Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 11:45 2 402 33

Призоваха Байдън да изгони 300 руски дипломати

  • дипломати-
  • русия-
  • сащ-
  • сенатори-
  • руски дипломати-
  • джо байдън-
  • владимир путин

Към момента 400 руски дипломати са базирани в САЩ

Призоваха Байдън да изгони 300 руски дипломати - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Водещи американски сенатори призоваха администрацията да обмисли изгонването на до 300 руски дипломати, ако Москва не издаде повече визи за служители на дипломатически мисии на САЩ, предаде АФП.

Съединените щати протестираха, след като на 1 август Москва забрани на посолствата да наемат персонал от Русия или трети страни, което принуди Вашингтон да уволни почти 200 местни служители от мисии на територията на Русия. В писмо до президента Джо Байдън двама сенатори от Демократическата партия и двама от Републиканската партия казват, че Русия отдавна причислява местния персонал, когато изчислява броя на разрешените американски дипломати, съобщи БНР.

В резултат към момента 400 руски дипломати са базирани в САЩ срещу около 100 американски в Русия, посочват те. „Такава непропорционалност на дипломатическото присъствие е неприемлива“, пишат сенаторите, след които са Боб Менендес – председател на сенатската комисия по външна политика и Марк Рубио – водещ републикански представител.

„Русия трябва да издаде достатъчно на брой визи, за да постигне паритет в броя на американските дипломати в Русия и на руските в САЩ. Ако не бъдат предприети такива мерки, настояваме да започне изгонване на руски дипломати за постигане на паритет“. Сенаторите посочват още, че уволняването на местния персонал пречи за обслужване на американските консулски нужди и на политическите интереси на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    43 9 Отговор
    И руснаците ще им закрия консулството в Москва в такъв случай!

    Коментиран от #22

  • 2 Някой

    42 5 Отговор
    Ами, да гонят. После руснаците ще изгонят техни и така до закриване на посолствата и прекъсване на дипломатически отношения.
    После пълномащабната война (може би ядрена) е само на една малка стъпчица...
  • 3 Kcaniba

    40 11 Отговор
    За полета на най новата руска , космическа мистя с актьори, снимащи 12 денногощия филм в космоса, кога, соросня евтина!?!

    Коментиран от #16

  • 4 pepi777

    37 5 Отговор
    Страда ли Джо Байдън от Алцхаймер?
  • 5 Бай Дън

    9 45 Отговор
    И 400 да изгони, пак им е малко на ватниците.
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    21 5 Отговор
    Към момента 400 руски дипломати са БАЗИРАНИ в САЩ🤔🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #26

  • 7 Дългият

    8 39 Отговор
    Беше казано ясно 400 срещу 100.Какво се пенявите,или сте такива по рождение.За какъв паритет става дума..щом има 100 американци в Русия трябва да има и 100 руснаци в Америка.Нещо проруските....лизци сте зле със сметките....

    Коментиран от #11, #17, #19

  • 8 petar svilenov

    13 5 Отговор
    Става дума за легален шпионаж и подривна дейност.Другото е бла-бла.

    Коментиран от #10

  • 9 Красная Армия

    35 6 Отговор
    Време е за анекс на Аляска придобитата с измама от САЩ!
  • 10 жужетоЗе

    22 4 Отговор

    До коментар #8 от "petar svilenov":

    То не бяха ли разкритията на Асанж и Сноудан, с материали, доказателства!?!?!?
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    31 5 Отговор

    До коментар #7 от "Дългият":

    Я нещо за броя наши е САЩ и САЩисаните БАЗИРАНИ у нас ‼️‼️‼️‼️‼️ Чакаме за 1:1 😃😃😃😃
  • 12 Стефан Петров

    38 6 Отговор
    Статията е лъжлива от начало до край. Вярно е,че руските дипломати са 400, но 300 от тях работят в ООН. Броят на останалите руски дипломати е 100, колкото са тези на САЩ в Русия. Второ- визовата война я почнаха САЩ и сега се сърдят,че им отговориха със същото. В Държавния департамент на САЩ чакат за визи над 30 руски дипломати от е вече две години.Ако САЩ изгонят руските дипломати Лавров ги предупреди,че и тя ще изгони тяхните- т.е. между страните няма да има дипломатически отношения, но за това също не пишете.

    Коментиран от #15, #28

  • 13 TROY

    6 14 Отговор
    Рашата е тежковъоръжена. Скимтенето само предизвиква смях.
  • 14 1944

    5 17 Отговор
    300 пишман чепиги и пишман кока трафиканти.
  • 15 падналия ангел

    32 4 Отговор

    До коментар #12 от "Стефан Петров":

    Не си прав, точно така трябва да бъде поднесена на читателя новината за да се предизвика определено настроение и мнение срещу дадена страна! На това се казва хибридна информационна война и тя се води срещу една страна с изключително усърдие!
  • 16 1944

    5 24 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    северо източните скотове технологично са десетилетия назад вече. вие си измисляйте и плюйте неква соросня. айде у сибир навсегда!

    Коментиран от #25

  • 17 БАЙ Х@Й‼

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Дългият":

    Виждал ли си, поне на снимка, посолствата на САЩ у нас и нашето в САЩ ❓ / щото нали за паритет хортуваш/ ‼️
  • 18 Сандо

    6 6 Отговор
    Прекрасна новина!Направо си закривайте посолствата,консулствата и каквото там още е останало.И ние,понеже сме били първи слуги на единия,а сега сме колония на другия,ще станем връзка между двата ни братски и скъпи Началника,ще бъден нещо като развален телефон.
  • 19 плевен

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "Дългият":

    Ама ти искаш Факти да ти сипе всичко с фуния, направо в главния мозък. Накрая ще се окаже, че руснаците са 400, ама барабар с чистачките и портиерите. И американците ще станат 400, ако си докарат помощния персонал от щатите. Не бъди толкова наивен, че да се връзваш на лъжите на Дениз.
  • 20 И аз да кажа

    7 5 Отговор
    А що не кажете кой колко е заинтересован? Колко американци живеят или ходят на гости при своите в Русия и колко в САЩ? Кой има повече нужда от консулско представителство? И защо да броят за американци руснаците, наети като обслужващ персонал в Русия? И те ли по дефолт са американски шпиони?

    Коментиран от #32, #33

  • 21 Айде бе

    5 21 Отговор
    Абе не знам, но като гледам колко наброява руското посолство у нас ( щом има 11-ти първи секретар), мога да предположа колко е във Вашингтон . Руснаците са болни на тема шпиономания, съдейки по себе си, естествено. Ама със съвременната техника нужно ли е шпиони да бройкат и пишат донесения? Все пак се знае кой има технологично превъзходство, като нямам предвид хвалбите на Джуджи

    Коментиран от #23

  • 22 Хахаха

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    В такъв случай, американците ще зарият руските, на територията на Съединените щати.
  • 23 TROY

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "Айде бе":

    Хвалбите на Джуджи са подкрепени от Сармат. Достатъчно да превърне цяла Западна Европа във ядрена пустиня. Със джуджето не се бъзикайте, щото не знаете кога няма да му изгорят всичките бушони и предпазители. Има достатъчно адмирали и генерали на които не им пука от нищо.

    Коментиран от #24

  • 24 А бе уфсъ,

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "TROY":

    кой ще им дава пари в такъв случай? Да ва ава у .ростите 🎃...
  • 25 Kcanba

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "1944":

    скотобазника от столипиново, друс - друс?
  • 26 ДА БАЙО

    4 13 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    400 руски шпиони облечени като дипломати нюхат и пълзят само и само да откраднат нещо от Америка и да го изпратят на Путин. Всички вън!

    Коментиран от #31

  • 27 От страни

    1 0 Отговор
    Ка ми се ще да стане тая. Айде бе, а направете, че ни се гледа сеир. Аз и пуканки ще набавя.
  • 28 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стефан Петров":

    Що даваш сега такава неудобна информация. Автора се направи на улав и премълча а ти му съсипваш кефа. А Факти...те са такива факти, виждаш кви факти вадят.
  • 29 1122

    2 0 Отговор
    Нищо няма да направят тъпите сащ.Страаах и то голям от Русия.Дали има агенти от Русия и от сащ-има.Зависи кои са по-добри.Мисля ,че са руснаците.България имаше разузнаване ,което дори руснаците приемаха много сериозно.Сега ,нямаме нищо.След като двама безродници,занесоха пълния списък на нашите агенти на тъпите сащ,какво може да се коментира.И не се правете ,че сте забравили ,тези безродници и кои са.Ако си спомняте имената им ,напишете ги.Аз ги зная,оставям вие коментиращите ,да напишете имената им. Младите ,ще се ограмотят и без това не четат книги,поне да прочетат коментарите.Г-н Лавров,в прав текст заяви на отчайващо тъпите американци, че ще изгонят реципрочно техни шпиони,в отговор на изгонването на руски.И сащ,клекнаха.На въпроса Байдън,дали има Алцхаймер-вероятно ДА.Но за сега с лекарства и бележки,които чете,горе-долу се справя.Знаем ,че Маргарет Тачър ,направи Алцхаймер и си отиде от този свят от болестта, за ,която няма лечение,все още.
  • 30 Рашавия

    1 1 Отговор
    Абе това е повече от две роти "дипломати".
    😊
  • 31 БАЙ Х@Й‼

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "ДА БАЙО":

    Ами първо- дипломати НЕ се БАЗИРАТ, второ - наистина ли мислиш, че американските дипломати садят цветя в градините❓❓❓
  • 32 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "И аз да кажа":

    Русия това и каза .Да си наемат обслужващ персонал от Щатите,а не руски.Така,че твоите думи са неверни.Просто и чистачките,и готвачите Щатите ги смятат за дипломати и ШПИОНИ.
  • 33 Само питам

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "И аз да кажа":

    Значи (според теб)много американци са заинтересовани от България,а ние не толкова от Краварника.Че защо иначе ще има толкова голямо посолство тук,че и стотици въоръжени дипломати.На майкя си ли дирят оная работа?