Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 12:41 3 188 51

Украйна плаши Русия с британски ракети

  • украйна-
  • русия-
  • ракети

Ракетите въздух-земя Brimstone са разработени от оръжейния консорциум MDBA и са специално за британските военновъздушни сили, като могат да поразяват по няколко цели наведнъж

Украйна плаши Русия с британски ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна ще има възможност да унищожава военни кораби на Руската федерация при проявена от тях агресия с новите ракети Brimstone, които се очаква да бъдат доставени скоро от страна на Великобритания. Това заяви в интервю за сайта "Оборзеватель", цитиран от РИА Новости бившият заместник-началник на Генералния Щаб на Украйна Игор Романенко.

Новината за очакваната продажба на британското оръжие на източноевропейската държава бе съобщена във вчерашния ден от в-к The Times.

Ракетите въздух-земя Brimstone са разработени от оръжейния консорциум MDBA и са специално за британските военновъздушни сили, като могат да поразяват по няколко цели наведнъж. Сделката за доставка на новото въоръжение е сключена през юни.

Според ген. Романенко Украйна вече ще има възможност да унищожава и "голям кораб на противника" - т.е. Русия. По думите му новите ракети ще помогнат на страната да води "асиметрични бойни действия" срещу далеч по-многобройния като човешки ресурс и въоръжение противник.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    97 17 Отговор
    Украйна ще става все по-голям проблем за Русия. А можеше през 2014-та да приключи всичко. Путин не трябваше само да вземе Крим, а и да прати войските да свалят фашистката хунта в Киев.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Евробалалайка

    66 8 Отговор
    това е Украйна!
  • 4 JEB

    13 67 Отговор
    съдейки по историческите документи от последните войни..едва ли трябва да взимаме под внимание руският флот..

    Коментиран от #18

  • 5 ОТ ОФ то

    9 64 Отговор
    Русия на Путин може да се изплаши само от фамилията Родшилд ,на която служат.
  • 6 Sieg

    77 12 Отговор
    Русия по всяко време може да си вземе украйна, все пак си е тяхна.
  • 7 Я па тоя

    70 8 Отговор
    той англииския кораб избяга като го запукаха руснаците,тея сега се дървят на тях с някакви ракети. Нали при първата изстреляна ракета и Украйна вече е само история.

    Коментиран от #28

  • 8 С ракети или брикети

    55 6 Отговор
    че не разбрах.Щото брикетите са в Донбас,Донецкий басейн..
  • 9 Някой

    61 5 Отговор
    Плаши Русия! Страшното е да не ги умори от смях!
  • 10 Ланс Линк

    51 6 Отговор
    На това му се казва-на гол тумбак ,чифте пищови.
  • 11 Начи кво?

    58 9 Отговор
    Хохляка плаши руснака,който му е средно между брат и първи братчед с ингилизки тояги?! Де брее.Ще видите газ като дойде дядо Мраз.Но първо ще си бръкнете в "карманите"..
  • 12 доган

    7 26 Отговор
    Скавяните са глупави хора!

    Коментиран от #38

  • 13 Ввв

    27 3 Отговор
    Всичко е дрънкане на оръжие,нито Русия,нито Украйна ще направят нещо,защото след това ще ходим с тояги по пещерите
  • 14 КОНТРАТА

    33 6 Отговор
    Тоо ако ставаше толкова лесно да пиразиш руския боен флот. А С400 базирани на руските крайцери влизат ли в сметките на умрелите бендери?
  • 15 Бесен Язовец

    31 4 Отговор
    Се замечтала мър.шата украинска да поразява руски бойни кораби!
  • 16 АКО ПИСАТЕЛЯ НА СТАТИЯТА

    34 5 Отговор
    ДОБРЕ ЛИ СИ С ГЛАВНИЯ АКО СЕ ОПИТАТ И С УКРАЙНЦИТЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО БАРАБАР С АМЕРИКАНСКИТЕ И ПИЯНИ АНГЛИЙСКИ ИНСТРУКТУРИ ДО 48часа ДА ГО ЗНАЕШ С МЕЧКА КРУШИ НЕ СЕ ЯДЕ СПРАВКА ИЗВИНЕНИЕТО НА ЕРДОГАН НА КРАКА ПРИ ТАТКО ВОВА ИНАЧЕ ПРЪСКАТ ИМ СЕ ФЕСОВЕ ЧАЛМИ ЛИ СТАВА ЦАПАНО ДУПЕ
  • 17 JEB

    5 22 Отговор
    историческите документи казват че на входа на ленинградското пристанище..на одеското пристанище и на севастополското пристанище
    са захвърлени морски мини и всякъкво движение на морски съдове там е спряло..и се е наложило тиквите да се бият пеша по плажовете защото нямат капацитет да воюват по море
  • 18 Раша

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "JEB":

    Хубаво,-не взимай.
    И те каня да се озовеш в украинските окопи.Дай им кураж и надеждата за победа.

    Коментиран от #21

  • 19 Нов

    19 2 Отговор
    Сън .. вестник,,Сън"

    Коментиран от #47

  • 20 JEB

    3 15 Отговор
    кое ще бъде по различно сега..при условие че цялото нато има опция да доставя дрон мини под вода

    Коментиран от #26

  • 21 JEB

    3 18 Отговор

    До коментар #18 от "Раша":

    барт ме аз ако се озова в украйнските окопи така както стрелям
    считай че ще имат много големи загуби отсрещната страна

    Коментиран от #29

  • 22 JEB

    1 18 Отговор
    правехме много модерна стрелба с движение ние в нашата школа
    случайно на изпита уцелих всички мишени и ми останаха 4 патрона
    по принцип уцелвам във 5 от 6 случая аз
  • 23 United states

    5 37 Отговор
    През последните няколко дни в Донбас има още взривени складове с боеприпаси , което като време съвпада с мобилизирането на турските дронове. Това не е съвпадение. Украинската армия става все по-силна и вече е на 25 място в света. Русия вече не може да напредва и рано или късно Украйна ще бъде част от НАТО. Тогава , а този момент ще дойде много по-скоро отколкото си мислите, Русия ще се окаже опряла на непреодолимите за нея граници на НАТО. Който знае какво пише в дългата телеграма на Джордж Кенан и които знае какво означава една власт да приема себе си за универсална, той е наясно че в Донбас Русия СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТА СИ Русия се бори за живота си , но сега ги няма Щатите да ги спасяват, защото Щатите са съюзник на Украйна , а най-важното от всичко е кой ти е съюзник. На Украйна Щатите на Русия Армения… приятен ден

    Коментиран от #27, #30, #32, #40

  • 24 оня с коня

    7 17 Отговор
    Русия НАИСТИНА е разтревожена не на Шега от Ситуацията но НЕ конкретно от въпросните Англ. Ракети,а от Отваряне на Кутията на Пандора относно Въоръжаването на Украйна.Защото е ясно,че след Американските Доставки на "Джавелин" и Настоящите Ракети следват УДАРНИ ДОСТАВКИ на Всякакво военно Оръжие и от останалите Водещи Военни Производители в Света - Германия,Франция,Израел и т.н.Което пък неминуемо ще доведе и до поява на Черешката на тортата- Приемане на Украйна в НАТО.

    Коментиран от #49

  • 25 Черен Петър

    23 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Украйна ще има възможност да унищожава военни кораби на Руската федерация при проявена от тях агресия с новите ракети...
    Друг въпрос е дали ще посмеят, а още по-друг е дали руснаците ще ги чакат да ги изстрелят...
  • 26 Хахахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #20 от "JEB":

    Колега надявям се си наясно че това не е CS хаха имаш ли представа какво е са ти засвистят куршуми ощоло главата или супермен няма такива притиснения
  • 27 Мечо Пух

    16 3 Отговор

    До коментар #23 от "United states":

    Ъхъ, я да ни припомниш кога щатите са спасявали руснаците и от какво, че нещо не се сещам за подобно действие от страна на изключителните...А, да, може би смяташ, че ленд лиза е спасил руснаците ли? Грешка, драги, голяма грешка...Но явно така вече ви учат в училище...
  • 28 Българин

    8 25 Отговор

    До коментар #7 от "Я па тоя":

    Британския кораб не е избяга и руснаците не са го запукали, а се опитаха да го настигнат и коритата, които бяха пуснали да го гонят се повредиха.След това велия и могучая Просия рева и искаше Великобритания да плати ремонта на(забележи) китайските двигатели на руските гемии.

    Коментиран от #42, #44

  • 29 Раша

    16 3 Отговор

    До коментар #21 от "JEB":

    Слушай,плейбой.Ти даже и "next" не успееш да кажеш.
    И никой няма да зареве за теб!
  • 30 1245шеш

    20 2 Отговор

    До коментар #23 от "United states":

    Казваш значи, че агресорът не спазва никакви международни правила и закони и се готви да нападне Русия. А ние ще плащаме. И се кефиш на тая новина, нали? Нещо не си със всичкия си. Е, не вервам да очакваш как хората по света нема да ги мразят все повече и повече. Накрая ще се обединят на страната на руснаците и ще се свърши с тоя кравешкицирей.
  • 31 Един

    13 3 Отговор
    Само така Украйна ще извади UK от кризата : УКрайна ще хвърля по Русия UK-ракети и ще подпомага съществено UK икономиката!
  • 32 В е л и к и я

    5 14 Отговор

    До коментар #23 от "United states":

    Нямам нищо нито против едните или другите но Русия в момента е в много по тежко положение от Украйна , последните могат да взимат и компоненти за военното си производството от където си искат и цели системи докато Русия не може един свестен и надежден самолетен двигател да направи в момента и никой не и дава нито технология нито нищо ... ! Така е , винаги има такова противопоставяне при държави с общо минало . Според мен е излишно но всеки си има своята истина..

    Коментиран от #48

  • 33 1122

    15 4 Отговор
    Много глупости,наведнъж.Коя по напред.Малко мислете,тогава пишете измислици.На всички е ясно,че младото поколение не чете, не знае история-нито българската,нито френската, нито руската.Потърсете някакви документи,осведомете се,кога тъпите сащ са помагали на Русия.Да, като първи страхливци,се включиха във ВСВ, когато изходът от войнота ,Русия беше решила сама..Никой не помагаше на Червената Армия.Гейовете от запад и тъпите сащ се включиха накрая,защото предстоеше преразделяне на баницата-глупавите щати и противните англичани искаха да ядат от баницата.Така и стана.Разбира се Русия получи големия дял и такива недоразумения като Литва, Латвия, Естония,а сега Бандеровците/или привъжениците на Хитлер/,мислят че ще уплашат с някакви ракетки, Русия.Русия е Империя.Това гейобществото и мързеливите негри и бели негодници от сащ ,не могат да проумеят.България е бивша Империя-дала азбука и Православна вяра на Русия.Ако имахме армия ,впианчената паплач от сащ ,не може да се бори с българите.Това определение за американката войска"впианчена паплач ",е цитат от книгата на Богомил Райнов,"Нощни булеварди".Изключително ,точно определение.Погледнете тъпите, безнравствени американски филми-всеки кадър е наливане с алкохол и псуване.Защо ,тогава искаме ,младите,да не се бият, да не пият.Те гледат тази американска пошлост и копират.И ,да въпросът е Украйна-когато тя /"украина-означава покрай, накрая/ прекали, Русия просто ще я прибере до себе си,така искат 90% от украинците.
  • 34 1122продължение

    24 4 Отговор
    Нито Нато, сащ, другарите в Брюксел нищо не могат ,да направят.А Крим е руски от времето на Екатерина Велика.Нищо лично,само историческа истина.
  • 35 Зрител

    11 2 Отговор
    Смях!
  • 36 За съжаление

    11 2 Отговор
    Тия укри излязоха в пъти по тъпи даже от талибаните лелеее то бива да ди г лам ама тия са извикали
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Цветето

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "доган":

    Направи си изследване на ДНК и ще видиш, че не си такъв за какъвто се мислиш.
  • 39 Сандо

    13 2 Отговор
    Толкова много коментари и нито един не осъжда англичаните за опита или съдействието им за разпалването на нова война,която лесно може да се превърне в световна и дори ядрена.Абе хора,няма ли поне малко да се разтревожите,че и нас ни вкарват в кюпа пушечно месо и бъдещето на държавицата ни виси на косъм?

    Коментиран от #51

  • 40 Поп Андрей

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "United states":

    Забрави ли за Афганистан чадо или за съюзниците на Грузия? Горкият Наакашвили, как си гризкаше вратовръзката? То ката имаш такива съюзници врагове не ти трябват.
  • 41 ПЕНКО

    1 11 Отговор
    " КОСМИ ЧЕШЕШТЕТЕ " ВОЙСКИ НА УКРАЙНА + РОКЕТ БРИТАНИК --- СА НЕПОБЕДИМИ В МОРЕТО НА ОДЕСА !!! РУСКИТЕ КОРАБИ СЕ ОТТЕГЛЯТ ПАНИЧЕСКИ КЪМ ТУРСКИЯ БРЯГ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 42 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Не ми кради ника, русофобче неграмотно !
  • 43 Риналдю

    1 6 Отговор
    За толкова години руска агресия,западняците най-накрая доставиха на Украйна в малки количества съвременни оръжия-Джевелин и Бримстоун,с които могат да пуснат доста кръв на мужиците.Но за нещо по-сериозно,са достатъчно уклончиви и украинците сами разработват по-големи ракети.Струва ми се,че Запада не иска Украйна да нанесе поражение на сепаратистите подкрепяни от Русия,а там да тлее един постоянен конфликт.
  • 44 mi6osp

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Прав си само,че британският кораб избяга бързо. Почти толкова бързо, колкото САЩ от Афганистан. Обяснимо- бягането по вода е по-бавно😃
  • 45 бе тооо

    6 2 Отговор
    Плаши, ама дано въпросните ракети са с по компактни размери,че кога бай Мецан им ги насоса у,, дивия,да не ги боли много .Ко да праиш-не са виновни че са прости.
  • 46 От страни

    1 0 Отговор
    Както казват русняците: да плашиш таралежа с гол г.ъз. То беше Иловайск, Дебальцево а ще бъде един голям котел - Украйна. Да благодарят Путин че ги има за един народ с русняците..
  • 47 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Нов":

    Малка корекция - вестник "Влажен сън".
  • 48 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "В е л и к и я":

    Малииии. В Карлуково да не са сложили компьютър при болните? Или някой от докторите си е забравил планшетката?
    Толкоз глупости наниза че направи гердан.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Дедо Минчо

    0 0 Отговор
    Виа сте луди бре! На мене ми са вкисна виното.
  • 51 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Сандо":

    в Украйна няма военно ембарго всеки може да продава друже.
Новини по държави: