16 Я я да

    3 17 Отговор

    До коментар #12 от "Да бе":

    Ама те Комунистите и Поляците искаха да владеят.Пък Лех Валенса и милиони въоръжени поляци изгониха червените прехвалени войници от Полша.Днес Полша е 100 пъти по добр8342е от нас послушните на комунизма.
  • 17 6969

    2 23 Отговор
    И този диктатор скори ще приключи, всички подлизурки на бабичката ще бъдат сменени.
  • 18 Човека Коза

    26 2 Отговор
    Някой май сам си говори в този форум. Биполярно дисоциативно разстройство. Орбан пречи на ЛГБТ чумата, за това джендърите го мразят. И България трябва да се обяви за зона свободна от ЛГБТ. А най-добре свободна и от НАТО.
  • 19 ДаЗдраПерМа

    25 2 Отговор
    Орбан ще стане икона в борбата за запазване на традиционните ценности, ако не му се помогне ще изгори на кладата.
  • 20 Логика

    21 1 Отговор
    "Опозиция от левия и десния сектор"?! Нов проект обилно финансиран от Брюксел, Берлин и Париж. Няма принципи, няма партии, няма ляво, няма дясно: има клики!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иво

    17 0 Отговор
    Орбан не иска в страната си имигранти,ромове и п@д@р@си,какво му е лошото на това?
  • 25 Хватки

    3 0 Отговор
    И там участва външно задкулисие,най вече на неприкрития му враг Сорос с многото пари.Въпреки ,че унгарците трудно се продават,не са евтини като тук ,но намерили са се.То е смешно леви и десни да се обединяват с общ кандидат премиер.Подобен сценарий на популистите като тук с един автор,има сходство
    Орбан прави изключително много за унгарците,не знам как ще го стигнат.Пенсионерите пътуват безплатно и с градски транспорт и с влак.За трето дете специални преференции плюс кола,жилищни облекчения за млади семейства и други неща.Като цяло се грижи за държавата,за мигрантите има политика,която одобряват местнитд,и др.неща антиджендърството,е как да е удобен?
Новини по държави: