Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 18:50 1 650 19

Китай и СЗО са обсъдили нуждата от изясняване на произхода на COVID-19

  • произход-
  • китай-
  • сзо-
  • коронавирус-
  • тедрос гебрейесус-
  • пандемия-
  • вирус-
  • лаборатория

Теорията, че COVID-19 произхожда от лаборатория, бе отхвърлена

Китай и СЗО са обсъдили нуждата от изясняване на произхода на COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус е обсъдил с китайския премиер Ли Къцян нуждата от по-силно сътрудничество относно произхода на COVID-19, предмет на спор и полемика, който обтегна отношенията на Пекин със Запада, предаде NOVA.

Шефът на СЗО преди това бе призовал настойчиво Китай да предостави повече данни и информация, свързани с произхода на вируса. Сега в Туитър той каза, че е имал удоволствието да се срещне с Ли Къцян и двамата са обсъдили нуждата за по-агресивни усилия относно справедливото разпределяне на ваксините по света, така че през тази година да бъдат ваксинирани 70% от цялото население.

"Ние също така обсъдихме нуждата от по-силно сътрудничество относно произхода на COVID-19, което да е подкрепено от науката и с доказателства", добави ръководителят на СЗО. Миналата година СЗО създаде научно-консултативна група, която да проучи произхода на новите патогени и призова Китай да достави необработени данни с оглед подпомагане на ново разследване за произхода на COVID-19. Но Китай отказа, като се аргументира с правилата за запазване на личния живот на пациентите. Китай постоянно отрича твърденията, че вирусът е изтекъл от специализирана лаборатория в град Ухан, където за първи път той бе открит в края на 2019 г.

Съвместно изследване на Китай и СЗО, публикувано миналата година, отхвърли теорията, че COVID-19 произхожда от лаборатория, като каза, че по-възможната хипотеза е той да е заразил хората по естествен път, вероятно чрез търговия с диви животни. Миналия ноември Китай заяви, че разсекретен доклад на американското разузнаване, в който се казва, че е възможно пандемията да произхожда от лаборатория, е научно необоснован и недостоверен.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    10 0 Отговор
    А Грузия защо не е включена?
  • 2 Амче

    20 4 Отговор
    то е ясно. САЩенски вирус е изследван в лаборатория в Ухан и е изпуснат...
  • 3 идиот

    24 1 Отговор
    и едните,и другите знаят много добре за произхода на ковида,ама се правят на луди!

    Коментиран от #5

  • 4 Верно ли

    15 0 Отговор
    "Теорията, че COVID-19 произхожда от лаборатория, бе отхвърлена" В краварския енат друго разправят, че даже и документи размятат, ама щом ти Денисчо ттй си написал, така ще да е!
  • 5 Ковидарите

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "идиот":

    Естествено, че Ковидарите се праввт на луди иначе, ще трябва да отговарят пред международен трибунал за геноцид и най-важното за тях огромният бизнес с "ваксини", ще спре, а те както нагло заявяват си имат план 70% от световното население!!!!

    Коментиран от #9

  • 6 Птичи грип

    2 0 Отговор
    Птичи грип
  • 7 От Форъ Детрик

    11 0 Отговор
    От там произхожда, не от Китай!
  • 8 ДаЗдраПерМа

    6 0 Отговор
    има съвпадък през 2002 и 2019 и в двата случая излизат вируси когато Китай е на кръстопът

    Коментиран от #11

  • 9 затоплят бавно водата

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ковидарите":

    с маските и ваксините, шепа психопати искат да ни сварят като жаба!
  • 10 макс

    14 0 Отговор
    Като разберете кои хора са си удвоили печалбите през последните две години,ще знаете кой е пуснал вируса.
  • 11 Иииии

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "ДаЗдраПерМа":

    Защо пък Китай да е на кръстопът? По скоро ковида беше да изпуснат малко балона....

    Коментиран от #13

  • 12 Мнение

    7 0 Отговор
    Американска или британска е лабораторията от която го "изтърваха" това трябва да открият. Причината е ясна, да се предизвика дълбока рецесия и евентуално световна война както е записано в протоколите на ционските мъдреци.
  • 13 ДаЗдраПерМа

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иииии":

    2002г. две власти едновременно управляват и не се признават 2019г. след санкциите на Тръмп американистите в политбюро искат Си да измени курса, информацията която идва за 5-6 заразени на ден когато в една Австрия са 60хил говори за паралелни структури за управление. Реалните заразени би трябвало да са от 1млн600хил до 1млн800хил на ден според цифрови модели.

    Коментиран от #14

  • 14 Иииии

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДаЗдраПерМа":

    Не зная, но на мен лично това не ми изглежда прсвдоподобно. Повече ми се струва, че е заради световната финансова система. Предвид факта, че през есента на 2019г финансовата система беше подложена на силен натиск и тогава централните банки изпаднаха в паника да спасят фалиралатаа банкова система с огромна ликвидност. Удобно за банките имаха извинение за това печатен на пари... И след няколко седмици се появи ковид. Обикновено при това положение трябваше да се започне война, но пандемията създадена в лаборатория работи още по добре! Другото, което е факт, че тази лаборатория се финансира от Фаучи, който сега е разследван в щатите. Но да го оставим него, той е пионка. Зад цялата тази схема стои мощният инвестиционен фонд BlackRock, Същият инвестиционен фонд след избухналата финансова криза през 2008 г. Дойдоха в Европа (експерти от фонда) да спасяват положението. Колко са го спасили... не мога да твърдя. Има коментари на световни икономически експерти, че били помогнали.. През 2010 година също експерти от този фонд, ходиха в Гърция да помагат за кризата там. Гърците им предложиха за настаняване супер модерно място в Атина, а експертите от фонда тогава отказаха, и бяха наели някакво много непретенциозен място в Атина, където да от седнат. Това като допълнение го написах! А един от основателите на този фонд е собственик на Файзер за ваксините.
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Т е НЕ Знаят,НОООО отхвърлят Лабораторната версия за пръкването на Нещото....А това всеки преболедувал""Нещото"" Знае.нямат как да кажат,ако кажат Лаборатория...трябва да я посочат....тогава ще стане световен апокалипсис!Ще видите,че накрая ще обвинят този,който ви казах...мноого мноого отдавна.
  • 16 Дългия

    0 3 Отговор
    Китайски, Китайски е ! Ако не беше още в началото щяха да пуснат международните инспектори ! Китай води тиха война с запада ! Вижте им бройката заразени на 1.5 милиарда? Смешна цифра сравнена дори с България!!!
  • 17 WJB

    1 1 Отговор
    Да изясня който не е разбрал. Вирусът е изпуснат от американска частна компания финансирана от "Пентагонът", използвала за проучванията си лабораторията в Ухан. Тръмпи е прав, че отговорноста е на Китай, защото САЩ има подобни споразумения като изтеклите "гузински" с Китай и още много страни по света (вкл. и България).
  • 18 да питат мен

    1 0 Отговор
    аз знам че е от лаборатория в сащ
  • 19 Историята

    1 0 Отговор
    СЗО да не се прави на "дръж ми шапката", много добре знаят, че изпълняват план на "някого".
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания