Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Март, 2022 18:18 11 092 178

Чужденци се сражават за Украйна. Кои са тези хора?

  • украйна-
  • чужденци-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски

Британци, американци, финландци, канадци, източноевропейци - чуждестранни доброволци се отправят към Украйна, за да се включат в сраженията срещу руския агресор

Чужденци се сражават за Украйна. Кои са тези хора? - 1
Снимка: UNIAN

Властите в Киев призоваха чужденците, желаещи да се сражават срещу руските войски, да се бият редом с украинците. Миналата седмица президентът Зеленски заяви, че повече от 16 000 чужденци вече са изявили желание да се включат като доброволци. Поне част от тях явно вече са пристигали в Украйна.

„В неделя, на гарата в Лвов група британци във военни униформи чакаха влака за Киев. В добро настроение те се здрависваха с украински бежанци, които им благодаряха, че ще се сражават за страната им. Техен водач е англичанин, който каза, че е служил в британската Кралска морска пехота и е бил съветник по сигурността в Ирак“, се казва в репортаж на агенция Ройтерс. Въпросният мъж нямал представа дали хората му ще се бият самостоятелно или като част от украинската армия. "Украинците изглеждат силни - наистина силни. Щастлив съм да се бия редом с тях", казва мъжът, цитиран от Ройтерс.

Чужди бойци и за Русия?

Според непотвърдени информации Русия също използва чуждестранни бойци от Чечения във войната срещу Украйна. Предполага се освен това, че и войници на Беларус взимат участие в сраженията, но президентът Лукашенко отрече тази информации.

Каква е ситуацията за международните бойци, пристигнали в Украйна? Тези дни външният министър Дмитро Кулеба обяви, че 20 000 души от 52 страни са кандидатствали за присъединяване към Международния легион за защита на Украйна. Все още не е напълно ясно колко от тях са одобрени и пристигнали.

Но придвижването към страната е по-лесната част от мисията. Бивш британски войник, служил в Афганистан, предупреждава: „Ако сте дошли тук като военен турист, това не е място за вас. Реалността на войната може да бъде доста смазваща, особено ако попаднете на фронта“.

Какви хора пристигат в Украйна?

Част от новодошлите чужденци нямат никакъв военен опит, но желаят да нарамят оръжие и да се бият. Има и други, например медици, които нямат намерение да воюват пряко. 29-годишният американец от Чикаго Майкъл Феркол, например, който никога не е и помирисвал война. Той желае да помага в организацията на лечението на ранените. Има, разбира се, и авантюристи. Феркол разказва пред Ройтерс как един финландски доброволец, който също като него се бил присъединил към украинците, му споделил: „Просто искам да убивам руснаци“.

Сред пристигналите в Украйна има британци, които са бивши войници от елитно подразделение, участвало във войните в Ирак и Афганистан. Един от тях коментира, че предстои присъединяването на стотици негови бивши колеги – твърдение, което няма как да бъде проверено. Според него конфликтът в Украйна ще им даде нова цел, ще подсили сплотеността между тях и ще им предостави шанс да правят онова, в което са най-добри: да участват в сражения на бойното поле.

Да се бият на страната на демокрацията

В затворени групи във Фейсбук и Уотсап, в които се влиза само с покана, ветерани споделят чувствителна военна информация, пише още Ройтерс в репортажа си. Там се обсъждат теми, свързани с бронирани жилетки, очила за нощно виждане и инструкции за използване на модерните оръжия, изпратени на Украйна от Запада. Само обучението за ползване на американската преносима ракетна система „Джавелин“, например, отнемало месеци. Някои от пристигналите чуждестранни бойци твърдят, че искат да защитават справедлива кауза - да заемат страна в конфликта между демокрацията и диктатурата. Американското списание „Тайм“ дори направи аналогия между притока на чуждестранни бойци в Украйна и този на доброволци към Испания през 1936 г., участвали в битките срещу генерал Франко.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пабло Ескобар

    181 66 Отговор
    Разбойници!

    Коментиран от #53, #169

  • 2 СВЕТЪТ СРЕЩУ ПУТИН

    107 209 Отговор
    НАРОДИТЕ СРЕЩУ РУСКИЯ САТРАП

    Коментиран от #84, #139, #159

  • 3 честен ционист

    211 64 Отговор
    Така и през ВСВ в редиците на Вермахта е имало всякаква измет, но всички в крайна сметка са нахранили поповите прасета.
  • 4 Притча

    209 48 Отговор
    Дойче веле мобилизира ВАФЕН SS от цяла Европа в помощ на бандеровци!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПУТИН НИ Е ВРАГ

    60 41 Отговор
    ВИКАМ СИРИИЦИ ДА СЕ БИЯТ ЗА РУСИЯ
  • 7 Рамбо

    45 24 Отговор
    Не са сирийци, гаранция!
  • 8 ТаУмВзе

    135 47 Отговор
    Кадиров много харесва това! Елате пиленца!

    Коментиран от #22, #112, #170

  • 9 Верно ли

    174 28 Отговор
    Бравос! Всички пси.опати се изсипаха в Украйна! Да е честито на печелившите!
  • 10 Пророк

    145 10 Отговор
    COVID беше само увертюрата, сега идва СЪЩНОСТТА !!!
  • 11 Свещената крава

    114 29 Отговор
    Те имат добра подготовка, замеряни са от овчари с камъни до сега. Едни Азовци бяха претопени в пещите на един металургичен завод, тия за там ли са се запътили.
  • 12 Борислав

    63 160 Отговор
    Позор за Русия! Целият свят е против Путинският Диктаторски Режим.

    Коментиран от #70, #160, #173

  • 13 Госあ

    34 93 Отговор
    Ако наистина искаха да помогнат на Украйна западняците трябваше да пратят като доброволци елитните си убийци, които да посрещнат руския агресор в градовете.

    Коментиран от #175

  • 14 555

    78 24 Отговор
    До колкото знам, обявиха доста добро възнаграждение за доброволците, нещо от порядъка на 1000 долара на ден, може и повече. Нормално хора със военен опит да се включат, оцелееш ли 1 месец = 30-50к долара

    Коментиран от #76, #98, #176

  • 15 ХАХ

    41 89 Отговор
    НАШИТЕ ПУТЛЕРИСТИ И ТЕ ЩЕЛИ ДА ХОДЯТ ДА ОБСЛУЖВАТ ТОВАРИЩЬ ПУТЛЕР ЧЕ ГО ХВАНАЛ ЗАПЕК

    Коментиран от #91

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПЛАТЕНИ

    117 24 Отговор
    Главорези събрани от натовските армии ?
  • 18 Ти поне си лесен

    42 8 Отговор

    До коментар #5 от "РАМБО":

    за въоръжаване, само лък ти требе и стрели.
    Нож си имаш, в дръжката с игла и конец.
    Тия другите искат автомати, джавелини, уреди за нощно виждане.
  • 19 Ха ха ха

    41 105 Отговор
    Слава за украинския борбен народ , как умело само намаляват всеки ден бройката на руските орки в пределите на отечеството си . Браво , продължавате борбата срещу руските поробители .

    Коментиран от #39, #57

  • 20 Да бе

    105 26 Отговор
    Тия всички европейски джендъри ще боядисат розовите си прашки в кафяво, като се сблъскат със суровата действителност!

    Коментиран от #28

  • 21 DW-пропаганден машинен

    123 17 Отговор
    Наемници, авантюристи, убийци без идеали и ценностна система, без значение за кого се бият на които явно DW се възхищава по стара немска традиция !?

    Коментиран от #27

  • 22 Кадиров

    52 24 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    ще ги размаже Кадыров. чеченците не бива да се закачат.
  • 23 Майк Алън Патън

    91 15 Отговор
    Много добре си спомняме какво стана с агресията в Ирак. Убеждаваха ни , че имало тонове химическо оръжие , пък после не намериха нищо. И се извиниха , че избиха и изпотрошиха де що имаше наред ! Нали ?Демократичната инвазия е човешка и там хората умират за идеалите на САЩ !

    Коментиран от #140

  • 24 Блабла

    92 9 Отговор
    А тия в час ли са, че не попадат под нито една Женевска конвенция? И при плен се третират като военни престъпнци. После пак ще има: А нас пък защо? А това, че DW ги възхвалява, никой не се учудва. Все пак кръвта вода не става.
  • 25 асан

    48 11 Отговор
    Толкова са много, че по БНТ имаше един, който нямаше при кого да иде.Шото няма такива.
    Ами кинти трябват
  • 26 Анка Картечарката

    38 85 Отговор
    Целият Свят мрази Фашистката Путлерастка Диктатура.Доброволци от цял Свят отиват да се бият за справедлива кауза,срещу Фашистката Путлерастка Орда.

    Коментиран от #45, #72, #95, #127

  • 27 Госあ

    22 62 Отговор

    До коментар #21 от "DW-пропаганден машинен":

    А ти се възхищаваш на руските орки - братоубийци. Каква е тяхната кауза ? Акъла ми не го побира…да стрелям срещу хора с които съм живял…срещу евреи, разбирам, но срещу толкова близък народ…

    Коментиран от #40

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    20 35 Отговор
    БРАВО !!!!!!!!!!!!
  • 30 Уса

    74 19 Отговор
    Фашисти от всички страни обединявайте се.Като се замисли човек 16 000 ще бъдат пометени от руския спецназ за норматив и света ще кротне.Така ще оредят и редиците на Ал Каида и Исмяските щати
  • 31 незнайко

    64 16 Отговор
    Единственото което ми идва на ум е, че тези хора са с тотално промити мозъци за това какво е ДЕМОКРАЦИЯ за която отиват да се бият ! Защо не си помислят какво са получили от тази ДЕМОКРАЦИЯ и какво получава примерно БИЛ ГЕЙТС като ги ползва като морски свинчета с КОВИД ВИРУСА ? Защо той не е в списъка на олигарсите ? Той какъв е ? АРШИНА Е ТАКЪВ КАКЪВТО ИМ ИЗНАСЯ !!!
  • 32 Браво

    65 12 Отговор
    Публикувана във Факти : „Просто искам да убивам руснаци“. Бравос...
  • 33 Кую

    57 13 Отговор
    Платените фашисти на Обора.
  • 34 РАМБО

    19 22 Отговор
    БОРАВЯ ОТЛИЧНО С БЪЛГАРСКИ ГРАНАТОМЕТИ

    Коментиран от #96

  • 35 Само така

    22 55 Отговор
    Браво момчета подкъсявайте руските орки успешно и по много ....
  • 36 БСП ВИЦЕТО

    19 11 Отговор
    ЧАКАМ РАМБО НА ПОЗИТАНО 20......ЗА ВОЕННО ОБОРУДВАНЕ
  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 9 Отговор
    ЛЕГИОНЕРИ те нямат РОДИНА СЛРАЖАВАТ СЕ ЗА ПАРИ
  • 38 Гост

    52 12 Отговор
    Много важно според зелето, че някакви дрогирани нено.малници решили да стават тор в украинската пустош... Като прадедите им в редиците на Вемахта!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 DW-пропаганден машинен

    26 10 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Възхищавам се на японските вишни! (няма да го разберш, много ниска топка си)

    Коментиран от #78

  • 41 мнение

    54 8 Отговор
    Целенасочено пренасочване на бандити, затворници и главорези от собствените територии към чужда територия. Т.е. хитро освобождаване от нежеланото им присъствие. Но дали, ако оцелеят там, на новото място после ще им позволят да се върнат и да правят отново пакости?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Факт

    15 43 Отговор
    Музика за ушите ми . Явно на татаромонголските орки на мАсква им е писано да оставят костите си в украинската земя . Та на добре вървят нещата ....
  • 44 Иван

    26 6 Отговор
    Всичките са доктори, защото както разбрахме Русия интензивно бомбардира болници.
  • 45 Отиват ама

    35 9 Отговор

    До коментар #26 от "Анка Картечарката":

    ще ги връщат в ковчези по обикновена поща
  • 46 DW=WC

    34 8 Отговор
    Продължаваме пропагандата, вЕрвайте ни!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Grote Olifant

    37 8 Отговор
    Неофициалната дневна ставка е 1500 долара. Доста народ без каквато и да било задръжка ще воюва за тези пари. Обикновени наемници. Soldiers of fortune иначе казано.
  • 50 ComfortablyNumb

    13 29 Отговор
    Фашисткото жуже събра отново интербригадистите като в Испания 36-та. Само че фашистите вече ги знаем и не ми се вярва да има мегдан в 21 век да победят ...
  • 51 Иван

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "РАМБО":

    Обаче Мосад уби сина ти в Лос Анджелос.
  • 52 Браво

    10 36 Отговор
    Добре добре , нещата значи добре се развиват , та явно камионите пътуващи към москвето с с ламаринени запечатани кутийки с остатъци от орки ще се увеличават още ...
  • 53 Ел Чапо

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пабло Ескобар":

    Руснаците нали?
  • 54 Алоууу

    39 10 Отговор
    Чеченците не са чужди бойци ,а граждани на Русия! Ха ,ха! ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ С МИСИРКИ.
  • 55 ComfortablyNumb

    16 36 Отговор
    Чудесно става. Тъкмо руснаците ще имат практическа възможност да проверят дали е вярна пропагандната им опорка че на запад се раждат само днендъри - гейове а в русия само богатири ... жужето ми изглежда в капан , склонно на преговори !?

    Коментиран от #81

  • 56 морков

    24 6 Отговор
    най вероятно ,викнати от запаса , натоварени на самолет за учение и хвърлени за пушечно месо , съвсем демократично
  • 57 ИСТИНА Е

    12 15 Отговор

    До коментар #19 от "Ха ха ха":

    БОРБЕН НАРОД СА............БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ТАКИВА. ...............
  • 58 Русия2

    15 9 Отговор

    До коментар #16 от "русия":

    Те брадатите маймуни дадоха фира, не чу ли?
  • 59 ДОСТ

    2 6 Отговор
    АМИ АЗ НАБИРАМ НАЕМНИЦИ СРЕЩУ ПКК.
  • 60 На какъв език ще общуват?

    17 6 Отговор
    На Есперанто ли?

    Коментиран от #69

  • 61 !!!?

    8 27 Отговор
    И великият Пикасо осъди по свой начин ВАРВАРЩИНАТА на диктаторите !!!?

    Коментиран от #101, #146, #147

  • 62 Българин

    36 8 Отговор
    Всякакви психопати се изсипаха в Украйна , то сякаш техните там са малко . За това руснаците барнат ли ги и до там.
    Освен ако не им трябва работна ръка.

    Коментиран от #68

  • 63 РАМБО

    10 12 Отговор
    БОРАВЯ ЕДНАКВО ДОБРЕ С АМЕРИКАНСКИ СТИНГЕРИ И БЪЛГАРСКИ ГРАНАТОМЕТИ
  • 64 кандидати

    35 9 Отговор
    Тези на снимката и всички които тръгнат срещу Русия ще измрат. Ще бъдат убити и няма да се смеят повече. Крият се зад жени и деца, за това не е приключила още операцията, но ще дойде време и за тотална разправа.

    Коментиран от #71

  • 65 стоян

    5 11 Отговор

    До коментар #16 от "русия":

    До 16 ком -другарю -всички руснаци ли ги е страх от тия чеченци -кръв пият ли -от куршум не умират ли
  • 66 Ха-ха

    7 18 Отговор
    На путлерски! Виждат ватенка, пат - долу. Следващия...
  • 67 ЧЪК НОРИС

    5 6 Отговор
    ДЕЙСТВАМ САМОСТОЯТЕЛНО...СКОРО ШЕ РАЗБЕРЕТЕ
  • 68 Гост

    12 28 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Всяка една война вади на повърхността най-гадното от човешката порода. И това ще лежи на съвеста на Путин. Както се казва - който нож вади-от нож умира...

    Коментиран от #88, #100

  • 69 Ха-ха

    8 23 Отговор

    До коментар #60 от "На какъв език ще общуват?":

    На путлерски! Виждат ватенка, пат - долу. Следващия... и така до изгонването или унищожението на агресора.

    Коментиран от #85

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Смешни опорки

    14 2 Отговор

    До коментар #64 от "кандидати":

    В Сталинград е било същото. войната е проклятие.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 6 Отговор
    убийци за пари

    Коментиран от #108

  • 74 КРАЛИ МАРКО

    13 4 Отговор
    И АЗ ОТИВАМ В УКРАЙНА.....
  • 75 Хук

    21 1 Отговор
    Света от години се управлява от олигарси и техните платени армии от престъпници крайно радикализирани и наркозависими.Затова нещата не отиват на добре.В сащ наричат демократите "леви",но лявото не е социално а полово неопределено.Самите американци не познават социализма а още по-малко комунизма,но обичат социалните бенефити
  • 76 Май

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "555":

    За онези без опит възнаграждение от 2000 щатски $ на ден. За военни специалисти или ветерани може да е двойна цифрата
  • 77 АНГЛИЙСКИ SAS....ВЕТЕРАНИ

    13 24 Отговор
    ГОТОВИ СМЕ ДА ТЕПАМЕ РУСНАЦИ

    Коментиран от #99

  • 78 Госあ

    3 8 Отговор

    До коментар #40 от "DW-пропаганден машинен":

    Не мисля, че ти разбираш на какво се възхищаваш. Най малкото трябва да си ги гледал няколко години, за да разбереш.
  • 79 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 19 Отговор
    ВОЙНИЦИТЕ от чуждестранният ЛЕГИОН СА СТРАХООТНИ бойци
  • 80 Съдба ясна

    23 5 Отговор
    Наемници не се взимат като военнопленници." Пули им не избежать"
  • 81 Абре

    21 12 Отговор

    До коментар #55 от "ComfortablyNumb":

    Вие като чели сте бавноразвиващи))) Русия ви каза, че нейните искания не подлежат на преговори, и не са включени в преговорите. В Украйна ще стане това, което Русия каже! Англосаксите са много малки и Русия не е лъжица за тяхната уста! Те са кабилни на Сомалия...

    Коментиран от #126

  • 82 оня с коня

    25 6 Отговор
    Ако не бъдат застреляни, че бъдат вкарани в колонии, където плачът и моплите им ще бъдат постоянни, и крясъците им ще бъдат записвани и изпращани на Сащ и Английската кочина за за очакване на това, което идва към тях, и ще ги сполети групово.
  • 83 Рамзан Ахматович

    20 6 Отговор
    Вай,откога чакаме таквиз,дето не ги лови законът за военнопленниците! Момчетата ми имат нужда да покажат таланта и въображението си .
  • 84 ПУТИН СРЕЩУ ФАШИСТИТЕ

    25 11 Отговор

    До коментар #2 от "СВЕТЪТ СРЕЩУ ПУТИН":

    Дойде време отново да погребваме фашистката паплач.
  • 85 Да да

    19 4 Отговор

    До коментар #69 от "Ха-ха":

    И преди са опитвали.Свършват със свалени гащи в Берлин.А този път може да свършат и в Мадрид.
  • 86 Пешо

    14 6 Отговор
    Наемници има във всяка война.
    На хората това им е занаята.
  • 87 ЗАПОЗНАТ

    7 29 Отговор
    Това са хора които знаят къде отиват и за какво за разлика от руските войничета
  • 88 Така е

    26 9 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    Англосакският свят извадиха нож на Русия, и от руски нож ще умрат! Неизбежно е! Процесите са задвижени и връщане назад няма!
  • 89 БайЧеп

    22 5 Отговор
    Дано ги избият до крак.

    Коментиран от #110

  • 90 Факт

    20 5 Отговор
    Стига пропаганда нищо ново, просто това е начин по който америка и лакилеите изпращат войски .хубавото е ,че това няма да са военнапленици и ще ходлужат на елемениране това е истината
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 факт

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "РАМБО":

    сърбите и ще те почеша някой кадировец!
  • 93 ТИ ДА ВИДИШ

    24 6 Отговор
    Божеее... всичко е ясно, всичко е било подготвено!!! ....
    Война Русия – Украйна няма, ВОЙНАТА е ФАЩ – РУСИЯ ......
    Хора гледайте в ютуб и се събудете... отворете си очите какви са ги мислили, планувани и свършили „братята" американци!!!! .....
    „Сянката на ЦРУ" и политиката на САЩ 20 в.....
    ДЖОРДЖ ФРИДМАН...
    Ютуб/aR4qa4SsMSc

    Коментиран от #105

  • 94 локомотива

    14 2 Отговор
    А бе братчед с това опелче за къде си тръгнал,докато отидеш ще свърши войната.
  • 95 Гошо гранатомета

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Анка Картечарката":

    Грабвай картешницата и отивай
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 хахаха

    18 4 Отговор
    ами няма лошо, наемниците не влизат в конвенцията за военнопленици...да видим колко от тях ще се върнат живи
  • 98 карамфила

    18 6 Отговор

    До коментар #14 от "555":

    Зеления казваше че вече има записани 20 000 души в интернационалния батальон на урките.Това прави 20 000 Х 1000$ =20 000 000$ на ден,20 милиона на ден,доста скъпа ще им излезе тази война.
  • 99 Така

    12 7 Отговор

    До коментар #77 от "АНГЛИЙСКИ SAS....ВЕТЕРАНИ":

    Ще напълните памперсите там че свят ще ви се завие

    Коментиран от #103

  • 100 Българин

    23 10 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    Путин ли направи майдана в Украйна? Янукович беше ли избран законно на избори? Кой се опита да направи опит за преврат в Беларус и Казахстан ? Кой шилоса Грузинци , Арменци и Чеченци ?Е, всеки накрая си плаща сметката .
  • 101 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 10 Отговор

    До коментар #61 от "!!!?":

    Пикасо не е велик,ПУТИН Е ВЕЛИК.
  • 102 РУСКИИ БОГАТИР

    10 6 Отговор

    До коментар #96 от "С Български":

    ТЕ СА МОЯ СПЕЦИАЛНОСТ
  • 103 РУСКИ ВОЙНИК

    7 14 Отговор

    До коментар #99 от "Така":

    ВЕРНО ШЕ НАПЪЛНИМ ПАМПЕРСИТЕ
  • 104 кадировец

    6 12 Отговор
    кадироф е траверса
  • 105 ТОЧКАТА

    12 7 Отговор

    До коментар #93 от "ТИ ДА ВИДИШ":

    Да войната е САЩ/Русия...обаче основната цел е ГЕРМАНИЯ/СЕВЕРЕН ПОТОК!!!!......./довод...ШОЛЦ направи посещение в САЩ и бе залят с инфо КАК РУСИЯ НАПАДА/статията в ,,Блумбърг ,, бе върхът!!!!!/ А ГЕРМАНИЯ СЕ ОСЛУШВА!!!!!!Това принуди на края на посещението Байдън да ОБЯВИ ДИРЕКТНО...,,АКО РУСИЯ НАПАДНЕ УКРАИНА....ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ,,,СЕВЕРЕН ПОТОК,,!!!!!...ЩЕ СЛОЖИМ КРАЙ НА ТОВА,,!!!!!!!Основен враг е ГЕРМАНИЯ!!!!!!!ТЯ СЕ ИЗПЛЪЗВА ОТ КОНТРОЛА АМЕРИЧКИ!!!!!!...после сръчкаха украйна да обяви ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ,МОБИЛИЗАЦИЯ И НА 23 ДА АТАКУВА ДОНБАС!!!!!!На 24 сътринта Русия КОНТРА АТАКУВА ...
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Медия груп

    8 5 Отговор
    На фронта на медийната война, са се включили всички платени и финансирани американски медии. Този фронт е по сиолен от войсковия защото предварително е загубен от намиращият се в неудобна позиция. Промива мозъци успешно, успива срещу проглеждане и доказано ефективен. Войната между Украйна и Русия е силно изразено медина. Добре воювате.
  • 108 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор

    До коментар #73 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Бе ти само за пари,ли мислиш?!Да си чувал за солидарност,емпатия,СВОБОДА?МОРАЛ!?
  • 109 Белата Златка

    7 2 Отговор

    До коментар #106 от "русофил":

    Получил призовка от руснаците.Маскирал се на фокус.
  • 110 Ха ха

    13 7 Отговор

    До коментар #89 от "БайЧеп":

    А някои ще покопаят руда в Сибир.Доживотно.
  • 111 ДЖУЛИАНО ДЖЕМА

    14 7 Отговор
    Чужденци се сражават за Украйна. Кои са тези хора?...............ЗА НЯКОЛКО ДОЛАРА ПОВЕЧЕ...!

    Коментиран от #118

  • 112 да бе

    11 10 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    чеченците ги изтрепаха като кучета ... те са силни на руснаци и други беззащитни твари
  • 113 единен

    12 16 Отговор
    Изметта на Европа ще воюва заедно със неофашиските отряди срещу Русия.
  • 114 елеклелейднпр

    19 12 Отговор
    А когато 8 години нацистите убиват хора и деца без причина тогава кой застана за тях? Бог да пази Русия! Те реално спасяват света като неутрализират бандите с промити мозъци.. Сащ са провокаторите
  • 115 Playstation

    15 10 Отговор
    Тези мамини синчета вдъхновени от безкрайни часове игра на конзолите нямат представа в какво се забъркват . Защо мислят че толкова много украински мъже се опитват да си спестят "удоволствието" да се бият срещу Русия . Очаквайте след няколко месеца сълзливи клипове от руските затвори където тези лигльовци ще реват колко съжаляват и ще молят да ги освободят защото се били объркали . Ако имат късмета да стигнат до там разбира се .
  • 116 защо

    13 6 Отговор
    наемници платени от нато и техни военни ужким без тяхно участие доброволци - и пропагандата срещу русия продължава - нс медии само на позицията на нато
  • 117 волен сидеров

    15 7 Отговор
    РЕЖИШ ИМ ГЛАВИТЕ И НА КОЛ ЗА НАЗИДАНИЕ-ДА СИ СТОЯТ В ДЪРЖАВИТЕ КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ
  • 118 Митраджия

    10 11 Отговор

    До коментар #111 от "ДЖУЛИАНО ДЖЕМА":

    Копейкин се записал да ходи в Русия да защити Путлер .ще воюва срещу украинците - За Няколко Рубли и Копейки повече.
  • 119 Смях

    13 8 Отговор
    Комунистите са в шок. За тях никой не бил дошъл да се бие
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Абсолют

    10 5 Отговор
    Браво ще пратя още пари. Да наемат и частна армия ако трябва
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Хамсал

    7 1 Отговор
    Имя и 450 души доброволци от Идлиб!
  • 125 Saguaro

    10 4 Отговор
    Ами писнало им е от скуния живот,сега поне ще си осмислят живота и ще загинат като герои.От руското военно министерство ,казаха ,че наемниниците няма да имат статут навоеннопленници ,ако бъдат заловени,та най вероятно пленени няма да има ,както навремето повечето сс.
  • 126 ComfortablyNumb

    4 10 Отговор

    До коментар #81 от "Абре":

    "англосаксите са много малки" на коя планета !? На тая на която съм аз тия управляваха цялата планета даже някой конспиратори твърдят че още управляват ... няма да има държава русия след 5-10 години и няма да стане след ядрена война ..., як сблъсък ви предстои в стената от глупости който изградихте, сами ще я разбиете с кратуните ...
  • 127 007

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Анка Картечарката":

    Ами кво чакаш Анко,престани да бъдеш кийпед уориър.Награбвай картечницата и заминавай.Ако загинеш,поне ще е като герой и за добра кауза и роднините ти,ще се гордеят с теб.
  • 128 Ася

    12 1 Отговор
    Дано останат за винаги там!
  • 129 А Брендо

    8 0 Отговор
    Къде ли е.
  • 130 Къде ми е нощното шкафче?

    12 2 Отговор
    Ражда се нова "Ислямска държава"!Тия снимки напомнят раждането на "Идил"!Хора,нямате си идея,какво ни очаква!
  • 131 Унтерофицер

    5 15 Отговор
    Браво, обединеният свят срещу Путлера - вечния кървав диктатор! За разлика от ВСУ тия не вземат пленници, Ра няма да ги намерят майките им в украинските поля...
  • 132 НЕ на войната!!!

    7 0 Отговор
    Тези хора са войнолюбци. Ние искаме преговори, споразумения и МИР!!!
  • 133 Гошо

    11 2 Отговор
    Скоро ще разберат , че техните ЛГБТ паради са много по-различни от военните паради
  • 134 Гост

    8 2 Отговор
    Джавелин е израелска..... наемниците без кинти не бачкат. Ако въобще има нещо вярно - кой плаща?
  • 135 Абе идиоти

    10 5 Отговор
    Скапани дойчевеловски, как можете да наричате "аватюрист", а не психопат или терорист, някакъв изрод, който отива да войва, иска да убива хора?!?!
  • 136 Гошо

    5 4 Отговор
    Всички под седемцветното знаме , интернационалисти
  • 137 Jak

    8 3 Отговор
    Всички са с еднопосочен билет
  • 138 ТРД

    11 2 Отговор
    Не знаят какво ги чака. Някои ще тр и Памперси да си носят. Само русофобия не помага.

    Наемници, терористи и нацисти не се третират по военните закони.
  • 139 За американския сатрап чувал ли си

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "СВЕТЪТ СРЕЩУ ПУТИН":

    Славата му се носи навсякъде по света
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Цар Калоян

    14 5 Отговор
    До крак. Сами влизат мишките в капана. Пак се падна честа на Русия да изтреби света от чакали и хиени. После дълго време ще мине докато се възродят поне 75 години.
  • 142 не може да бъде

    7 1 Отговор
    Нищо ново под слънцето !Във ВСВ срещу Съветската армия е имало военни отряди с численост дивизия или полк от Испания,Нидерландия/Холандия/,Франция,Белгия,Дания,Норвегия,Чехия,Люксембург, Португалия които са участвали заедно с германската армия!?Припомням съюзниците на Германия участвали с големи военни контингенти-Италия,Унгария,Австрия/като част от Германия/,Румъния,
  • 143 Аз не знам, кой кого

    4 9 Отговор
    Но Русия няма място в българии! Няма да бъде посрещната с добре дошли, добро пажалейсти. Времената са други! Българите видяха меда, и осъзнаха жилото на Русия! Не им се живее в мизерия!
  • 144 Майката на Тереза

    4 0 Отговор
    Това е чудесна новина. Огромно количесво от психопати и главорези ще ни освободят на по- късен етап от присъствието си и от двете противопоставящисе страни. Земята ще бъде по- спокойно и чисто местенце. Това е стар похват и "някой" насъска двете "мафии" с цел прочистване и сваляне на напрежението. Явно е дошло време.
  • 145 РАМБО

    1 8 Отговор
    ТРЕПАМ РУСНАЦИ....БЕЗПЛАТНО
  • 146 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "!!!?":

    И Наполеон Бонапарт осъди Путин.
  • 147 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "!!!?":

    И император Балдуин осъди Путин.
  • 148 ПУТИН НИ Е ВРАГ

    3 5 Отговор
    САМ СЕ ОБЯВИ ЗА ТАКЪВ......НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ И ЩЕ БРАНИМ НАШИТЕ ЦЕННОСТИ, АКО ТРЯБВА И С ОРЪЖИЕ В РЪКА

    Коментиран от #165

  • 149 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    2 6 Отговор
    ЗАЕДНО С НАТО, БЪЛГАРИЯ Е НЕДОСЕГАЕМА ЗА ПУТЛЕР
  • 150 СВЕТЪТ СРЕЩУ ПУТИН

    2 7 Отговор
    ВСЕКИ Е СВОБОДЕН САМ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ НА ЧИЯ СТРАНА Е......И МНОГО БЪЛГАРИ ЗАМИНАХА ЗА УКРАЙНА..ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ АГРЕСОРА
  • 151 Айде, всички български русофоби

    5 6 Отговор
    - марш към Украина да се биете, стига сте се правили на многознайковци по форумите, на предани демократи, защитници на неосексуални и всякакви други евро-американски либерастки ценности. Ама май нещо не ви стиска, а? Само с омраза към Русия не става, трябва и характер, а какъв характер да има един проамерикански роден мишкоход със смелостта на дребно куче, лаещо повече от страх, а не от кураж...
  • 152 да да

    3 1 Отговор
    Без мангизи другт път!А ще ги проим по бройки на сона....
  • 153 ТИ ДА ВИДИШ

    6 3 Отговор
    Поглеждаш източника ДВ и спираш да четеш... яко хибридене
  • 154 мдаааа

    8 3 Отговор
    И през ВСВ е било така към Хитлер е имало куп международници воюващи против Русия като поляци, румънци, украинци и каква ли не паплач... и знаеме как завършиха...
    А поназнайваме и сега как ще завърши!!!

    Коментиран от #158

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Ха ха ха

    3 9 Отговор
    И пак да кажа .Слава за украинския борбен народ , как умело само намаляват всеки ден бройката на руските орки в пределите на отечеството си . Браво , продължавате борбата срещу руските поробители .
  • 157 Факт

    3 5 Отговор
    Е хеееее , колко квичане пада от пулероиднитерусороби
  • 158 великият диктатор

    4 4 Отговор

    До коментар #154 от "мдаааа":

    Историята се повтаря,сега Путин е Хитлер и нахлува в чужда държава. Другите са същите Великобритания , САЩ и останалият свят подкрепят нападнатите.
  • 159 Rado

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "СВЕТЪТ СРЕЩУ ПУТИН":

    Дорбото срещу злото. Целия свят срещу орките и Мордор. Някой от тези отиващи на мисията да спасят света ще е Фродо, Путин ще бъде пратен и затворен обратно в недрата на злото

    Коментиран от #168

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Pilot

    1 0 Отговор

    До коментар #148 от "ПУТИН НИ Е ВРАГ":

    Пикл.о, ти някога автомат държал ли си ?!
  • 166 SDEЧЕВ

    1 0 Отговор
    ЦИВИЛЕН С ОРЪЖИЕ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА СЕ КАЗВА МАРОДЕР. ТОВА СА ТЕЗИ ХОРА

    Коментиран от #167

  • 167 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #166 от "SDEЧЕВ":

    Военното право не счита тези хора за комбатанти, т.е. воини с права ако са военопленници. Казано иначе, за тях международното право не важи, и да бъдат избити, убилия ги не подлежи на съд.
    Руснаците намериха такава точка в международното право и обявиха че чуждите наемници няма да се считат за комбатанти, на човешки език означава че могат да бъдат изтребени дори да се предадат.
    Захарова напомни че в Армията на Хитлер имаше 500 000 европейски доброволци. И че по същия начин те се героиризираха. Бандеровци не влизат в тази бройка. Бандера събра 80 укродоброволци, които воюваха в редиците на нашественика срещу страната си . при това бяха най-жестоки при изтребленията. Самостоятелно изтребваха всичко живо из Украйна, което не се има за украинец, Избиха и над 30 000 евреи -- това за справка на евреинът Зеленски, сдушил се с нацита
  • 168 Честното овчарче

    2 0 Отговор

    До коментар #159 от "Rado":

    САЩ, Канада, Европа, Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия не са "целия свят", а милиард и половина от света. При това облъчени с пропаганда. И въпреки това има милиони честни и умни хора, които търсят истината в причините , а не кълват по избирателно налаганите им следствия...
  • 169 Реметалк

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пабло Ескобар":

    Разбойник си ти . Те са борци за свободата на нападнат народ от руснаците , поредния , явно и последния
  • 170 МИлиев

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    Кадиров мн ще хареса САС , ама много и ще е последното , което е харесал в тоя живот
  • 171 Братя по оръжие

    1 0 Отговор
    Чуждестранните доброволци които се сражават за свободата на Украйна и за целия цивилизован и Свободен свят срещу руските окупатори и варвари , ще могат да получат украинско гражданство....!!!

    Евелин Банев-Брендо вече го получи украинското гражданство, което не е за подценяване щом българите не можаха да си го приберат...!!!

    Сега и много гватемалски,никарагуански,колумбийски и други световноизвестни безмилостни главорези и добре обучени професионални убийци, няма да имат нищо против да се включат да трепят чеченците на Кадиров И руснаците, за да могат получат гражданство и в Европа...!!!
  • 172 адолф

    1 1 Отговор
    "дойче" веле в защита на фашистите от цял свят воюващи срещу Русия,съвсем в реда на нещата
  • 173 Името си смени

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Борислав":

    На джендърите такова име не им отивааа …. Наречи се Джак Аменд Славейче или нещо като цвете
  • 174 Хайл

    0 0 Отговор
    Дойче вреле не кипеле са по големи ШУТОВЕ и от зеления
  • 175 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Кои елитни убийци-Бат Рамбо,Чък Норис,Жан-Клод-ван-Дам,Стивън Сегал...това не ти е екшън филм...ти мислиш ли че руснаците нямат подготвени хора??? Няма да стоят и да чакат...много екшъни си гледал 🤣🤣🤣
  • 176 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "555":

    И ще бъде много жалко да е събрал 30-40 000 долара и да го убие куршум от 1 лв...
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: