Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 14:50 1 855 29

Китай намалява домашните за учениците

  • китай-
  • домашни-
  • ученици

Ново законодателство

Китай намалява домашните за учениците - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай прие нов образователен закон, съобщи ТАСС.

Идеята е да се ограничи натоварването на учениците. Визират се домашните и частните уроци.

Важно е регионалните ръководители да гарантират, че двойното натоварване ще бъде намалено. Родителите трябва да се погрижат учениците да имат достатъчно свободно време за почивка и упражнения.

Това може да им позволи да избегнат прекаленото застояване пред компютрите. Китайският парламент разглежда различни нови закони.

Те трябва да гарантират и доброто поведение на децата. Домашните ще бъдат намалени, както и извънкласните уроци.

Очаква се образователният персонал да одобри промените.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    8 11 Отговор
    Чудесно ! Откога пиша, че простолюдието не е нужно да бъде дори полуграмотно ! Лао Дзъ казва, добрият владетел държи търбусите на поданиците си пълни, а главите празни ! 😉

    Коментиран от #18

  • 2 6969

    13 8 Отговор
    Домашни - това са пълни глупости. Да си учиш уроците вкъщи - добре, ама да се занимаваш да пишеш и домашни по всички предмети...

    Коментиран от #11

  • 3 Грета улавото

    7 11 Отговор
    Китай да вземе да си намали населението, че пренаселиха планетата и ми откраднаха улавото детство!

    Коментиран от #6

  • 4 Баба Тонка

    13 1 Отговор
    Китайската азбука се състои от йероглифи, които носят смисъл, но нямат еднакъв звуков израз в целия Китай. Един и същи йероглиф, в една част на Китай ще се произнесе като мун, а в друга - като пингуо, но и двете ще означават ябълка. За да бъдете грамотни в Китай, трябва да знаете 3000 три хиляди йероглифа, които са просто картинки с чертички. Това се получава сравнително лесно само при хората, които са от зрителен тип, които помнят лесно образи. Останалите не се справят с тази писменост, затова грамотността в Китай е доста ниска. Когато учат например химия, те не само научават формули, но и много нови йероглифи, което прави процесът доста по-сложен, отколкото при нас, които имаме буквена писменост. Затова китайските ученици просто не се справят. Това се има предвид. Слава Богу, че ние пишем с букви. Един проблем по-малко!

    Коментиран от #13, #16

  • 5 Иван Грозни

    13 1 Отговор
    Болшинството от нашите професори са драскачи, преписвачи и балалайки. Надпреварват се да оригиналничат, а в същото време съсипват децата. Проф. Герджиков няма да може да пренесе чантата на ученик от 5 клас на 300 метра ама е готов да задава въпроси. Това е най-лесно. По-трудното е да прецениш на кого да ги задаваш и от гледна точка на какъв. От катедрата е лесно. Задавай си въпросите на студентите, а не на президента. На арената на политиката си никой.
  • 6 Госあ

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Грета улавото":

    Аааа чакай сега, Китай е приблизително 10млн квадратни километра, а ЕС - 4млн. Населението на Китай е 1,3 млрд, а на ЕС - 520 млн. Колко по населен да е Китай, М ?

    Коментиран от #7

  • 7 Грета улавото

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Верно бе, ама че съм улава!

    Коментиран от #8

  • 8 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Грета улавото":

    Ами верно, я ! Друг е въпросът ако всички китайци бяха такива консуматорчета и с толкова претенции като т.нар европейци от ЕС, какво щеше да стане. А трети е въпросът, че най големите консуматорчета са всъщност западно европейците, ние от изтока винаги сме били по целомъдрени.

    Коментиран от #10

  • 9 Костова

    3 2 Отговор
    Точно освобождаване на децата от домашни упражнения ще увеличи времето им за електронни игри на компютъра. Глобалистите наистина внедряват плана си да унищожат съвсем образованието. Ще има бедна класа, децата на която ще учат само азбуката и криво ляво да смятат. Плюс по някои съвсем практични навици за бъдещите им професии с ниска квалификация. Децата на богатите обаче няма да се осбонождават от домашни. Всъщност и сега в много частни училища в Англия и Америка мобилните телефони с Интернет на учениците когато са в клас са забранени. За да не се разсейват от учебния процес.

    Коментиран от #14

  • 10 Ерец

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Целомъдрени били викаш . Предполагам щом си от Изтока трябва да знаеш ,че японците пишат дете в проста форма с този йероглиф 子 ( ко ) .Също така за изписването на думите свършен , завършен , край и други използват йероглифа 了 (рйо) . Та древните китайци когато са съставяли йероглифите (знаци носещи смисъл) са проявявали изключително въображение така ,че знакът да бъде по възможност подобен на това което изразява . Та в дадения случай 子 наподобява детенце което си е разперило ръчичките в страни . А при съставянето на 了 са вложили въображението си подчинени от един закон . А този закон в древвната поднебесна империя е гласял на дете което лъже да му се отрязват ръцете от рамената - което е свързано със сършек , край . И този знак носител на нечовешка жестокост се използва и до ден днешен !

    Коментиран от #12, #15, #17

  • 11 Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "6969":

    Да, ако смяташ да се реализираш като шофьор или строителен работник, няма нужда да пишеш никакви домашни. С уважение към тези нелеки професии, никого не искам да обидя. Там просто се залага на други качества. Как ще се научиш изобщо да мислиш и да се справяш със сложни тематики, ако те освободят от самостоятелните учебни задачи в къщи?
  • 12 Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ерец":

    В глаголицата всяка буква също е имала конкретно значение. Японската и китайска калиграфия доказано развива мозъка. Правени са опити в американски университети,като разделили студентите на две групи. В едната ги занимавали с калиграфия по няколко часа неделно. Точно тази група постигнала на изпитите много по-добри резултати. Въобще калиграфията е суперско и увлекателно занимание. Купих си комплект от Интернет и почнах.
  • 13 Костова

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Баба Тонка":

    Точно така. Изобщо малко хора в Китай знаят 3000-те йероглифи. Но това не им пречи да са грамотни до някаква степен. Пишат и четат, дори завършват и университети без да знаят цялата азбука.
  • 14 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Костова":

    Ама Си забрани онлайн игрите повече от три часа седмично ! Не забравяй. Също така гледа с лошо око на образите от кейпопа 😂 Не ги мисли китайците, имат отлична селекция от хиляди години. Не отричам, че болшевиките на Мао малко са пообъркали нещата, но те са били необходимо зло щом така са стекли нещата.

    Коментиран от #19

  • 15 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ерец":

    Хубаво е , че имаш познания за канджи -да си призная моите не са големи, тогава би трябвало да си наясно и с източния минимализъм. Това имам предвид. А в случая имах предвид, че ние източноевропейците включая и руснаците никога не сме били тъй кичозни и лакоми като западноевропейците. Не сме семпли и като японците и има известна буржоа, но е нищо сравнение западна европа.

    Коментиран от #20

  • 16 Груйо

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Баба Тонка":

    Бабче, йероглифите са трудни наистина, но причината за голямото ниво неграмотни, най вече от по старото поколение е културната революция на Мая между 60те и 70те години на 20 в. Училища, университети, всичко е затваряло, учителите са изкарвани по улиците и публично бити от учениците, а студентите масово са били изпращани по селата да работят и изпитат селския живот на гърба си. Било е страшно.
  • 17 Груйо

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ерец":

    Виж, това нещо за рязането на детски ръце, не го вярвам, но ако ми пратиш източници да прочета, може и да се съглася с теб.

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 18 Груйо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Аратлик, има една нова Тайванска песен в хубава, казва се 玻璃心, вече събра 13 милиона гледани за 10 дни. Поздравявам те с нея, теб и идола ти Си :)))
    Ако не ти е толкова добър китайския, си пусни субтитрите за да я разбереш.

    Коментиран от #22

  • 19 Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Напълно прав сте, увлякох се и забравих, че в Китай децата имат ограничение за часовете в Интернет. Не ги мисля аз китайците. То най-обхватното следене в света сега е там. И разните им социални стимулирания. Получаваш
    привилегии само, ако се държиш послушно и другите членове на обществото те оценяват добре. Китай ми е интересен заради хилядолетната си култура. Ще видим новите им системи за непрекъснато наблюдение и контрол докъде ще ги доведат.

    Коментиран от #21

  • 20 Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Японският минимализъм. Много интересна тема. Скандинавският минимализъм в интерниорният дизайн е по-различен. Предпочитам японския . Но сравнително новия стил Japondi, смес от японски и скандинавски минимализъм наистина е интересен. Японците са минималисти дори в ландшафното оформление на дворовете си. Обяснението било че били в непрекъснати граждански войни и нямали време да садят цветенца. 🙂

    Коментиран от #25

  • 21 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Костова":

    Ами идеята им е когато въведат напълно плановата икономика и разпределение на благата според рейтинга на всеки и съответно мястото му в йерархията да има известна разлика и в правото на това което получава. Казват, че това ще бъде извършвано безпристрастно от машината и за това ще ползват изкуствения интелект - за регулация и планиране на потреблението, което да доведе до устойчиво развитие и йерархична структура на обществото. Все хубави неща, като се постави и социален минимум и максимум.
  • 22 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Груйо":

    Аз слушам китайски изпълнителни от континента ;) тайванците са китайци много повлияни от антикултурата на САЩ.

    Коментиран от #23

  • 23 Груйо

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Викаш само brainwashing музика слушаш само 😄, ами той съвременния поп в Китай е копие на западната музика, дори и китайски хип хоп си имат. Пусни си тази песен, която ти казах да се посмееш, но ако си в Китай, ще ти трябва VPN, там е забранена вече.

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Груйо":

    Офффф не съм ! Чакам времената като отмине вируса. Всякакви проекти и колаборации са замразени в момента. И пънк имат ! Най важното, освен пианисти. 😂 и да ти кажа, Си изобщо не ги закача, като няма откровена капиталистическа пропаганда. Ще я видя.
  • 25 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Костова":

    Вишните са достатъчни 😁 Както казва Мусаши, благородника съзерцава цветовете, а простолюдието обира плодовете 😅
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ерец

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Груйо":

    Посочих ти източник за произхода на китайските йероглифи в коментар 26 и 27 , но веднага ги премахнаха . Предполагам заради латиницата на адреса . Затова вкарай с латински букви канджинонаритачи.ком
    Но трябва да владееш японски език . Успех !

    Коментиран от #29

  • 29 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ерец":

    айде, айде и японците си измислят.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания