Last news in Fakti

29 Август, 2022 16:24 1 042 2

Въпросът за Косово, енергетиката и сигурността са приоритетите на новото правителство

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • ана бърнабич-
  • косово

Начело на седемнадесетото сръбско правителство от въвеждането на многопартийната система в страната ще бъде Ана Бърнабич

Въпросът за Косово, енергетиката и сигурността са приоритетите на новото правителство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Натоварената да състави новото сръбско правителство Ана Бърнабич заяви за сръбската национална телевизия РТС, че това, че е избирана три пъти за премиер, е огромна чест и отговорност и очаква новия екип до края на септември, съобщи РТС.

Най-много ме тревожи въпросът за Косово, а приоритет на новото правителство ще бъде и енергетиката, която е въпрос на националната сигурност, каза Бърнабич и отправи апел за национално единство по ключовите въпроси.

Начело на седемнадесетото сръбско правителство от въвеждането на многопартийната система в Сърбия ще бъде Ана Бърнабич. Ако парламентът я избере, това ще бъде нейният трети пореден мандат, отбелязва телевизията.

Бърнабич подчерта, че са ясни предизвикателствата, които стоят пред страната и най-важната задача е запазването на мира и стабилността.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    4 2 Отговор
    Тия уж Путин зад гърба им.Бойко тръба им построи с наши пари.И пак треперят че ще стоят на студено и индустрията им ще спре.Поредното доказателство че който се е хванал с руснаците хайр не е видял.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: