Last news in Fakti

23 Август, 2022 10:28 2 120 1

Бури и обилни дъждове удариха Гърция

  • гърция-
  • буря-
  • дъжд-
  • наводнение-
  • балкани-
  • лошо време

Националната метеорологична служба издаде извънреден бюлетин за влошаване на времето

Бури и обилни дъждове удариха Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и вълната от лошо време, придружена от обилни валежи и гръмотевични бури, от снощи обхвана голяма част от Гърция, като предизвика локални наводнения, предимно в северните и централните райони на страната, съобщават гръцките медии, предаде БТА.

На Халкидическия полуостров привечер в понеделник падна интензивен дъжд в района на Полигирос, където улиците се превърнаха в реки. В района на Птолемаида, област Западна Македония, противопожарната служба е приела 168 сигнала за необходимост от отводняване, а голяма част от града остана без ток, съобщи телевизия Скай.

Силен дъжд и десетки мълнии удариха вечерта Ламия в Централна Гърция. Ситуацията в цялата област Фтиотида е била най-сериозна, там се съобщава за паднали дървета и проблеми с електрозахранването. Лошото време не отмина и столицата Атина. Там екипите на пожарната в област Атика са се отзовали на 23 сигнала за отводняване.

Вчера националната метеорологична служба издаде извънреден бюлетин за влошаване на времето. До петък в Гърция се очакват обилни валежи и бури, придружавани с гръмотевична дейност, възможни градушки и временно силни пориви на вятъра. Най-значителни валежи се предвиждат в Тесалия, Спорадските острови, Северна Евбея, северната част на Егейско море и на Халкидическия полуостров, предимно в сряда и в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: