Last news in Fakti

6 Юли, 2022 05:37 1 631 17

Антъни Блинкън ще се срещне с китайския външен министър Ван И, но не и с Лавров

  • антъни блинкън-
  • сащ-
  • среща бали-
  • сергей лавров-
  • китай

Срещата на външните министри от Г-20 е в Бали тази седмица

 Антъни Блинкън ще се срещне с китайския външен министър Ван И, но не и с Лавров - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще се срещне с китайския външен министър Ван И в рамките на срещата на външните министри от Г-20 в Бали тази седмица, съобщи днес Държавният департамент, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Блинкън трябва да тръгне утре за Азия, а пътуването му ще продължи до понеделник. Срещата с Ван, която се очаква в събота, ще се проведе в момент, когато президентът Джо Байдън обмисля отмяната на митата на някои китайски стоки, за да ограничи инфлацията, посочва Ройтерс.

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън разговаря с китайския вицепремиер Лю Хъ вчера, а съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан се срещна миналия месец с китайския висш дипломат Ян Цзечъ в Люксембург.

Въпреки нарастващото стратегическо съперничество между Вашингтон и Пекин, Байдън обмисля премахването на митата върху редица китайски стоки, за да ограничи рязко покачващата се инфлация в САЩ преди междинните избори за контрол над Конгреса през ноември.

Белият дом заяви, че няма краен срок за решение, но де очаква Байдън и китайският президент Си Цзинпин да разговарят през следващите седмици, информира Ройтерс.

Външните министри от 20-те най-големи икономики (Г-20) ще се срещнат на индонезийския остров Бали в петък преди срещата на върха на лидерите на Г-20 през ноември, също в Индонезия.

Блинкън ще се срещне и с индонезийския външен министър Ретно Марсуди и ще спре в Банкок, където ще се срещне с тайландския премиер Прают Чан-Оча и с вицепремиера и външен министър Дон Прамудвинай, съобщи Държавният департамент.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров също трябва да присъства Бали, но среща между него и Блинкън е не се очаква. Двамата не са се срещали, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари.

Анализаторите предвиждат напрегната среща на Г-20, на която се очаква САЩ и техните съюзници да обвинят Москва за глобалния недостиг на храни след нахлуването на Русия в Украйна, която е голям износител на зърно, докато Русия обвинява водените от САЩ санкции.

Държавният департамент заяви, че Блинкън ще "потвърди ангажимента на САЩ да работят с международните партньори за отговор на глобалните предизвикателства, включително продоволствената и енергийната несигурност и заплахата, която продължаващата война на Русия срещу Украйна представлява за международния ред."


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    43 7 Отговор
    Боклука Антъни Блинкен се провали, затова му е кофти.

    Коментиран от #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хм..

    32 3 Отговор
    С Ванката ще се среща а със Серьогата не ще,явно пак ще настройва Дракона срещу Мечо.Ресто,не струва..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 От еврейско племе!

    32 2 Отговор

    До коментар #5 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Те 90% в хамериканският парламент са от такъв произход 😇
  • 7 Сух

    27 4 Отговор
    Как да се срвщне с Лавров, все пак руснака трябва да благоволи..
  • 8 Механик

    25 4 Отговор
    Антъни Блинкън и с мене няма да се срещне. Трябва ли това да ме обижда или натъжава?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Маргинал

    10 0 Отговор
    Късно е либе за китка. Скоро ще се срещнат със
    Създателя.
  • 14 yaйтнойз

    5 0 Отговор
    ще го премести веднага в другия крачол..
  • 15 2022

    6 1 Отговор
    Винаги се учудвам на простотиите на такива ,като Блинкън.Имал еврейска кръв?И, какво допринася тази еврейска кръв за глупостта на Блинкън?Нищо! Не забелязах Кирил Лавров да плаче.Допускам,че Блинкън лъже,т. е. искал е среща с Кирил Лавров ,но му е било отказано.Причини много:Русия ,не е агресор.Русия прочиства и приветствам това прочистване от фашистите,потомци на Степан Бандера и още двама окраинци,които са убивали Българи, Руснаци, Евреи. през ВСВ..Хитлер е използвал именно предатели ,да му вършат мръсната работа.А, от предатели, по-гнусни ,няма.За България ,която под натиска на противна Англия и тъпите сащ, прие в хотелите по Черноморието и в планинските курорти Бандеровци,които ядяха и ползваха хотелите без да плащат,а пристигаха с най-скъпите коли и с пачки пари/долари , евро/-всичко беше показано ,в предаването по Евроком на проф. Минчо Христов ,"Премълчани истини".И,не се правете ,че не знаете истината.Въпреки ПП, просто Киро и другите предателски партии, ИСТИНАТА излезе наяве.А, Блинкън ще си остане ,един среден по ум и възможности ,нищо не значещ индивид.
  • 16 Българин

    7 1 Отговор
    Когато Лавров научил новината, си го преместил....стола на другата маса....хахахаха.
  • 17 Анонимен

    0 0 Отговор
    Международният ред, установен от САЩ, устройва само американците. Така, че този ред трябва да бъде разрушен.
    САЩ са заплаха за сигурността на целия свят.
    Тези гадини рано или късно трябва да бъдат унищожени.