Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 15:25 1 271 2

Иран е решен да запази споразумението за ядрената програма

  • иран-
  • ядрена сделка-
  • аятолах али хаменей-
  • доналд тръмп

Целта на преговорите в австрийската столица, в които непряко ще участват и Съединените щати, е фактическото възстановяване на споразумението от 2015 година

Иран е решен да запази споразумението за ядрената програма - 1
Снимка: shutterstock

Иран е твърдо решен да запази международното споразумение за ограничаването на ядрената програма на страната. Това заявиха от външното министерство на ислямската република преди началото на нов етап преговори относно сделката във Виена.

"Ако и другата страна покаже същата готовност, ще сме на правилния път към споразумение", заяви говорителят на министерството Саид Катибзадех.

Целта на преговорите в австрийската столица, в които непряко ще участват и Съединените щати, е фактическото възстановяване на споразумението от 2015. Вашингтон излезе от сделката при предишния президент Доналд Тръмп, а впоследствие Иран наруши някои от условията ѝ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    5 0 Отговор
    Това в последното изречение по същество не е вярно. Когато една страна излезе от даден договор другата не е длъжна да го спазва така, че иранците нищо не са нарушили.
  • 2 Бай Манчо

    5 1 Отговор
    Иран никога не е искал да излиза от споразумението , американците излязоха едностранно - за какви нарушения говорят след като НЯМА споразумение от 2015 . Сега Иран ще влезе отново но ще има определени условия - тъпите янки отново искат някой друг да плаща за простотиите които са натворили . Дипломацията и говорителката на департамента им са направо комични .