Last news in Fakti

10 Август, 2022 07:25 664 0

Хеликоптери гасят пожара в берлинска гора

  • германия-
  • пожар-
  • боеприпаси-
  • взрев-
  • гора-
  • берлин

Хеликоптери помагат за потушаването на пожар на площадка за взривяване на боеприпаси в берлинска гора

Хеликоптери гасят пожара в берлинска гора  - 1
Снимка: БГНЕС

Германски пожарникари използваха хеликоптери, за да хвърлят вода върху пламъците, които се издигаха над пожар на площадка за контролирани взривове в гора край Берлин, предаде ДПА.

Двата хеликоптера, повикани от противопожарната служба, са били в постоянно движение "на практика на всеки пет минути" от около 17:00 часа местно време вчера вечерта, за да носят вода от близката река Хавел и да я изхвърлят върху площадката за контролирани взривове, заяви вчера говорител на пожарната служба пред ДПА.

Трети хеликоптер се е включил в операцията в гората Грюневалд, която се очаква да продължи до настъпването на нощта.

След продължили шест дни опити за овладяване на пожара на полицейската площадка за обезвреждане на експлозиви аварийните екипи се надяваха, че най-новите мерки ще се окажат ефективни. "Надяваме се на голям ефект", заяви говорител на пожарната.

Пожарникарите установиха, че в горската зона южно от мястото на взрива също има доста боеприпаси, които са били изхвърлени в околността от експлозиите. Все пак е възможно тези пожари да бъдат гасени от въздуха, каза пожарната служба.

На мястото на взрива са били складирани около 30 тона стари гранати, боеприпаси и конфискувани фойерверки, а когато районът се запалил са се чули множество експлозии. Мисията по потушаването на пожара беше допълнително затруднена от потенциалната опасност от разпръснатите в района боеприпаси и стари бомби от Втората световна война.

Полицейските хеликоптери пристигнаха в Берлин, след като досега се бореха с друг голям пожар, бушуващ в близост до границата с Чехия. До тяхното пристигане пожарната използваше специален танк и противопожарни роботи. В ранните часове вчера сутринта отново бяха забелязани малки пожари и се чуха слаби експлозии.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: