Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 14:50 3 241 13

Спешно! СЗО изпраща COVID-19 помощ за Северна Корея

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • коронавирус-
  • световна здравна организация

КНДР наложи строги ограничения, когато пандемията от коронавирус започна миналата година, като запечата границите си и други мерки в това, което смята за въпрос на национално оцеляване

Спешно! СЗО изпраща COVID-19 помощ за Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация (СЗО) обяви, че изпраща COVID-19 помощ за Северна Корея през китайския граничен пристанищен град Далиан, въпреки малкото признаци, че Северна Корея е разхлабила стриктното затваряне на границите, за да предотврати разпространението на вируса, предаде "Ройтерс".

В последния си седмичен доклад за Южна и Източна Азия, който обхваща периода до края на септември, СЗО заявява, че е започнала доставките през пристанище Далиан в Китай, което се намира близо до границата със Северна Корея.

"За да подкрепи КНДР с медицински материали за COVID-19 от първа необходимост, СЗО започна доставката през пристанището на Далиан, Китай за стратегическо складиране и по-нататъшно изпращане до КНДР", уточни агенцията на ООН.

СЗО не уточни дали помощта действително е достигнала до Северна Корея, а говорител на агенцията не е отговорил на искане за коментар.

Северна Корея наложи строги ограничения, когато пандемията от коронавирус започна миналата година, като запечата границите си и други мерки в това, което смята за въпрос на национално оцеляване.

Затворената комунистическа държава е тествала най-малко 40 700 души за коронавирус без положителни резултати към 23 септември, съобщи СЗО.

Официални лица в Южна Корея и САЩ поставиха под съмнение твърдението на Северна Корея, че никога не е имало случай на коронавирус, но не са потвърдени признаци на големи огнища.

Представител на министерството на обединението на Южна Корея, което се занимава с отношенията със Северна Корея, заяви пред информационната агенция "Йонхап", че макар китайските митнически данни да показват, че морските корабни маршрути между Северна Корея и Китай изглежда се отварят, признаци за движение на стоки по сухопътни пътища между двете страни не бяха открити.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 8 Отговор
    КНДР снимаме от десетилетия в няколко села на китайско-руско-корейската граница. Така както се разбрахме с братишките за кацането на Луната, така се договорихме да плашим и света с лудата севернокорейска династия.
  • 2 Риналдю

    10 9 Отговор
    Я ги оставете тези азиатски примитиви,сами да се оправят.Да се ваксинират с ракети.
  • 3 адаша

    17 0 Отговор
    Нещо не вдявам -"СЗО изпраща Ковид19 " или "изпраща помощ СРЕЩУ Ковид19" ?

    Коментиран от #7

  • 4 мародер

    8 6 Отговор
    Глупави хора еей! Не знаят как сами да си заразяват хората че и помощ от СЗО им изпращат!? - Много е лесно! Спирате да лекувате хората от тяхните си болести а като ритнат камбаната пишете КОВИД.
    п.п. четете защото скоро ще го изтрият.
  • 5 Само глупости

    5 6 Отговор
    Ако някой ми докаже, че С. Корея е комунистическа държава, шму дам пет кинта.
  • 6 Някой

    10 5 Отговор
    Задължително да не приемат помощта, ако не искат да пламне зараза в държавата им. Не вярвам в алтруистичните изяви - ей така, от добро сърце, да помагаш на големия душман на господаря ти.
  • 7 Някой

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "адаша":

    Не, бе. Не си разбрал, защото авторът е допуснал тривиална граматическа грешка. Искал е да каже:"СЗО изпраща COVID-19, помощ за Северна Корея".
  • 8 Псевдоним

    8 7 Отговор
    Пратка като тази се прави за да се види как ще реагират корейците на измамния дар. Ама те не са глупави хора и ахмаци.
  • 9 Хахаха

    7 8 Отговор
    СЗО 100% е нагъчила вируса във всичко което праща на Ким та да пламне всичко отвътре само и само после да имат причина да се вмъкнат и да съборят някак си режима както със Садам и Кадафи. Ще му набият на КИМ троянския конник! СЗО са сопциопати за трибунал!
  • 10 ахаа

    5 6 Отговор
    Тази измекярщина, при кимчо няма как да мине. Най много да и изпрати подарък някоя ракета. С30 ще сгазят лука - тука, тука са.
  • 11 Пращат им

    4 6 Отговор
    ваксини с изтекъл срок...
  • 12 777777777

    2 1 Отговор
    РЕМЕДЕСИВИРЧЕТА ЗА ПО НЯКОЛКО СТОТИН ДОЛАРА ПАРЧЕТО ЛИ ИМ ПРАЩАТЕ?! МНОГО ПОМАГАТ, МНОГО! АБЕ КАКВО СТАНА СЪС СЪБИРАНЕТО НА КРЪВНА ПЛАЗМА, НЕЩО СЕКНА БИЗНЕСА?!
  • 13 СЗО

    1 0 Отговор
    ... изпрати помощ от COVID19 на целия свят. Все още не можем да се оправим от нея.
Новини по държави: