Last news in Fakti

16 Октомври, 2021 09:27 1 189 2

Европа е готова за среща с Иран заради ядреното споразумение

  • иран-
  • техеран-
  • ядрена сделка

Пратеникът на ЕС Енрике Мора беше в четвъртък в Техеран, за да настоява за точна дата за възобновяване на преговорите

Европа е готова за среща с Иран заради ядреното споразумение - 1
Снимка: shutterstock

Първият дипломат на Европейския съюз Жозеп Борел заяви, че има готовност за среща с представители на Иран като част от усилията за съживяване на блокираното ядрено споразумение от 2015-а година, предаде Ройтерс.

Борел не уточни кога очаква да се състои подобна среща.

Той призова за търпение, защото международната общност не може да си позволи провал.

В Евросъюза не са съгласни с предложенията от САЩ и Израел да се окаже, ако е необходимо, и военен натиск, за да се завърне Иран към споразумението, което го възпира да създаде ядрено оръжие.

Пратеникът на ЕС Енрике Мора беше в четвъртък в Техеран, за да настоява за точна дата за възобновяване на преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    4 0 Отговор
    Геополитически, гледайки напред, бъдещето на Ирак в Западна Азия отсега нататък ще бъде неразривно свързано с евразийската интеграция. Не е изненадващо, че Иран и Русия бяха сред първите участници, които официално поздравиха Багдад за гладките избори.

    Муктада и садистите ще са много наясно, че Оста на Съпротивата-Иран-Ирак-Сирия-Хизбула в Ливан-се засилва с всяка минута. И това е пряко свързано с партньорството Иран-Русия-Китай, засилващо интеграцията на Евразия.
  • 2 въпросче

    0 0 Отговор
    Готви ли се ядренната ТСВ?
Новини по държави: