Last news in Fakti

27 Март, 2022 13:45 1 339 2

Бразилска компания спасява тропическите гори на Амазонка

  • бразилия-
  • тропически гори-
  • амазонка-
  • бразилска-
  • компания-
  • токен-
  • опазване-
  • финансиране

Компанията предлага нов начин за финансиране на опазването им

Бразилска компания спасява тропическите гори на Амазонка - 1
Снимка: Shutterstock

Бразилска компания, която притежава 410 квадратни километра (158 квадратни мили) тропически гори на Амазонка, предлага нов начин за финансиране на опазването им: продажба на незаменими токени (NFT), които позволяват на купувачите да спонсорират опазването на определени зони от джунглата, съобщи "Ройтерс".

NFTs са вид крипто актив, чиято популярност нарасна миналата година, с уникален цифров подпис, гарантиращ, че са единствени по рода си. Други усилия за финансиране на опазването чрез NFT включват планове за резерват за диви животни в Южна Африка.

В Бразилия, компания, наречена "Nemus", в петък започна да продава NFT, предоставяйки на купувачите уникално спонсорство на различни по размер участъци гори, като приходите отиват за запазване на дърветата, регенериране на изсечени площи и насърчаване на устойчивото развитие.

Притежателите на токени няма да притежават самата земя, но ще имат достъп до ключова информация за нейното запазване, от сателитни изображения до лицензиране и друга документация, каза основателят на "Nemus", Флавио де Мейра Пенна.

Той добави, че "Nemus" е продал 10% от първоначалната оферта на токени за 8000 хектара през първия ден.

„Предполагам, че това ще се ускори бързо през следващите седмици“, каза Пенна пред "Ройтерс", добавяйки, че блокчейн технологията ще осигури прозрачност при използването на средствата.

NFT за най-малките парцели се продават за $150, а най-големите за около $51 000, като Пенна се надява да събере от $4 милиона до $5 милиона, за да закупи допълнителни 2 милиона хектара земя, които вече са в процес на преговори в община Pauini в щата Амазонас.

Наред с опазването на гората, средствата ще подкрепят усилията за устойчиво развитие като събиране на реколтата от акай плодове и бразилски орехи от местните общности в Пауини, който е с размерите на Белгия.

Всеки жетон идва с произведения на изкуството върху него - растение или животно и се обработва от базираната в Сан Франциско "Concept Art House", разработчик на съдържание и издател за NFT.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 1 Отговор
    Веднъж да прочетем за регенериране на гори, а у нас кога?????
  • 2 Сандю зелениятерорист

    2 2 Отговор
    И аз спасявам зелените билки зеления чай и зелените кинти
Новини по държави: