Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Март, 2022 06:46 2 962 12

Япония наложи санкции на Песков, Кадиров и руски олигарси

  • япония-
  • санкции-
  • русия-
  • беларус

Токио удари със санкции физически лица, компании и организации в Беларус

Япония наложи санкции на Песков, Кадиров и руски олигарси - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японското правителство наложи санкции на още 20 руснаци, включително бизнесмени и длъжностни лица, във връзка със ситуацията около Украйна и военната операция на Руската федерация, предаде ТАСС.

Списъкът е публикуван на сайта на японското външно министерство.

Още новини от Украйна

В него попадат прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, първият заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, заместник-ръководителят на президентската администрация Дмитрий Козак, ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров.

Освен това списъкът включва руски бизнесмени, включително братя Ротенберг, Генадий Тимченко, Алишер Усманов. Санкции бяха наложени и на две организации - Агенцията за интернет изследвания и частната военна организация Вагнер.

Освен това японското правителство налага забрана за износ на оборудване за рафиниране на нефт за Русия.

Токио обяви и допълнителен списък със санкции срещу Беларус, който включва 12 физически лица и 10 беларуски компании и организации.

В него са включени ръководителят на Националния олимпийски комитет (НОК) на Беларус Виктор Лукашенко, прессекретарят на президента на Беларус Наталия Ейсмонт. Япония също така налага забрана за износ на Министерството на отбраната на Беларус, включително на въоръжените сили на страната.

По-рано Япония одобри налагането на експортни санкции срещу 49 руски компании и организации, включително Рособоронекспорт, Ростех, ФСБ и Службата за външно разузнаване. Беше решено също така да се замразят активите на Банка Откритие, Новикомбанк, Совкомбанк, ВТБ, Банка Росия, Промсвязбанк и VEB.RF. Освен това бяха наложени персонални санкции на ръководството на Руската федерация. В списъка са руският президент Владимир Путин, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, министърът на външните работи Сергей Лавров, секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, министърът на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа..

    16 5 Отговор
    И джапанките
  • 2 Малчо

    15 12 Отговор
    Ния май са забравили за двете топки падащи от небето

    Коментиран от #11

  • 3 ссср

    11 14 Отговор
    Тия джапанки що се бутат между шамарите , да не станат скоро още една руска република.
  • 4 Гражданин

    11 14 Отговор
    Срещу Агресора само така !
  • 5 Последния Софиянец

    8 1 Отговор
    Пратете им самураи, какви са тия санкции. Нека се почувстват като в средновековието. Ще се побъркат
  • 6 Шматарок

    12 1 Отговор
    Японското правителство изпрати протест до Русия във връзка с включването на Москва в списъка на неприятелските страни и територии, каза на пресконференция генералният секретар на японското правителство Хирокадзу Мацуно.

    Коментиран от #7

  • 7 Шматарок

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шматарок":

    "Включването на Русия (Япония - ред.) като неприятелска страна е жалко. Ние протестирахме по дипломатически канали", каза генералният секретар на японския кабинет.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гинко Б.

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Малчо":

    Май са забравили и кой ги пусна.
  • 12 kkk

    5 3 Отговор
    Я сега подлогите на Козяк да дадат ПЪЛНИЯТ СПИСЪК санкционирани лица за да може всеки да провери кой е наказан... Но няма да го направите щото тогава ще лъсне истината, че е санкциониран и ЖУРНАЛИСТ (Владимир Соловьёв) и това вече не можете да обясните ЗАЩО се прави? На същия му ИЗТРИХА и каналите от ютуб за да не може да изразява мнението си, има поне още 20 канала които са или изтрити цялостно или са със забрана за публикация на видео- свободата на словото е буквално убита от ФАЩ...
    И не бъркайте "забраната на фейсбоклука и туитър" у Русия с изтриването на каналите на някои неудобни хора- забраната на фейсбоклука се заобикаля за 30 секунди с елементарен ВПН...
Новини по държави: