Last news in Fakti

21 Септември, 2021 20:36 2 566 7

Балкански схеми! Съмнения за корупция при покупката на ваксини срещу COVID-19

  • ваксина-
  • румъния-
  • коронавирус-
  • пандемия

Антикорупционната прокуратура в Румъния обясни, че на този етап от разследването се събират необходимите доказателства, за да се оцени дали е извършено или не деяние от наказателен характер

Балкански схеми! Съмнения за корупция при покупката на ваксини срещу COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

Румънската Национална дирекция за борба с корупцията (НДБК) съобщи, че е регистрирала наказателно дело срещу неизвестен извършител, обект на което е начинът на покупка на дозите ваксини срещу КОВИД-19 от началото на пандемията досега, съобщава сайтът Зиаре, цитиран от БТА.

"Наказателното преследване се извършва по отношение на деянието, съответно злоупотреба със служебно положение с цел получаване на неправомерни ползи за себе си или за друг. Следователно в този момент нито едно лице няма качество на заподозрян или обвиняем", съобщи НДБК.

Антикорупционната прокуратура обясни, че на този етап от разследването се събират необходимите доказателства, за да се оцени дали е извършено или не деяние от наказателен характер.

Досега Румъния е купила над 18 милиона дози ваксини срещу КОВИД-19, а на склад се намират в момента близо 3 милиона дози, отбелязва Зиаре.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прокурор

    3 11 Отговор
    И тука ще разследваме. Милиони ваксини се унищожиха и подариха от служебния кабинет на Радев а сега са приготвили стотици милиони за...покупката на нови ваксини.
    Смърди на Корупция и... зелени чорапи

    Коментиран от #3

  • 2 чудно дали

    10 2 Отговор
    а Бокича за нефелната Астра от майката на неговата ЕвроДупеПатка няма ли да го питат?
  • 3 Антитрол

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Прокурор":

    Абе ние знаем за прокурорите че не разследват където трябва - да те светна че Баце ги взе тия ваксини които предизвикват тромби и трябваше да бъдат унищожени или подарени - та сега трябва да се купуват нови които не морят народа.

    Та разследвай Баце защо искаше да измори пенсионерите (тогава само тях ваксинираха) - опита се с 230 лв. пенсии ама не можа та купи ваксини да е сигурно.
  • 4 Варненец

    11 1 Отговор
    Няма ваксини срещу ковид, има експериментални препарати и фактите показват, че не са ваксини и не предпазват от нищо.
  • 5 Бойко Пича

    0 1 Отговор
    Купи ваксини и спаси България от Разбойниците на ГЕРБ и сега народът за доброто скоро ще го облече в Раиран костюм
  • 6 Маde in Bg

    3 0 Отговор
    А ,добър ден- открихте Америка ли!?! 😀
  • 7 Румънец

    0 0 Отговор
    Ше ни дишате прахта.
Новини по държави: