Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Юни, 2022 09:27 737 3

Родените в Херсонска област след 24 февруари ще получат руско гражданство

  • украйна-
  • война-
  • херсон-
  • херсонска област-
  • русия-
  • руско гражданство-
  • паспорт

Стремоусов заяви, че родените в Херсонска област след 24 февруари ще получат руско гражданство

Родените в Херсонска област след 24 февруари ще получат руско гражданство - 1
Снимка: Telegram

Кирил Стремусов, заместник-началник на военно-гражданската администрация (ВГА) на Херсонска област, каза, че всички деца, родени в региона след 24 февруари 2022 г., автоматично ще получат руско гражданство. Думите му съобщава ТАСС в четвъртък, 16 юни.

„Сираците вече са получили гражданство“, каза той, цитиран от Лента.ру.

По-рано, на 11 юни, стана известно, че ръководителят на ГВА на Херсонска област Владимир Салдо е първият в региона, който получи руски паспорт. Според него това е „най-желаният подарък в навечерието на Деня на Русия“. Всички жители на Херсон искат да станат притежатели на руско гражданство възможно най-скоро, добави той.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви началото на специална военна операция в Донбас. Решението последва признаването на Донецката и Луганската народни републики. Държавният глава добави, че целта на операцията е демилитаризацията на Украйна, припомня Лента.ру.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така така

    7 2 Отговор
    Слава России..
  • 2 Интересното е

    6 1 Отговор
    Че им опрощават всички кредити. Един украинец се хвалеше вчера в интернет, че си е взел на кредит БМВ за 90 000 долара и изведнъж вече не дължи нищо. Опростени са им и всички комунални сметки, тъй като изчисленията на новата администрация показвали, че били многократно завишени от реалната цена. Злобата и ненавистта към руснаците в "окупираните" територии се топи като лански сняг. Гледах и няколко кримляни, обясняваха колко се е подобрил живота им след 2014 година - съвсем нова модерна инфраструктура, никой не притеснявал бизнеса... Не чувам някой да съжалява, че е в състава на РФ.

    Коментиран от #3

  • 3 Простотия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Интересното е":

    Е много ще прокопса с това BMW, голяма работа - вещи. Най-тъпото е да се хвалиш че си си купил вещ изгодно.
Новини по държави: