Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 22:40 2 009 16

И руското разузнаване отхвърли твърдения, че Москва готви война в Украйна

  • русия-
  • нато-
  • украйна-
  • крим

Службата заявява, че САЩ изпращат на съюзниците си абсолютно фалшива информация за концентрация на сили на територията на нашата страна с цел военна инвазия в Украйна

И руското разузнаване отхвърли твърдения, че Москва готви война в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската Служба за външно разузнаване отхвърли днес нарастващите западни опасения, че Москва планира инвазия в Украйна, предаде АФП.

„Американците рисуват плашеща картина на орди руски танкове, които ще започнат да разрушават украински градове, заявявайки, че имат „достоверна информация“ за руските намерения“, обяви СВР в рядко становище до руските информационни агенции.

Службата заявява, че САЩ изпращат на съюзниците си „абсолютно фалшива информация за концентрация на сили на територията на нашата страна с цел военна инвазия в Украйна“.

По-рано днес Кремъл също отхвърли обвиненията, че се готви за военно нападение над Украйна, предаде Ройтерс.

Шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов заяви в интервю през уикенда, че Русия е разположила над 92 хиляди войници по границата си с Украйна и се готви за военна офанзива в края на януари или началото на февруари.

По думите му едно такова нападение вероятно ще включва въздушни удари, артилерийски обстрел и настъпление с бронирани машини, последвани от въздушни десанти в Източна Украйна и морски - в Одеса и Мариупол, както и набези от съседен Беларус

От руска страна опровергаха обвиненията и изразиха тревога, че в Украйна се доставят големи количества оръжия.

„Количеството на провокациите расте, значително расте, като те се осъществяват с използване на въоръжение, което се доставя в Украйна от страни в НАТО, и то в нарушение на минските договорености“, каза Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    19 4 Отговор
    Мисля да празнувам Нова година в Киев!

    Коментиран от #10

  • 2 Ингилизи

    28 4 Отговор
    Ако Украйна продължава да събира "приятели" от цял свят, някой от тях може да им запали чергата и тогава те сами ще са си виновни.
  • 3 Гълъбина Цветиславова

    23 1 Отговор
    Аз вярвам само на Джамбазов, много е честен и почтен, в рамките на русофобията! За тубичка вазелин ни разказва сънищата и срещите си с руснаци в тях!
  • 4 Соцагент007

    5 22 Отговор
    Абе не знам кой лъже повече,но си спомням,че Путин няколко дена след инвазията в Крим повтаряше "их там нет" и разправяше някакви небивалици за "зелени човечета".

    Коментиран от #13

  • 5 ха ха хаааа

    3 18 Отговор
    Руското разузнаване го знаем - ИХТАМНЕТЫ ....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стига бе

    18 1 Отговор
    Абе те преди месец заявиха, че ще водят война с Русия за Крим, а сега се дивят, че отсреща струпват техника за отпор. Не, че съм за, но САЩ колко държави запали и обезкърви през последните десетилетия? Преди месец изплю сдъвкания Авганистан... А в Крим май живеят по-добре от в Украйна.
  • 8 az #Контрапропаганда

    19 1 Отговор
    Вероятно западът подготвя провокация на Киев срещу ЛНР/ДНР скоро и чрез настоящите обвинения към Москва подготвя пропагандното й прикритие.
  • 9 Yamaha

    10 1 Отговор
    Говедарите са клеветници и интриги номер 1 на Планетата, те се хеанят и издържат от конфликти!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сократ

    8 2 Отговор
    Най гнусното което може да се случи на една държава е да пуснеш говедата в държавста си ще опасат всичко и ще ти опустошат държавата!
  • 12 Костова

    9 1 Отговор
    Съвсем неподходящ е януари нападение. Много празници има. Руснаците до 14 януари ще се веселят. Посрещат традиционната за целия свят Нова година, после ще имат съответно Бъдни вечер и Коледа по Стари стил, също неработни дни. След тях, на 14 - ти за финал идва и посрещането на Новата, Стара година. А след толкова тежки празници трябва почивка. Така, че украинците по-добре да не се надяват.
  • 13 Не знам за

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Соцагент007":

    Зелени или Червени човечета, но руска армия (законно по договорености с украинците) имаше 22 хиляди човека. Също с такава численост и украинска армия.
  • 14 Евгени

    3 2 Отговор
    Хахахаха Масква отхвърли хахахаха
  • 15 big

    4 1 Отговор
    Тази информация за евентуално нападение от страна на Русия е фалшива, но целта е да се прехвърлят войски на НАТО и най-вече да се оправдаят доставките на летално оръжие на фашисткия режим в Киев в противоречие с резолюциите на ООН, СЕ и ПАСЕ.
  • 16 12345

    2 1 Отговор
    Кой нормален човек ще започне война до границите си? Сега е модерно да се воюва надалеч.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания